» Pon lip 04, 2011 18:57
Re: Royal Canin czy Sanabelle ? Wrażliwe brzuszki.
To czym karmić w takim razie ? Moje koty jedzą surowe mięso - wołowinę i drób, ale nie chcę ich odzwyczajać od chrupek, bo czasami są sytuację, że muszę je podać. Jedzą też gotową karmę Schesir i Miamor.
Problemem jest natomiast sucha karma, bo bez zbożowa im albo nie smakuje albo powoduje rozwolnienie, nie wspominając, że po TOTW naprawdę kupy okropnie śmierdziały. Po RC i Bosch'u kupy są ok, karmy im smakują. Wiem, że najlepiej byłoby karmić chrupkami bez zbóż, z chęcią bym to zrobiła, ale z wyżej wymienionych przyczyn nie mogę.
Czym karmić ? Patrzyłam jeszcze na karmę Holistyczną Almo Nature,np. z jagnięciną, taki ma skład:
mięso jagnięce (w tym > 19% świeżego), ryż pełnoziarnisty (> 26%), tłuszcz z kurczaka, tłuszcz jagnięcy, pełnowartościowe siemię lniane, wytłoki owocowe, lucerna, wyciąg z pestek winogron, wyciąg z zielonej herbaty, witaminy i minerały.<
lub z indykiem:
Skład:
ryż pełnoziarnisty (> 31%), mączka z indyka (> 30%), świeże mięso z kurczaka (> 18%), tłuszcz z indyka, pełnowartościowe siemię lniane, wytłoki owocowe, lucerna, wyciąg z pestek winogron, wyciąg z zielonej herbaty, witaminy i minerały.
Czy ona będzie lepsza niż Bosch czy RC ? Nie wiem jak koty brzuchowo na nią zareagują, ale mogłabym spróbować.