Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 19:58 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Dzisiaj zdecydowanie lepiej się czuje ... pytałam wetki, czy po zylexisie mógł być taki bylejaki ...i potwierdziła...Dzisiaj druga dawka (o ile dowiozą z hurtowni)...mam nadzieję, że tak ... Pawika nie było...Od dzisiaj włączamy dodatkowo omeprazol ... nie wiem, jak ja to podzielę :strach: :strach: będę chyba "dziubać" po ziarenku (to są kapsułki). Ziabolek przekąsił i gania dziewczyny ... :wink:

Jak kokę: wysypujesz zawartość w paseczku na lusterko, a potem dzielisz zgarniając nożem :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lip 04, 2011 20:29 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

felin pisze:
katarzyna1207 pisze:Dzisiaj zdecydowanie lepiej się czuje ... pytałam wetki, czy po zylexisie mógł być taki bylejaki ...i potwierdziła...Dzisiaj druga dawka (o ile dowiozą z hurtowni)...mam nadzieję, że tak ... Pawika nie było...Od dzisiaj włączamy dodatkowo omeprazol ... nie wiem, jak ja to podzielę :strach: :strach: będę chyba "dziubać" po ziarenku (to są kapsułki). Ziabolek przekąsił i gania dziewczyny ... :wink:

Jak kokę: wysypujesz zawartość w paseczku na lusterko, a potem dzielisz zgarniając nożem :wink:

Ja też dzieliłam czy hepatil czy jakieć tabletki na proszek i na lusterku najlepiej :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon lip 04, 2011 21:06 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Z okazji urodzin życzę sobie żeby Ziabol wyzdrowiał! O! :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 04, 2011 21:18 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:Z okazji urodzin życzę sobie żeby Ziabol wyzdrowiał! O! :mrgreen:

A ja Tobie życzę by żadne choroby nie tykały Twoich kotecków i Ciebie :D :kotek: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lip 04, 2011 21:46 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Wróciłam po krótkiej przerwie, doczytałam. Zła jestem, że nie zrobili antybiogramu :evil: i bardzo mi przykro z powodu wyników endoskopii :( Mam jednak nadzieję, że jakimś cudem to cholerstwo zatrzyma się i Pokerek przeżyje długie lata. Najważniejsze jednak, żeby miał wolę walki, a na szczęście, póki co tego mu nie brakuje. Wygłaskaj ode mnie wszystkie swoje futerka :1luvu:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon lip 04, 2011 22:38 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:
Gibutkowa pisze:Z okazji urodzin życzę sobie żeby Ziabol wyzdrowiał! O! :mrgreen:

A ja Tobie życzę by żadne choroby nie tykały Twoich kotecków i Ciebie :D :kotek: :1luvu: :1luvu:

dzięks :mrgreen: :1luvu: i domku dla Frani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 04, 2011 22:42 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Edytka, wszystkiego najlepszego ... :1luvu: Ziabolkowi życzenie przekazane... A może kcesz jeszcze Kropencjusza w prezencie ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto lip 05, 2011 6:58 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:

Edytka, wszystkiego najlepszego ... :1luvu: Ziabolkowi życzenie przekazane... A może kcesz jeszcze Kropencjusza w prezencie ... :mrgreen:

A skąd ja wiedziałam że to napiszesz? :mrgreen: :lol: No tylko czekałam aż to przeczytam ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lip 05, 2011 7:47 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

U mojej Broszeńki zylexis bardzo dobrze działa i życzę Pokerkowi żeby też mu dał siłę do walki z chorobą :ok:
Broszka też miała gorsze samopoczucie po pierwszej dawce.

Kapsułkę podziel tak jak dziewczyny piszą - na szkle lub lusterku na tyle kupek ile dawek wychodzi.
Pytanie tylko czy to nie są kapsułki dojelitowe?
Bo zwykłe stosuje się do leczenia żołądka i przełyku a przy leczeniu jelit i dwunastnicy powinny być dojelitowe. Wtedy dzielenie takiej kapsułki nie ma sensu bo lek wchłonie się w żołądku i do jelit i dwunastnicy nie dotrze...
Dopytaj koniecznie weta o tą sprawę i jeśli potrzebne dojelitowe to trzeba kupić puste kapsułki dojelitowe i po podziale do nich pakować - tylko czy da się takie puste kupić? zwykłe można kupić puste ale dojelitowych nie widzałam...
Albo kupić jakiś lek w kasułkach dojelitowych i go wysypać a kapsułki wykorzystać.

nieustające kciuki za Pokerka :ok: :ok: :ok:

Gibutkowa - życzę Ci tego samego :wink:
i jeszcze wszystkiego najlepszego :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lip 05, 2011 13:10 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Omeprazol rozpuszcza się w żołądku,a te dojelitowe to po to mają specjalną kapsułkę by rozpuścić się w dwunastnicy (mówię tak bo mnie leczyli,ale bardzo źle te dojelitowe znosiłam bo mam niskie ciśnienie i niedobrze mi było).Nic dla zwierząt nie ma :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lip 05, 2011 13:25 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Broszka pisze:

U mojej Broszeńki zylexis bardzo dobrze działa i życzę Pokerkowi żeby też mu dał siłę do walki z chorobą :ok:
Broszka też miała gorsze samopoczucie po pierwszej dawce.

Kapsułkę podziel tak jak dziewczyny piszą - na szkle lub lusterku na tyle kupek ile dawek wychodzi.
Pytanie tylko czy to nie są kapsułki dojelitowe?
Bo zwykłe stosuje się do leczenia żołądka i przełyku a przy leczeniu jelit i dwunastnicy powinny być dojelitowe. Wtedy dzielenie takiej kapsułki nie ma sensu bo lek wchłonie się w żołądku i do jelit i dwunastnicy nie dotrze...
Dopytaj koniecznie weta o tą sprawę i jeśli potrzebne dojelitowe to trzeba kupić puste kapsułki dojelitowe i po podziale do nich pakować - tylko czy da się takie puste kupić? zwykłe można kupić puste ale dojelitowych nie widzałam...
Albo kupić jakiś lek w kasułkach dojelitowych i go wysypać a kapsułki wykorzystać.

nieustające kciuki za Pokerka :ok: :ok: :ok:

Gibutkowa - życzę Ci tego samego :wink:
i jeszcze wszystkiego najlepszego :mrgreen:

Senkju :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lip 05, 2011 13:46 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Ziabolku :ok: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 05, 2011 16:14 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Z okazji urodzin Gibutkowej życzę Ci Ziabolku duuuużo zdrowia :mrgreen: (Gibutkowej również, oczywiście :piwa: No i domku dla Franki...)
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lip 05, 2011 17:05 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Moha pisze:Z okazji urodzin Gibutkowej życzę Ci Ziabolku duuuużo zdrowia :mrgreen: (Gibutkowej również, oczywiście :piwa: No i domku dla Franki...)

:mrgreen: :mrgreen: dzięęęę-kuuuu-jeeee-myyyy :1luvu:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lip 05, 2011 17:44 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

:lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]