Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Afatima pisze:Zosiu, byłam i w Boguszycach, i w Serocku. Ba, nawet sobie tam urobiłam ręce po łokcie. I widziałam Twój wpis skierowany do Izy, zaczynający się słowami: "Czy prawdą jest, że z zasady nie sterylizujesz kotów". Do dziś nie odpowiedziałaś skąd wzięłaś tak absurdalne, krzywdzące oskarżenie, które niczym się nie broni - w obliczu jasnych danych liczbowych. Przykro mi to pisać, ale Twój stosunek do ludzi w ogóle, Twój sposób prowadzenia rozmowy: apodyktyczny i pozbawiony szacunku dla rozmówcy (tak, bo w zawoalowany sposób drwisz sobie z ludzi), nie jest mi po drodze. Z ludźmi trzeba rozmawiać, Ty do nich mówisz. W ten sposób nigdy nie otrzymasz odpowiedzi na Twoje pytania.
iza71koty pisze:Ja bym miała drobne zastrzeżenia czy wiek 6 tygodni ,to idealny wiek na adopcje.Rozumiem gdyby miały 3-4 miesiące to już można by było się martwić. Są wakacje. Wiele ludzi wyjeżdża.Ba ,wiele pozbywa się zwierząt właśnie dlatego ze musi wyjechać.
Zofia&Sasza pisze:iza71koty pisze:Tak? Doprawdy?To może sobie poczytaj o Tęczy.O tym jak mi oferowano Pomoc, a potem szybko się wycofano, kiedy koty były już u mnie.Masz tyle czasu. Znajdż sobie tamten watek i poczytaj, jak się robi kogoś w balona.Słuchaj ja nie mam czasu. Rozumiesz to? Wczoraj zmarnowałam tutaj swój czas i kotów czas. Dzisiaj tak nie będzie.
Z mojej strony koniec dyskusji.
Masz rację nikt mi ich nie wcisnął. Powinnam pozwolić im wszystkim zginać na Tęczy.Wtedy byłabyś usatysfakcjonowana.Ty i pozostali.
Każdy powinien brać odpowiedzialność za tyle zwierząt, ilu jest w stanie zapewnić opiekę. Nie otrzymałaś pomocy? A domyślasz się czemu? Bo zraziłaś do siebie absolutnie wszystkie osoby z Twojej okolicy. Kolejno wykruszały się grupy pomagających Ci osób. Wszyscy byli źli, niegodni zaufania? A może to Twoje postępowanie było nie do końca w porządku? Postępowanie wobec kotów, nie ludzi.
Zdobywasz środki na utrzymanie stada i - częściowo - siebie na publicznym forum. Musisz się więc liczyć z komentarzami. Także krytycznymi.
Tak, oczywiście.iza71koty pisze:Ale....taka atmosfera jak dziś czy wczoraj, temu nie sprzyja. Chyba zgodzisz się ze mną?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, MruczkiRządzą, puszatek i 332 gości