Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 16:11 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

skarbonka pisze:
Zofia&Sasza pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Owszem. Odpchlenie i odrobaczenie trwa chwilę. Mogę sama to przeprowadzić nawet podczas karmienia. Jeśli chodzi o resztę, to może niech się wypowie tutaj AlfaLS do której trafiły kociaki z meliny.I wiesz...o dziwo miały tam kuwetkę. Kilka dni dopiero, bo wcześniej waliły gdzie popadnie. Masz jakieś zastrzeżenia co do moich postów... To ich nie czytaj po prostu.

Nie każdy jest kociarzem. Pamiętaj o tym. Ludzie czasem tracą cierpliwość z powodu jednej kupy.

Doczytałaś moze? Trafił do mnie 3 tygodniowy kociak. Ktoś go wrzucil do budki Tozowskiej i zostawił na pastwę losu.Bezproblemowy, czyściutki, umiejący się załatwiać do kuwety. Możesz mi odpowiedzieć jaki był powód???

szkoda tylko, że jak Iza pisała i prosiła parę dni temu o pomoc w sprawie tego kociaka
to żadna z Was wtedy tu nie przyszła i nie zaoferowała pomocy, a teraz się tu wymądrzacie :!:

Po pierwsze, nie Ty Izo71Koty będziesz mnie rozliczać z tego ile mam wspólnego z kotami.
Po drugie, mam w domu nieszczepiony miot 4-tygodniowy i NIE MOGĘ dać tymczasu innym kociętom (nawet pomijając odległość między Szczecinem a Warszawą).
Po trzecie, jeśli traktujesz skarbonko radę, by kociętom porobić ogłoszenia jako "wymądrzanie", to widać mamy inne pojęcie na temat znaczenia tego słowa.

wiem co mówię bo nie od dziś czytam tą Waszą nagonkę na osobę Izy
a jeśli twierdzisz inaczej to czemu tu nigdy jednego dobrego słowa z Waszych ust nie usłyszałam na temat Izy :?: :?:

Może nie jestem o niej dobrego zdania? I proszę, nie pisz o mnie Wy, bo mi się źle kojarzy :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lip 04, 2011 16:19 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Z ulicy mają iść do domów? Odpchlenie, odrobaczenie, nauczenie załatwiania się do kuwetki ...może mają iść i wylądować z powrotem na ulicy? Bo komuś nabrudzą. Dasz im Tymczas?

Po co pytam skoro wiadomo że nie!!!

Kobietyo nie krzycz prosze. Maluchy sa sliczne i na pewno znalazlyby domy. Koty z zasady instynktownie korzystaja z kuwety bo natura nakazuje im robic tam gdzie da sie zakopac. Jesli dzikawy Teoś znalazl dom, niepiekny kot i niemlody, Jesli Demolka dzika dzicz z dzialek znalazla dom to dlaczego takie malentasy mialyby nie znalezc? Dlaczego z gory zakladasz ,ze trafia na zlych opiekunow? Po to rozmawia sie z przyszlym domem, po to sprawdza sie, podpisuje umowy adopcyjne. Ale zawsza wieksza szansa dla takiego kota niz wolnosc. Nie odbieraj im prawa do szczesliwego zycia. Widzialam, ze po moim wpisie zrobilo sie tloczno, a ja nie mam zamiaru dyskutowac . Uwazam po prostu ,ze zarowno Tobie jak i kociakom byloby lepiej i lzej gdyby znalazly kochajace domy. Kociaki sa oswojone i DT nie jest im potrzebny. Mysle ,ze dziewczyny z watku chetnie pomoglyby w oglaszaniu maluchow.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon lip 04, 2011 16:21 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Zofia&Sasza pisze:
skarbonka pisze:
Zofia&Sasza pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Owszem. Odpchlenie i odrobaczenie trwa chwilę. Mogę sama to przeprowadzić nawet podczas karmienia. Jeśli chodzi o resztę, to może niech się wypowie tutaj AlfaLS do której trafiły kociaki z meliny.I wiesz...o dziwo miały tam kuwetkę. Kilka dni dopiero, bo wcześniej waliły gdzie popadnie. Masz jakieś zastrzeżenia co do moich postów... To ich nie czytaj po prostu.

Nie każdy jest kociarzem. Pamiętaj o tym. Ludzie czasem tracą cierpliwość z powodu jednej kupy.

