KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2011 16:58 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt

isabell36 pisze:passa a nie planujesz przeprowadzki nad morze ??? :mrgreen:
we wrześniu muszę wysłać na kolonie moje dwie koty 8O

Oj,nie planuję jakoś,przynajmniej nie do września... :lol:
Szkoda,że nie mieszkasz bliżej,byś se dowiozła z jakiejś rozsądnej odległości.

Weekend przerwy,mała stabilizacja z Pyśką - której nota bene obecność obcych zwierząt,zwłaszcza psów, całkiem dobrze robi na poprawę charakteru - mała przestaje być tak pewna swej pozycji w domu i uprawia coś w rodzaju zwiększonego podlizu do nas...nagle staje się dwa razy bardziej pieszczotliwa.
A jutro wieczór przybędzie niejaka Misia.Ma zostać cztery dni - cóż,znów o psach się zrobiło,ale tak jakoś wychodzi nam statystyka. Kota w domu na parę dni można nawet zostawić,psa nie.

Byłabym zapomniała - wczoraj odwiedził nas wstępnie labrador Biszkopt,maści wiadomo jakiej ;)
Trochę głupolowaty,ale przesympatyczny - pani stwierdziła,że mały świetnie się u nas czuje i z czystym sumieniem przywiezie go za dwa tygodnie na wczasy. Mały faktycznie zachowywał się bezkompleksowo - jako właściciel świetnego węchu natychmiast zorientował się gdzie jest bunkier Pyśki i wykazał się niesłychaną wprost kreatywnością,żeby się do niej dostać. Na szczęście bezskuktecznie.

Mnóstwo osób rozpuszcza swoje psy,co najczęściej można poznać gdy właściciel deklaruje,że pies nie ma legowiska. Nie ma - czytaj: śpi w łóżku. To jakaś plaga się zrobiła. Dotąd chyba ponad połowa psów przyszła bez swoich legowisk lub z legowiskiem i z informacją,że on i tak na nim nie będzie spał...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie lip 03, 2011 8:03 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

A czy w ofercie jest też opieka nad kotami w ich domach??? :mrgreen:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon lip 04, 2011 12:10 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

sygitka21 pisze:A czy w ofercie jest też opieka nad kotami w ich domach??? :mrgreen:

Jest,aczkolwiek to jeszcze zależy od odległości. Ja mieszkam w śródmieściu,ale gdybym miała dwa razy dziennie dyrdać na Dambonia albo niedajboże na jakiś Metalchem,to namawiałabym na dostarczenie kotostwa do nas ;) No,chyba że tego kotostwa jakaś nieprzyzwoita ilość jest :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon lip 04, 2011 12:31 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Jagniątko Misia:
Obrazek

Malutka Misia. Przyszła wczoraj wieczorem. Dopóki Pani była jeszcze z nią,mała trzymała fason,z ciekawością zaglądała w różne kąty,pokazywała jakie zna komendy (oczywiście głównie związane podawaniem wszystkim możliwych odnóży,podczas gdy pies nie potrafi się nawet zatrzymać na komendę przed skrzyżowaniem - to kolejna plaga,żeby nie uczyć psa tego co naprawdę ważne,a upierać się przy cyrkowych sztuczkach),biegała za piłeczką.
Niestety wyjście Pani nieco obsunęło jej grunt spod drobniutkich łapek (psina ma sporo syndromów psa po przejściach) i dlatego wczorajszy wieczór i noc pewnie nie należały do najszczęśliwszych w jej życiorysie,mimo zapewnień o naszej przyjaźni.
Dziś już jest lepiej. Mała upodobała sobie łóżko na dzienny wypoczynek,jest wciąż nieco nerwowa - z byle powodu zeskakuje z niego i truchta w inne miejsce domu,bo tam coś się dzieje. W ogóle dużo truchta...Piesek z serii jestem taka malutka i mam takie wielkie oczy,a w ogóle to przeprasza,że żyję...ale pogłaszcz mnie...
Nie wyobrażam sobie oddania takiego psa do tradycyjnego hotelu z największymi nawet boksami,a w nich z najbardziej miękkimi kanapami...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon lip 04, 2011 13:08 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

passa pisze:
sygitka21 pisze:A czy w ofercie jest też opieka nad kotami w ich domach??? :mrgreen:

Jest,aczkolwiek to jeszcze zależy od odległości. Ja mieszkam w śródmieściu,ale gdybym miała dwa razy dziennie dyrdać na Dambonia albo niedajboże na jakiś Metalchem,to namawiałabym na dostarczenie kotostwa do nas ;) No,chyba że tego kotostwa jakaś nieprzyzwoita ilość jest :lol:

A do Krapkowic :?: Z Metalchemu to już prawie "rzut beretem" :mrgreen: :mrgreen:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon lip 04, 2011 13:13 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

piotr568 pisze:
passa pisze:

A do Krapkowic :?: Z Metalchemu to już prawie "rzut beretem" :mrgreen: :mrgreen:

