Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 22:34 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Bezdusznie nie, chyba nie . Kilka lat wstecz ( 4-5 ? ) mieli świnkę morską, kupili dziecku, żeby miał atrakcję, ale po pół roku stwierdzili, że śmierdzi, a młody coraz bardziej się dusił bo się na nią uczulił. Teraz mają ryby.
I chyba się nie rozumiemy ja nie mówię, że gadżeciarstwo jest złe - jeśli ma się na to pieniądze to przecież czemu nie - tylko już po raz któryś tam mówię, jeśli na tym samym poziomie podchodzi się do zakupu 4 laptopa i kotka - żywego, a nie zabawki interaktywnej to mimo wszystko uważam, że coś jest nie tak.

ewila09

Od: Pon lip 04, 2011 11:47

Post » Wto lip 05, 2011 22:39 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

ewila09 pisze:Bezdusznie nie, chyba nie . Kilka lat wstecz ( 4-5 ? ) mieli świnkę morską, kupili dziecku, żeby miał atrakcję, ale po pół roku stwierdzili, że śmierdzi, a młody coraz bardziej się dusił bo się na nią uczulił. Teraz mają ryby.
I chyba się nie rozumiemy ja nie mówię, że gadżeciarstwo jest złe - jeśli ma się na to pieniądze to przecież czemu nie - tylko już po raz któryś tam mówię, jeśli na tym samym poziomie podchodzi się do zakupu 4 laptopa i kotka - żywego, a nie zabawki interaktywnej to mimo wszystko uważam, że coś jest nie tak.

A ja mówię, że wpitalanie się innym ludziom w życie i ocenianie ich postępowania - zwłaszcza pisząc o tym na forum, o ktorym nic nie wiedzą jest bardzo nie tak.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto lip 05, 2011 22:41 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Wpitalam się bo sami mnie w to zaangażowali i uznali, że mogę im jakoś pomóc, tylko chcą słuchać o tym jakie życie z kotem jest cudowneee, nie chcą słuchać, że kot może zachorować, mieć sraczkę, porwać firany czy podrapać kanapę. Wpitalam się bo nie uznaję zakupu zwierzaka dla fanaberii - bo potem takie fanaberie lądują na ulicy albo w schronisku, w najgorszym wypadku giną w mękach w wyniku urazu, potrącenia. Kilka lat temu jak wspomniałam pozbyli się świnki morskiej bo śmierdzi, bo uczula, teraz chcą kota bo tak, bo w sumie jak mogą to sobie kupią, a jak dzieciak się znowu uczuli to coś się wymyśli.

ewila09

Post » Wto lip 05, 2011 22:42 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

ewila09 pisze:Bezdusznie nie, chyba nie . Kilka lat wstecz ( 4-5 ? ) mieli świnkę morską, kupili dziecku, żeby miał atrakcję, ale po pół roku stwierdzili, że śmierdzi, a młody coraz bardziej się dusił bo się na nią uczulił. Teraz mają ryby.

Dzwoń po hodowlach, faktycznie jest źle :cry:
Przecież spokojnie mogli oddać dziecko, a zatrzymać świnkę :idea:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lip 05, 2011 22:47 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Redaf - ja o tym wszystkim im mówiłam, o wszystkim absolutnie, nie ma w tym temacie niczego czego ode mnie nie usłyszeli.

W sumie to rzeczywiście bez sensu, bo ta pisanina niczego nie zmieni.

Casica echhhh. Jeśli masz dziecko alergika które jest uczulone na wiele, wiele rzeczy i planujesz wziąć zwierze - nieważne kot, pies czy wspomniana świnka i masz kasę, możliwość zrobienia testów alergologicznych to co robisz najpierw ? Rozumiem, że kupujesz zwierze ? Po co zrobić test nie ?

ewila09

Post » Wto lip 05, 2011 22:49 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Ewila09, to wyjaśnij swoim znajomym, że kot również może uczulać. Nawet rasowy.
Może oni tego nie wiedzą?

casica

Post » Wto lip 05, 2011 22:50 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Casica pisałam już o tym wcześniej, mówiłam o tym, oni są świadomi, że koty uczulają, ale nie będą testować chłopaka bo nie, kupią kota i zobaczą jak będzie.

ewila09

Post » Wto lip 05, 2011 23:07 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Gadżeciarze, którzy mają w kit kasy na własnym dziecku bedą oszczędzali?
Mało wiarygodne.
A może oni CIEBIE po prostu nie lubią?
I nie opowiadają Tobie o wszystkich rodzinnych sprawach?
Bo możesz wynieść je na zewnątrz?
Na przykład na jakieś dziwne fora w internecie?
ewila09 pisze:W sumie to rzeczywiście bez sensu, bo ta pisanina niczego nie zmieni.