Doczytałaś moze? Trafił do mnie 3 tygodniowy kociak. Ktoś go wrzucil do budki Tozowskiej i zostawił na pastwę losu.Bezproblemowy, czyściutki, umiejący się załatwiać do kuwety. Możesz mi odpowiedzieć jaki był powód???

szkoda tylko, że jak Iza pisała i prosiła parę dni temu o pomoc w sprawie tego kociaka
to żadna z Was wtedy tu nie przyszła i nie zaoferowała pomocy, a teraz się tu wymądrzacie :!:

Po pierwsze, nie Ty Izo71Koty będziesz mnie rozliczać z tego ile mam wspólnego z kotami.
Po drugie, mam w domu nieszczepiony miot 4-tygodniowy i NIE MOGĘ dać tymczasu innym kociętom (nawet pomijając odległość między Szczecinem a Warszawą).
Po trzecie, jeśli traktujesz skarbonko radę, by kociętom porobić ogłoszenia jako "wymądrzanie", to widać mamy inne pojęcie na temat znaczenia tego słowa.

wiem co mówię bo nie od dziś czytam tą Waszą nagonkę na osobę Izy
a jeśli twierdzisz inaczej to czemu tu nigdy jednego dobrego słowa z Waszych ust nie usłyszałam na temat Izy :?: :?:

Może nie jestem o niej dobrego zdania? I proszę, nie pisz o mnie Wy, bo mi się źle kojarzy :wink:

mówię WY gdyż jakoś dziwnie zawsze zaglądacie tu w pakiecie
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon lip 04, 2011 16:31 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Widzisz kolejki stojące po kociaki? Bo ja nie ,ale za to co rusz widzę wyrzucone z domu koty.

Gdzie ja napisałam że domek będzie się żle opiekował? Czy po to pisałam pw do Osoby z Forum prosząc o tymczas, żeby je zostawić tam gdzie są? Ta Osoba nie może Pomóc i nie zrobi tego ŻADNA Z WAS.Więc daruj sobie te wywody.Skąd
wiesz czy nie pytam ludzi na miejscu? Czy nie szukam jakiejś alternatywy?
Ile miesięcy Teoś i Demolka siedziały w piwnicy zanim Ktoś się ulitował i je wziął. Co Ty mi tutaj brednie wypisujesz. Myślisz ze czytać nie potrafię. Znalazłaś im z biegu fantastyczne domki i oddałaś wprost z ulicy? Czy może przesiedziały w zimnej piwnicy kilka miesięcy zapomniane i do tego zdziczały. W kwestii adopcji nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem.Miałaś ich zaledwie kilka a nawet były i zupełnie nie udane.

A czy ja komukolwiek bronię ogłaszać kociaki? Zdjęcia są na wątku.

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lip 04, 2011 16:38 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Widzisz kolejki stojące po kociaki? Bo ja nie ,ale za to co rusz widzę wyrzucone z domu koty.

Gdzie ja napisałam że domek będzie się żle opiekował? Czy po to pisałam pw do Osoby z Forum prosząc o tymczas, żeby je zostawić tam gdzie są? Ta Osoba nie może Pomóc i nie zrobi tego ŻADNA Z WAS.Więc daruj sobie te wywody.Skąd
wiesz czy nie pytam ludzi na miejscu? Czy nie szukam jakiejś alternatywy?

A czy ja komukolwiek bronię ogłaszać kociaki? Zdjęcia są na wątku.

Teraz to juz mnie przerazasz normalnie. Uwazasz ,ze ktos z ulicy wejdzie sobie na Twoj watek i zacznie robic ogloszenia? TOBIE powinno zalezec zeby te maluszki poki sa male i slodkie znalazly domy . Domy nie stoja w kolejce do kotow,ale sa ludzie ktorzy chca kota tylko trzeba koty oglaszac. Dlaczego nie poprosisz wiory czy skarbonki zeby w wolnej chwili porobily ogloszenia? DLACZEGO Ci nie zalezy zeby te koty mialy szczesliwe zycie? Bedziesz szukac im miejsca jak przestana byc w najlepszym wieku do adopcji?????????? JA nie bede Ci robic ogloszen bo niby dlaczego mialabym to robic? Mam swoje stadko i Ty mi w niczym nie pomagasz przeciez. Ale masz tu grono przyjaciol watku i mialby kto pomoc. Po co chcesz te kociaki hodowac w nieskonczonosc w altanie? Byc moze czesc z nich mialaby juz swoje domki .
"
A czy ja komukolwiek bronię ogłaszać kociaki? Zdjęcia są na wątku."
A ten tekst pozwole sobie wstawic w swoim podpisie jako tekst roku !!!!! :ryk: :ryk: :ryk:

kya

Post » Pon lip 04, 2011 16:39 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Szlag mnie trafia jak ktoś robi fałszywa otoczkę i ubiera wszystko w piękne słówka., mijając się z faktami.

