Koty z ul. Batorego, 11 wysterylizowanych! TYCHY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 13:56 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

oczywiscie ze bylam wczoraj :) nasypalam dosc sporo, ale koty nie wyszly przy mnie, bo jakis gosciu obrywal jakies owoce z drzewa czy cos... Nie wiem, jak potem bylo, bo mnie wywialo z Tychow :)
na dzien dzisiejszy moge tez w piatek podejsc do koteczkow :) jesli nic sie nie zmieni, ale w razie czego, dam znac. W tygodniu, gdyby sie udalo nam o mniej wiecej stalej porze dokarmiac kotki, w godzinach otwarcia firmy, moze daloby sie wygospodarowac w piwnicy kawalek miejsca na kocia stolowke? Tylko co z weekendami i dniami wolnymi? Tak jak do tej pory bysmy musialy.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 03, 2011 16:47 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Kociara82 się odezwała :D - dobrze, że byłaś :1luvu:

tym okienkom piwnicznym się też przyjrzę ale one chyba niezadaszone i dość głębokie

Wiem, że okienko piwniczne jest w tej firmie otwarte ale koty terytorialne są i ponoć tylko kilka z nich jest tam widywane - godziny otwarcia firmy 9/10 do 17 ale same wiecie, że jak się pracuje i prowadzi normalne życie rodzinne to różnie bywa - ja np na 100% nie mogę obiecać, że zdążę - poz tym w firmie pracuje kilka osób a tak naprawę to tylko jeden pan jest ciut zainteresowany kotami - kierownik wprawdzie grzeczny ale udaje, że nie widzi tego co tam wyprawiamy no i w końcu to firma, mają tam różne swoje rzeczy i nie sądzę, żeby pozwalali kilku nieznanym w końcu osobom na spacerowanie po ich terenie - myślę, że poczekamy z tym na kaję - ona tam najbardziej znana :twisted: - na tę chwilę najważniejsze, żeby nam pozwolili przetrzymywać na swoim terenie koty po sterylkach bo jak im coś nie popasi to leżymy - już chyba nie znam nikogo, kto przetrzymałby koty chociażby w piwnicy.

Myślałam raczej o jakiejś desce lub czymś podobnym opartym lub przywiązanym do krzaków co dawałoby prowizoryczne zadaszenie.

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Nie lip 03, 2011 17:18 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Można by popróbować z deską... Chyba deski nikt nie weźmie sobie... Byle tylko na koty nie spadła;) A może taką małą "ławkę" - 3 deski, dwie nogi , jedna dach? I podstawić, zakopać lekko za krzakami od strony firmy?

Byłam, nasypałam jedzenia, kota żadnego nie widziałam ale w tym deszczu mówiąc szczerze nawet się nie rozglądałam specjalnie.
20 minut spaceru z psem przy okazji, miałam parasol a i tak calusieńka przemoczona wróciłam do domu :roll:
To ma być lipiec?! :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie lip 03, 2011 21:39 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

ech... nie mam pomyslu na te zabezpieczenia. :roll:

Kociara82

Post » Nie lip 03, 2011 21:57 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

poniedziałek - Kociara82
wtorek - ezzme
środa - ezzme
czwartek - mogę ja - JOMA
piątek - Kociara82
sobota -
niedziela -

JOMA

Post » Nie lip 03, 2011 22:12 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

moze bede mogla i w weekend, ale na dzien dzisiejszy na 100% nie mam pewnosci

Kociara82

Post » Pon lip 04, 2011 9:13 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

W takim razie ja wezmę weekend :) Chyba, że Kociarze będzie pasowało (masz mimo wszystko sporo bliżej :oops: ), ale jak nie będzie mogła - spokojnie podjadę :)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon lip 04, 2011 9:29 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

caldien pisze:Można by popróbować z deską... Chyba deski nikt nie weźmie sobie... Byle tylko na koty nie spadła;) A może taką małą "ławkę" - 3 deski, dwie nogi , jedna dach? I podstawić, zakopać lekko za krzakami od strony firmy?
(...)

Myslę, że w tej kwestii coś podpowie kaja. Ona ma różne patenty przećwiczone na kopalni. Tam koty też są dokarmiane "pod chmurką".

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon lip 04, 2011 11:22 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Tylko, że na kopalni nikt nie kradnie starych desek ani plastikowych pojemników po maśle czy lodach nie mówiąc o karmie :oops: - to musi być coś obrzydliwego :twisted:

JOMA

Post » Pon lip 04, 2011 11:27 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

ale moze podsunie jakis pomysl sprawdzony na kopalni :)

Kociara82

Post » Pon lip 04, 2011 11:33 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

liczymy na to :wink: - u mnie na działce remont i nadworne koty muszą sobie jakoś radzić - pojemniki z karma porozstawiane w różnych dziwnych miejscach np pod taczką :D

poniedziałek - Kociara82
wtorek - ezzme
środa - ezzme
czwartek - JOMA
piątek - Kociara82
sobota - caldien
niedziela - caldien

JOMA

Post » Wto lip 05, 2011 16:57 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

nakarmione, miałam problem z wodą, ale coś tam znalazłam i jutro doniosę jakieś pudełko.
przyszły dwa małe czarne i tri z duża ilością białego, widziałam też bure jakieś, ale to jak szłam po karmę. pani Kasia z zoologa jest bardzo pro-kocia :D
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto lip 05, 2011 23:38 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

a ja jak nasypalam karme w poniedzialek, to niedlugo pozniej kolezanka ktora przechodzila tamtedy widziala jak jakies dzieci bawiac sie tam "sprzatnely" ta karme. Nie wiem, czy cala, czy koty zdazyly cos skubnac... :roll:

Kociara82

Post » Śro lip 06, 2011 9:07 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Kociara82 - może dla dzieci też będziemy coś zostawiać :roll: - no ale tak właśnie tam jest :evil:

ezzme - a te 2 małe czarne to takie całkiem małe czy podrostki czy wychudzone dorosłe ?
tri z dużą ilością białego to powinna być ta ciachnięta - chyba, że jakaś nowa :oops:

zerkajcie proszę na uszka
- lewe jest lekko przycięte - jeżeli nie ma przycięcia to znaczy, że ktoś nowy :(

JOMA

Post » Śro lip 06, 2011 10:27 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

dwa małe czarne wyglądają po prostu na drobne, moja Lulka taka jest (drobniutka, waży ok. 3kg), tri jest porównywalnej wielkości. u czarnych uszków nie widziałam, tri to chyba ta sterylizowana (sprawdziłam na zdjęciu i wygląda, że to ta, uszkom się nie przyjrzałam).
bure co widziałam z daleka wyglądało na większe i jakoś kocurowato? jak będzie dziś jakiś kot to postaram się o jakieś zdjęcie.
wczoraj jak nalewałam wody to jakieś dzieci bawiły się koło toitoi-a, ale jak wróciłam z karmą to już ich nie było, na murku było trochę rozmoczonej karmy.

za to w okolicy ZEGu widziałam ładne rude nie wiem co i chyba kotkę szylkretkę/dymną.
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

[poprzednia][następna]