Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2011 15:24 Re: Matka i dwa malce w potrzebie!!!

'Sprawca' śliczności :D , taki trochę 'morelkowaty' :wink: - ale malutki kotek to jest jakiś...

Te czarne chudziny to następny horror. I co zrobisz 8O ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lip 02, 2011 15:27 Re: Matka i dwa malce w potrzebie!!!

morelowa pisze:'Sprawca' śliczności :D , taki trochę 'morelkowaty' :wink: - ale malutki kotek to jest jakiś...

Te czarne chudziny to następny horror. I co zrobisz 8O ?

Nie Moniczka to duży kotek :D

A z malcami co ja mam zrobić :( brak mi pomysłów :cry: :cry: szukam, myślę i nic do tej pory nie wymyśliłam :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lip 02, 2011 23:14 Re: Matka i dwa malce w potrzebie!!!

Ależ dzisiaj miałam akcję wieczorną :roll: :roll:

Idziemy sobie na spacer na około osiedla po dniu pełnym przygód :D i nagle miauczenie, no nic pewnie gdzieś kot siedzi, idziemy dalej i znów miauczenie, a nawet dwa 8O rozglądam się i nic nie ma. No to idziemy dalej i po raz trzeci to samo i znów i jak zaczęły dwa koty płakać, mówię no cholera gdzieś się czają na siebie, szukam po krzakach i nic :roll:
I nagle odgłos z piwnicy podchodzę, a tam jak zaczęły płakać. Mówię do Marcina co robimy, pare dni okna od piwnicy dokładnie od wymiennikowni gdzie idą rury z woda były otwarte i pewnie koty jak tak lało wlazły i je zamknęli bo nie zauważyli, że tam siedzą.

Także od wczoraj rano tam były. No nic Marcin na neta przez komórkę szuka nr do ciepłowni znalazł do Będzińskiej dzwoni, pani podaje nr do Dąbrowskiej znów dzwoni, gadka... panowie przyjadą 8O 8O 8O (a była 22.30) za godzinę, no to nic czekamy. Inne koty się zleciały do okienka i tak sobie czekamy, około 23.30 8O podjeżdża samochód firmowy :D wysiada pani i dwóch panów :D
Otwierają drzwi wchodzimy do środka kotów nie ma, pochowały się za rurami i nie chcą wyjść bo za dużo ludzi, no to wchodze tylko ja z transporterkiem 8) i cap jednego i drugiego na jedzonko 8)

I wypuściłam :D :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Jestem pełna podziękowań dla trójki państwa za to, że przyjechali, a nie olali sprawy bo to PRZECIEŻ TYLKO KOT :) bo tak to dopiero w poniedziałek by byli :(

CatAngel

Post » Sob lip 02, 2011 23:31 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Co można zrobić osobie która napuszcza swojego psa na koty, a nie rozumie jak się do niej mówi :roll: żeby tego nie robiła.

CatAngel

Post » Nie lip 03, 2011 8:27 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Może pogadać z jakimś przyzwoitym policjantem albo kimś ze straży miejskiej [też przyzwoitym], żeby ostrzegli oficjalnie. Zrobić nic nie mogą, bo mają w swoich [głupich] przepisach, że działać to można konktretnie jak się 'stanie czyn zabroniony'. Ale jak znajdziesz człowieka, to może się da namówić. Tacy ludzie jak ten od psa, nie zareagują na Twoje prośby bo ich to kręci po prostu, że ktoś się boi - nie ważne o siebie czy kogoś. Możesz też powiedziec, że obawiasz się właśnie o siebie jak ten pies tak atakuje.
Jak sie znaleźli fajni ludzie od rur , to może i policjant...
Jest jeszcze wersja wynajęcia/napuszczenia kogoś, ale to ryzykowne.. :mrgreen: i mało etyczne ...hmmm... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 03, 2011 9:04 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

CatAngel pisze:Co można zrobić osobie która napuszcza swojego psa na koty, a nie rozumie jak się do niej mówi :roll: żeby tego nie robiła.