:ryk:
Sugerujesz,że powinnam robić rundki objazdowe z GPS-em przymocowanym do roweru? No,to też byłby jakiś pomysł :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon lip 04, 2011 13:21 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

:ok: :ok: :ok: Jak dla mnie :wink:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Sob lip 09, 2011 13:19 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Mała Misia poszła sobie do domu, a u nas zrobiło się jakoś tak...pusto i nudno.
Pierwsze dwa dni pobytu zniosła dość źle - była cały czas zestresowana sytuacją,którą najwyraźniej odebrała jako porzucenie. Nie bardzo miała ochotę na zabawę, przysmaki, z jedzeniem też tak sobie. Dlatego nie jest złym pomysłem,gdy właściciele przyprowadzają swojego pupila na wstępny rekonesans jakiś czas wcześniej. Potem jednak mała się rozkręciła,szalała z zieloną piłeczką,która ledwo mieściła jej się w pyszczku, wyżywała się na uchu wieprzowym oraz frotowej skarpecie. Podejrzewam,że zdążyła już uznać nas za swój nowy dom,dlatego ponowne pojawienie się swojej pani przyjęła z lekkim niedowierzaniem...
Przekochana byla :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt lip 15, 2011 12:05 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Z depesz z frontu...

Wczoraj wrócił kocurek Maniek - tym razem na dwa tygodnie. Biedaczek boi się panicznie burzy,a te zdarzają się nawet dwa razy dziennie ostatnio,więc chłopak zaszywa się w norze za tapczanem.
Po wieczornej burzy,gdy uznał,że jest już w miarę bezpieczny,wypełzł z bunkra i szybciutko dołączył do Pyśki na parapecie:

Obrazek

W ogóle jest on wyznawcą teorii,że Pysia jest kotką najpiękniejszą,najbardziej na świecie godną uwagi i podziwu,a także że w jej towarzystwie jest najbezpieczniej. Wpatruje się w nią jak w ołtarzyk,pogruchuje,usiłuje sprowokować do zabawy w ganianego i w ogóle w kółko szuka jej towarzystwa. My dla niego nie istniejemy...Zresztą,jak wiele kotów nadpobudliwych,Maniek nie przepada za głaskaniem.
O dziwo,Pysia ma stosunek do niego coraz bardziej przyzwalający - niby przed nim ucieka,gdy ten ją goni,ale zatrzymuje się w połowie drogi i nawet nie udziela mu reprymendy! No no... :lol:
No i pozwala mu siedzieć koło swojego ukochanego legowiska.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt lip 15, 2011 12:11 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Ale ta Twoja Pyśka ma pysia :lol:
Maniek prześliczny, podobny do mojej Kubusiowej.

Moje też boją się burzy, ale tylko dwa.
Zgadnij, który się nie boi.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pt lip 15, 2011 12:30 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

violavi pisze:Ale ta Twoja Pyśka ma pysia :lol:
Maniek prześliczny, podobny do mojej Kubusiowej.

Moje też boją się burzy, ale tylko dwa.
Zgadnij, który się nie boi.

Usiłujesz mnie sprowokować? :lol: Jej pysio jest ok,poza tym,że nieco zbyt obfity i czasem mało przyjazny - ona nie lubi być fotografowana,co zresztą widać.
Maniek w ogóle wygląda jak dziewczynka...
A burzy nie boi się...syjamek?
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt lip 15, 2011 17:11 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

passa pisze:A burzy nie boi się...syjamek?

Bingo :ok:
On się niczego nie boi, nawet odkurzacza.
Jest zahartowany przez uliczne życie.
Wszelkie hałasy mu nie straszne.

Całuski w pysia Pysi :)
(fajny ten pysio)

violavi

Post » Pt lip 22, 2011 15:18 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Obrazek

Biszkopt rezyduje u nas od paru dni - i muszę przyznać,że wnosi kupę życia,a to i tak łagodnie powiedziane. Jest miłośnikiem wody w każdej postaci i ilości:deszcz,kałuża,prysznic,miska z wodą,wiadro z wodą,nawet otwarta toaleta,cokolwiek w czym da się umoczyć choć czubek nosa,a najlepiej całego siebie ;) Miskę czy wiaderko z wodą,którą miał pić,po prostu wywraca,a w powstałej kałuży rozglabuje się z miną absolutnego zadowolenia - genialny pomysł na chłodzenie brzucha i całego przegrzagego systemu....Spacer w deszczu to po prostu bomba.
Pies zupełnie bez kompleksu,ogólnie czuje się w życiu świetnie,bo jest sam dla siebie najważniejszy i nie zamierza tego zmieniać...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt lip 22, 2011 16:22 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

Ale jak jeden pies dobrze robi na poprawę stosunków między kotami... :roll: Nie mają czasu zajmować się sobą nawzajem,bo muszą szukać kryjówki przed psem - najczęściej wspólnej :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt lip 22, 2011 18:31 Re: KOT NA KOLONIACH czyli Domowy Hotelik dla zwierząt w Opolu

passa pisze:Obrazek

Ale żaba :lol:
Wesoło teraz masz w domku.

violavi

[poprzednia][następna]