Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 21:02 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

A ja z kolei oba moje kociaki ciachałam u Dąbrowskiego i jestem bardzo zadowolona, metoda małego cięcia dzięki czemu żadne z kociaków nie musiało nosić kaftanika, i już na drugi dzień sobie spokojnie łaziło po domu a po 2 dniach poza łysinką nie było widać że jakiekolwiek sterylizacje miały.

Poszłam do niego też właśnie dlatego że go w temacie polecali :D , ale ostatnio słyszałam o nim różne opinie, więc jako weta codziennego go już nie mam :) ale jakiekolwiek operacje by (tfu) kiedyś mnie czekały to na pewno u niego.

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Nie lip 03, 2011 21:03 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Ja robię u swojego osiedlowego i jestem zadowolona. Ciachałam u niego dużo kotów i psa. U niego płacę 160 zł. Na polance chyba coś koło 200 zł jest. Generalnie w większości lecznic trzeba się liczyć z taką ceną.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lip 03, 2011 21:07 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

No wiadomo, że ile osób tyle opinii. My się po prostu raz u niego nacięłyśmy i starczy, bo też był wetem talonowym,a u Przybylskiego jeszcze nigdy pomimo ogromnej ilości sterylek i kastracji, które u niego robiłyśmy- też metodą małego cięcia, chociaż na temat tej metody też różne opnie słyszałam.

ooo widzę, że wątek nam się kończy :D I pomyśleć, że to już rok :!: chyba trzeba by się z tej okazji jakoś spotkać :piwa:

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie lip 03, 2011 21:16 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Mnie u dr. Dąbrowskiego zainteresowały w miarę dobre opinie, małe cięcie 1cm, szew śródskórny- nicie rozpuszczalne, więc dodatkowe wizyty niepotrzebne raczej, znieczulenie odwracalne. Jestem właśnie na stronie dr. Katarzyny Marciniak...
Za dużo wetów i opinii :) . W Koninie weterynarzy było dwóch (takich liczących się :) ) a do jednego chodziłam od 8rż więc miałam pełne zaufanie. Może jednak w Koninie ją ciachnę...

Edit: U dr. Marciniak wyczytałam, że przed sterylizacją trzeba zrobić zdjęcie przeglądowe klatki piersiowej i badanie krwi. To już w cenie sterylizacji :) ? Naiwnie trochę, ale chciałam wydać do 200zł, nie więcej :)
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Nie lip 03, 2011 22:08 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Moja siostra też ciachała kociczkę Na Polance i bardzo chwaliła :ok: . Nie wiem tylko ile płaciła.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lip 04, 2011 12:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Tak zaraz 100 strona. Jak ten czas szybko leci. Faktycznie jakieś spotkanie można by zorganizować.
Obrazek

itaka

Post » Pon lip 04, 2011 18:40 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Odwiedziłam dziś Pik-Poka i Kolę w ich garsonierze :) Chłopcy mają się dobrze, bardzo są skoczni i ciekawscy, apetyty też dopisują. Pobawiliśmy się wędką, zauważyłam też, że obaj chętnie bawią się tą zabawką, którą Ori kupiła im na moim bazarku. Pogłaskać się nie pozwolili, ale Kola obwąchiwał mi rękę, a Pik-Pok siadał naprzeciw mnie i się wpatrywał.Kilka zdjęć z telefonu:

Mały pingwin Pik-Pok
Obrazek
Obrazek

Mały gremlin Pik-Pok myje łapkę przed obiadem, w tle Kola biegnie do swoich spraw
Obrazek

Kola na drapaku
Obrazek

Przystojniak
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lip 05, 2011 11:35 przez Jarka, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon lip 04, 2011 19:33 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

:D bo one lubią miłość na sile, trzeba je osaczy i wyglaskac a jak już sie rozmrucza to same sie wykladaja :wink:
Faktycznie przystojniaki- szczególnie Kola z tymi łapami w innych kolorach.
Dziękujemy, ze je dzisiaj odwiedzilas :1luvu:

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pon lip 04, 2011 20:26 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Wobec tego w czwartek sprobuje je przydusic :D

Jarka

Post » Pon lip 04, 2011 21:09 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

GRAFIK 04.07-10.07

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. - itaka
wt. -
śr. - kasia90
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P. (stały dyż.)
wt. -
śr. - itaka
czw. - Kasia P.
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)

Na łączce było dziś 12 kotów. Te z graciarni też :mrgreen:
Obrazek

itaka

Post » Pon lip 04, 2011 21:24 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Jeszcze tak a propos kiermaszu... Ja mogę upiec jakieś słodkości, bo to potrafię najlepiej :oops: . Tylko to może nie przejść, bo domowy wypiek to brak sanepidu :( bo w zasadzie nic a nic tutaj nie mam w Poznaniu zbędnego, wiadomo, że jak człowiek się przeprowadza to zabiera tylko niezbędne rzeczy...

A co do sianka... Mój TŻ mówi, że za dużo sianka nie zdołamy przewieźć z Konina, nawet jeśli wybralibyśmy się samochodem :( ale jeszcze z nim na ten temat pogadam... :roll:
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Wto lip 05, 2011 11:31 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

kasia90 pisze:Jeszcze tak a propos kiermaszu... Ja mogę upiec jakieś słodkości, bo to potrafię najlepiej :oops: . Tylko to może nie przejść, bo domowy wypiek to brak sanepidu :( bo w zasadzie nic a nic tutaj nie mam w Poznaniu zbędnego, wiadomo, że jak człowiek się przeprowadza to zabiera tylko niezbędne rzeczy...

u mnie tak samo... do tej pory uzbierałam tylko 8 książek ;p zabrałam sie nawet do robienia biżuterii... cholernie ciężka praca! ;p ale będe jeszcze kombinować 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Wto lip 05, 2011 11:44 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kasia9191 pisze:
kasia90 pisze:Jeszcze tak a propos kiermaszu... Ja mogę upiec jakieś słodkości, bo to potrafię najlepiej :oops: . Tylko to może nie przejść, bo domowy wypiek to brak sanepidu :( bo w zasadzie nic a nic tutaj nie mam w Poznaniu zbędnego, wiadomo, że jak człowiek się przeprowadza to zabiera tylko niezbędne rzeczy...

u mnie tak samo... do tej pory uzbierałam tylko 8 książek ;p zabrałam sie nawet do robienia biżuterii... cholernie ciężka praca! ;p ale będe jeszcze kombinować 8)

Ja na pewno znajdę książki, płyty i jakieś nieużywane kosmetyki. Jeśli każdy przyniesie choć parę rzeczy, to coś się uzbiera :)

Jarka

Post » Wto lip 05, 2011 11:44 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

itaka pisze:
Na łączce było dziś 12 kotów. Te z graciarni też :mrgreen:

To świetna wiadomość, trochę się o nie bałam :D

Jarka

Post » Czw lip 07, 2011 13:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Mamy nowy wątek?
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia][następna]