Skorek jednooczek we własnym domu [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2011 8:24 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Czyli zakładamy, że konieczny jest dom dla przystojniaka od 1-go sierpnia :ok:
Czasu niby dużo, ale to tylko niby :roll:

Do góry Skoreczku :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob lip 02, 2011 8:26 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

kamari pisze:Czyli zakładamy, że konieczny jest dom dla przystojniaka od 1-go sierpnia :ok:

Dokładnie tak.
Za godzinę jadę do Skorka w odwiedziny, wieczorem będą nowe wieści i fotki.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lip 02, 2011 8:37 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Wymiziaj bidulinka od ciotek! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lip 02, 2011 8:43 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

kropkaXL pisze:Wymiziaj bidulinka od ciotek! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Się wie :D

Bazyliszkowa

Post » Sob lip 02, 2011 9:21 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob lip 02, 2011 9:28 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Bazyliszkowa pisze:
kamari pisze:Czyli zakładamy, że konieczny jest dom dla przystojniaka od 1-go sierpnia :ok:

Dokładnie tak.
Za godzinę jadę do Skorka w odwiedziny, wieczorem będą nowe wieści i fotki.

Bazyliszkowa - mogłabyś zrobić zdjęcia małemu czarnemu z białymi dodatkami :?: :?: On już tak długo w lecznicy siedzi, a słodziek z niego przeogromniasty ... Porobię mu ogłoszenia, ale zdjęć brak :?

Wymiziaj oczywiście Skoreczka także od mła :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob lip 02, 2011 10:13 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Bazyliszkowa pisze:
kropkaXL pisze:Wymiziaj bidulinka od ciotek! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Się wie :D

i wycałuj usteczka :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lip 02, 2011 10:18 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

I ja oczywiście do mizianek się dołączam :D :1luvu: !
Czekam na wieści i fotki przystojniaka :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob lip 02, 2011 10:18 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Buziaczki dla Skoreczka i kciuki za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob lip 02, 2011 16:25 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Jestem.
Rozmawiałam z chirurgiem, który robił operację. Oczodół wymagał gruntownego oczyszczenia i Skorek ma założony dłuższy sączek, niż to było spodziewane. Sączk sterczy z oka na blisko centymetr. Od jutra będzie codzinne trochę wyciągany i przycinany. Ponieważ jest tak długi, cały ten proces zajmie ok. 6 dni. Do tej pory Skorek musi zostać w lecznicy. Będzie miał też przez ten czas podawany antybiotyk.
Chłopak ma założony gustowny kołnierz, ale dzielnie sobie w nim radzi, bawi się i je. :D

Zmiany w zachowaniu Skorka są niewiarygodne.
Najpierw dał się pogłaskać. 8O
Potem zaczął mruczeć. 8O
A później wywalił do góry podwozie i dał się głaskać po brzuszku. 8O
I jeszcze łapkami przytrzymywał, żeby nie przestawać. 8O
Dał się wyjąć z klatki i nosić na rękach 8O , choć było wyraźnie widać, że w tej sytuacji czuje się jeszcze niepewnie.

Jest jednak pewien problem. Otóż miałam nadzieję, że całość leczenia da się opłacić talonami. Okazało się, że w ostatniej chwili zdążyłam dać pierwszy talon (a zrobiłam to na początku leczenia). Ten talon pokryje pobyt, odrobaczanie, badania krwi i testy. Niestety pokryje tylko nieznaczną część operacji oczodołu. Drugi talon, który teraz zdobyłam, okazał się już "czekiem bez pokrycia", gminie skończyły się pieniądze. Tak więc będę miała dług na ok. 250 zł (zniżkowy całkowity koszt operacji to 300 zł) - dokładnie dowiem się przy wypisie. Gdyby ktoś zechciał pomóc w spłacie długu, będę wdzieczna. :oops:

Zaraz wrzucę foty.

Bazyliszkowa

Post » Sob lip 02, 2011 16:29 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Musiało chłopaczkowi to oko dokuczać, dobrze, że już po wszystkim :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob lip 02, 2011 16:45 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Sob lip 02, 2011 16:52 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Aniołek kochany :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob lip 02, 2011 17:00 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Bazyliszkowa pisze:... talon, który teraz zdobyłam, okazał się już "czekiem bez pokrycia", gminie skończyły się pieniądze.

No to nieklawo :( Mam "w garści" 3 talony z gminy na sterylizacje kotek ze stacji benzynowej w Powsinie. Czekaliśmy z łapaniem, bo kotki karmiły małe. Czyli będą następne mioty, a te matki same wyglądają jak kocięta :cry: Fuck :!: :evil:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[poprzednia][następna]