ja to zawsze szybko robię coś nie etycznego :evil: :evil:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie lip 03, 2011 10:35 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Przykra sprawa. W Pajęcznie kazano w takim przypadku do Urzędu Miejskiego zgłosić, że niby oni powinni coś z tym zrobić.
Ale były dwa takie wilczury, które zagryzały koty, i na ludzi też się rzucały. Przyznam się, że różne miałyśmy pomysły, o niektórych ze względu na miłość do zwierząt lepiej nie pisać, ale w pewnym momencie chyba ktoś zrobił porządek, właśnie z urzędu, bo tam poszła oficjalna skarga,że ludzie też nie czują się bezpiecznie, bo psy żyją na dobrze ogrodzonym podwórku
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie lip 03, 2011 10:47 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

olafen ma rację, argumenty w rozmowie z policja powinny podkreślać bezpieczeństwo ludzi, szczególnie małych dzieci. Nie jest to naciąganie, psy nauczone agresji są agresywne w stosunku do kazdej słabszej istoty. Pół biedy jak się rzucą na swojego durnego "opiekuna"...
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie lip 03, 2011 10:53 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Ale trzeba pisemnie i na dziennik, że pies agresywny i że się boisz. O kotach może lepiej przemilczeć, bo i tak się tym nie przejmą.

Zgodnie z przepisami psom nie wolno być puszczonym wolno bez kagańca. To też jest argument, ze właściciel nie przestrzega tego przepisu, a jeszcze podjudza psa do agresywnego zachowania.

Można dodać coś na temat załatwiania się psa i że właściciel nie sprząta po swoim pupilu

olafen

Post » Nie lip 03, 2011 13:40 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Kopiuję z wątku kociaków
CatAngel pisze:Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Oczywiście zagadałam sie z wetka i zapomniałam zrobić zdjeć, zrobiłam w szopce, maluchy mają biegunkę, nadrzerki na językach, świerzba ta biało-czarna dziewczynka ma gorączkę 40C
Maluchy dostały leki u weta, pasty, zastrzyki, uszy wyczyszczone :) Jutro cała rodzinka jedzie na kolejną wizytę :) łącznie z mamuśką.

CatAngel

Post » Nie lip 03, 2011 18:38 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Aniołku-to dymne ze zdj nr 2 to jaka płeć?
jaki ich wiek bo nie przeczytalam? :oops:
kicie są u Ciebie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lip 03, 2011 19:56 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

o ludzie jakie fajne małe kiciulki, za zdrówko ich i mamusi oraz za pozostałych podopiecznych trzymam :ok: a odnośnie psa, to ja zawsze dzwonię na policję albo SM i mówię, że idę z kotem i mnie szczuje psem, był u nas taki, a teraz ani widu, ani słychu...psa, oczywiście, nie wypuszcza luzem... :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie lip 03, 2011 20:08 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Straszne bidulki malutkie, ale na pewno Ty im już pomożesz :)

olafen

Post » Nie lip 03, 2011 21:52 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

No nareszcie jestem :? mam dość pogody, zimno strasznie, i leje jak cholercia :?

Malce dostały zapas suchego i mokrego jedzenie :D

Iwonko jeżeli to ten futrzak był ze mną u weta to będzie dziewczynka. Kociaki są w pomieszczeniu(budynku gdzie są piłki którymi piłkarze grają na stadionie) mają tam spokój i są bezpieczne. :)
Wiek to wydaje mi się około 2miesiące, ale ciężko to określić bo one strasznie chude :( wszystkie mają biegunkę, także codzienne wizyty u weta od dzisiaj z całą rodzinką mnie czekają :roll:
Dwa kociaki zostały podrzucone około 3tyg temu
to te dwa malce
Obrazek-chłopak
Obrazek-dziołszka

Leczenie kociaków potrwa :( bo wszystkie chore :( najbardziej ta malutka z drugiego zdjęcia bo ma gorączkę, biegunkę, nadżerki to jej prawie język zjadły :cry: :cry: mam nadzieję, że uda się go uratować :(

CatAngel

Post » Nie lip 03, 2011 22:47 Re: Matka i 7malców!!! Oraz dzień pełen wrażeń.

Boże jakie biedy a teraz taki zastój w adopcjach , aby im sie udało :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

[poprzednia][następna]