Oczywiście, że nie zmieni.
Ale jak się fajnie tych parę stron pisało...
Obrazek

redaf

Post » Wto lip 05, 2011 23:10 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

redaf, to skoro tu się już skończyło :lol: , to ja Cię serdecznie zapraszam do wątku Rysia, bo mi na PW nie odpisujesz :twisted:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto lip 05, 2011 23:11 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

casica pisze:

Dzwoń po hodowlach, faktycznie jest źle :cry:
Przecież spokojnie mogli oddać dziecko, a zatrzymać świnkę :idea:

Wiem, że całkiem fajnie jest sobie pokpić, można się poczuć lepiej, prawda ?

Nigdy jednak nie zrozumiem zakupu zwierzęcia pod wpływem impulsu, kupowania "nawet" świnki pod wpływem chwili bo syn zawołał " mamo chcę świnkę " to lecimy do zoologa i nabywamy. A potem okazuje się, że jednak dzieciak ma alergię, a świnkowe bobki nie pachną fiołkami. Dziecku klatki się sprzątać nie chce, dorośli nie mają na to czasu, w dodatku alergia, to najwyższy czas żeby pozbyć się problemu.

Redaf - już nie będę komentować bo mi się autentycznie nie chce. Tak nie lubią mnie i stale do mnie wydzwaniają, uwielbiają się w ten sposób katować. Oni nie oszczędzają na własnym dziecku.

Koniec tematu, bo to wszystko rzeczywiście nie ma sensu. Nie, nie obraziłam się i nie unoszę się honorem, dumą czy czymś innym, po prostu dyskusja dalsza nic nowego do tematu nie wniesie.

ewila09

Post » Wto lip 05, 2011 23:14 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

ewila09 pisze:Wiem, że całkiem fajnie jest sobie pokpić, można się poczuć lepiej, prawda ?

Prawda, dokładnie tak samo na dobre smopoczucie wpływa wyliczanie komuś ceny kabli oraz ilości laptopów.

casica

Post » Wto lip 05, 2011 23:17 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

Jasnowidz jestem, czy co...
Ekh
Anja pisze:redaf, to skoro tu się już skończyło :lol: , to ja Cię serdecznie zapraszam do wątku Rysia, bo mi na PW nie odpisujesz :twisted:

Zły redaf, zły.
Nawet jak nie zły, to ślepawy.
PW nie zakonotował.
Jusz ide dzie mohje miejsse jezd
Obrazek

redaf

Post » Wto lip 05, 2011 23:19 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

ewila09 pisze:(...) już nie będę komentować bo mi się autentycznie nie chce. Tak nie lubią mnie i stale do mnie wydzwaniają, uwielbiają się w ten sposób katować. Oni nie oszczędzają na własnym dziecku.

Koniec tematu, bo to wszystko rzeczywiście nie ma sensu. Nie, nie obraziłam się i nie unoszę się honorem, dumą czy czymś innym, po prostu dyskusja dalsza nic nowego do tematu nie wniesie.

Zaproś ich na forum i pokaz im wątek. Polubią Cię.
ka_towiczanka

Post » Wto lip 05, 2011 23:20 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

redaf pisze:Jasnowidz jestem, czy co...
Ekh
Anja pisze:redaf, to skoro tu się już skończyło :lol: , to ja Cię serdecznie zapraszam do wątku Rysia, bo mi na PW nie odpisujesz :twisted:

Zły redaf, zły.
Nawet jak nie zły, to ślepawy.
PW nie zakonotował.
Jusz ide dzie mohje miejsse jezd
zły i ślepawy redaf powinien siedzeć w złych wątkach, a ten jest za dobry jak sie okazuje
i casica na samkoniec dobre i nowatorskie rady daje, jak je wypróbuję to powiem jak było :lol:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto lip 05, 2011 23:23 Re: Kot będzie kolejnym gadżetem ?!

O ludzie. 8O 8O
Pisałam, że te laptopy to mnie w ogóle nie obchodzą, mogą mieć ich 19474930 - jednak jeśli żywe stworzenie jest nabywane z takim samym podejściem jak kolejnego kabla i żądaniem gwarancji na określone działanie tego sprzętu jakim jest kot to... nie no nieważne.
Dlaczego ludzie zawsze uważają, że wszelkie negatywne emocje jakie mogą wzbudzać w nas inni ludzie powodowane są zazdrością i zawiścią. Smutne.

ka_towiczanka - pokochają nawet, o ja zła, o ja niedobra, zawistna zazdrośnica :twisted: .

Tym samym żegnam się.

ewila09

[poprzednia][następna]