iza71koty

Post » Pon lip 04, 2011 16:40 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Ogłoszenia będą.Sama się zadeklarowałam, że zapłce Catangle za pakiet.
Czekam tylko na znak sygnał :wink:

Tyle moge ja.(odl między PL a IRL jest zbyt duża abym mogła fizycznie pomóc już to wcześniej pisałam).
Znajomi z PL raczej kocimi miłośnikami nie są,rodzina zakocona po uszy :roll:
Umów jak i wizyt przedadopcyjnych nie jestem w stanie wykonać.
Pytanie czy jest ktoś, kto w tym pomoże?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lip 04, 2011 16:41 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Szlag mnie trafia jak ktoś robi fałszywa otoczkę i ubiera wszystko w piękne słówka., mijając się z faktami.

Ale przecież to, że kociaki nie są ogłaszane to fakt. Jak widać "sygnał" dla wiory jeszcze nie nadszedł... :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lip 04, 2011 16:42 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Szlag mnie trafia jak ktoś robi fałszywa otoczkę i ubiera wszystko w piękne słówka., mijając się z faktami.

FAKT jest jeden : MAŁE KOCIAKI POTRZEBUJA BY ZNALEZC IM DOMY
No prosze , pyskata ta wiora ale dobry LUDź , od razu zaoferowala pomoc z ogloszeniami:))))) Pytanie tylko czy wiora dostaniesz ten sygnal bo obawiam sie ,ze nie :(((

kya

Post » Pon lip 04, 2011 16:44 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Kya naucz się czytać ze zrozumieniem.Te kociaki maja dopiero 6 tygodni. I dopiero uczą się korzystać z kuwetek. Niestety nie korzystają tak, jakbym sobie tego życzyła. Kiedy będą ogłoszenia to nie Twoja sprawa.

iza71koty

Post » Pon lip 04, 2011 16:46 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Żegnam drogie Panie, dobre jedynie w potyczkach słownych. Koty czekają.

iza71koty

Post » Pon lip 04, 2011 16:50 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Kya naucz się czytać ze zrozumieniem.Te kociaki maja dopiero 6 tygodni. I dopiero uczą się korzystać z kuwetek. Niestety nie korzystają tak, jakbym sobie tego życzyła. Kiedy będą ogłoszenia to nie Twoja sprawa.

Ależ Ty jestes agresywna. Szybciej naucza sie korzystania z kuwetek w domu, gdzie ktos poswieci im uwage i swoj czas niz same w altanie. Ale Ty nie chcesz szukac im domow...jak zwykle . Fajne brzuszki do miziania . Tylko brzuszki urosna i nikt ich nie zechce potem. Ktos kiedys powiedzial" Iza jest jak dziura bez dna, co wlazło to nie wylezie" I jest to bardzo dobre porownanie . Biedne kociaki, nie dostana szansy na normalne zycie.

kya

Post » Pon lip 04, 2011 16:52 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Zdjęcia kociaków od czarnej kici są na wątku. Bo od tego się zaczęła cała dyskusja.Tego dotyczył mój wcześniejszy post. Jeśli Ktoś ma ochotę opłacić im ogłoszenia to zapraszam.Trzeba czytać ze zrozumieniem o czy aktualnie pisze.

iza71koty

Post » Pon lip 04, 2011 16:57 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Zdjęcia kociaków od czarnej kici są na wątku. Bo od tego się zaczęła cała dyskusja.Tego dotyczył mój wcześniejszy post. Jeśli Ktoś ma ochotę opłacić im ogłoszenia to zapraszam.Trzeba czytać ze zrozumieniem o czy aktualnie pisze.

Portale ogloszeniowe sa darmowewięc pozwol Wiorze zaczac robic ogloszenia zwlaszcza tym maluszkom z altany, ktore sa juz niejako udomowione. Nie mam problemow z czytaniem ze zrozumieniem pod warunkiem ,ze piszacy wie co pisze :-/
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2011 16:58 przez kya, łącznie edytowano 1 raz

kya

Post » Pon lip 04, 2011 16:57 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Żegnam drogie Panie, dobre jedynie w potyczkach słownych. Koty czekają.

Czekają :( Na prawdziwe domy, a nie kąt w jakiejś szopie.
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]