Szylcia urodziła!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 9:32 Re: Szylcia urodziła!!!

szyszek pisze:Ja się bardzo cieszę, że nie pozwoliłaś na aborcję.
Mamy pomagać a nie zabijać czyż nie.
Trzymam kciuki mocne za koteczki śliczne.

PS. Ja też bym tak postapiła i nie usunełabym .

Trzymaj się cieplutko ignezka i nie daj się.

Powiedzmy że nadchodzi jesień (nie patrząc że teraz jest lato).W piwnicach jest mnóstwo kociąt skręcających się z zimna i głodu. Wtedy takie kocięta urodzone w domu odbierają szansę tym piwnicznym na dom. Odbierają im szansę na życie.

Alisia

Od: Wto lut 15, 2011 20:16

Post » Pt lip 01, 2011 9:33 Re: Szylcia urodziła!!!

dwie dziewczynki

ignezka

Od: Pon cze 20, 2011 8:11

Post » Pt lip 01, 2011 9:35 Re: Szylcia urodziła!!!

ignezka pisze:dwie dziewczynki

pamiętaj, że pod koniec roku trzeba je ciachnąć. Jakby to był problem dla Twojej mamy- pomożemy :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 01, 2011 9:38 Re: Szylcia urodziła!!!

Oczywiście że ciachniemy napewno nie będzie problemu mama ma swojego weterynarza już nie raz pomagała wiejskim kotkom

ignezka

Post » Pt lip 01, 2011 9:40 Re: Szylcia urodziła!!!

ignezka pisze:Oczywiście że ciachniemy napewno nie będzie problemu mama ma swojego weterynarza już nie raz pomagała wiejskim kotkom

to super :) jak pisałam- nie podobały mi się pewne sformułowania w Twoich wypowiedziach, natomiast doceniam fakt, że zdecydowałaś się zapewnić małym dom u swojej mamy i wziąć odpowiedzialność za ich dalsze życie. I mam nadzieję, że się do nas w 100% nie zniechęcisz :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 9:45 Re: Szylcia urodziła!!!

Postaram się a odpowiedzialnośc za swoje czyny zawsze biore i tak jak kotce jak i kociakom dom zapewic muszę, mam nadzieję że i innym kotkom będę w stanie pomóc

ignezka

Post » Pt lip 01, 2011 9:53 Re: Szylcia urodziła!!!

ignezka pisze:Oczywiście że ciachniemy napewno nie będzie problemu mama ma swojego weterynarza już nie raz pomagała wiejskim kotkom

Inezko, pomogę w sterylizacji. Piszę pw.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt lip 01, 2011 9:53 Re: Szylcia urodziła!!!

ignezka pisze:Postaram się a odpowiedzialnośc za swoje czyny zawsze biore i tak jak kotce jak i kociakom dom zapewic muszę, mam nadzieję że i innym kotkom będę w stanie pomóc

co do wytłuszczonego- BRAWO!!! :D bardzo dojrzałe podejście.

Trochę mnie pewnie poniosło- przepraszam. Znasz moje zdanie i go nie zmienię, ale forma pewnie mogła być inna... :oops:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 10:15 Re: Szylcia urodziła!!!

szyszek pisze:Mamy pomagać a nie zabijać czyż nie.
PS. Ja też bym tak postapiła i nie usunełabym .

To na kiedy umawiamy się na odbiór kotki z maluchami? Bo rozumiem, że masz możliwości i skoro namawiasz innych na cieszenie się "cudem narodzin" to jesteś w stanie przyjąć ten cud bez ograniczeń? Więc kiedy mogę Ci je przywieźć? Będę miała wtedy miejsce na dorosłe koty.
Ignezka - cieszę się z Twojej odpowiedzialności, ale odetchnę dopiero po sterylizacji całej trójki. I mam nadzieję, że będziesz dalej pomagać bezdomniakom. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt lip 01, 2011 10:32 Re: Szylcia urodziła!!!

Przykro mi czytać tak pełne agresji słowa padające na forum zrzeszającym miłośników kotów, a więc ludzi, którzy przynajmniej teoretycznie powinni wykazywać się większą wrażliwością i otwartością umysłu. Z takim przeświadczeniem zakładałam tutaj konto, lecz po lekturze takich wątków uświadamiam sobie, że w istocie panuje tu inna atmosfera :( Część użytkowników zachowuje się jakby posiadła prawdę objawioną i z klapkami na oczach atakuje każdego, kto ośmieli się mieć inne zdanie (bo racja jest tylko jedna :roll: ).

Nie to, żebym pochwalała bezsensowny rozród kotów, nie, żebym nie widziała nic złego w niehumanitarnym pozbywaniu się niechcianych miotów (a wręcz przeciwnie; szczerze potępiam tego typu praktyki), ale tym samym nie mogę pozwolić na stawianie znaku równości między psychopatami dopuszczającymi się takiej masakry a normalnymi i porządnymi ludźmi, którzy świadomie decydują się na ciążę kotki i odpowiedzialnie ponoszą konsekwencje swojej decyzji. I zapewniam, że za taką decyzją nie zawsze stoją infantylne pobudki w stylu "cudu narodzin" czy przesądy o nieingerencji w naturę. Ci ludzie to nierzadko prawdziwi miłośnicy zwierząt (do których notabene zalicza się paru moich znajomych, wśród nich jest też weterynarz, którego o niewiedzę trudno posądzić) dbający o swój zwierzyniec i od narodzin kociąt starający się zapewnić im należytą opiekę, a kiedy osiągną odpowiedni wiek szukają odpowiedzialnych, sprawdzonych domów. Oczywiście jeśli takie się nie znajdą, nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, by pozbyć się kociaka.

Proszę więc Was, nie piszcie, że każdy, kto pozwala na narodziny kociąt to psychopata, barbarzyńca, zapewne ciemniak, w najlepszym wypadku infantylniarz spod znaku "cudu narodzin". Świat nie jest czarno-biały, a takie radykalne słowa mogą być krzywdzące dla wielu ludzi, którzy z pewnością sobie na nie nie zasłużyli...

Ewcia_

Od: Pt lip 01, 2011 9:43

Post » Pt lip 01, 2011 10:34 Re: Szylcia urodziła!!!

Ewcia_ pisze:Nie to, żebym pochwalała bezsensowny rozród kotów, nie, żebym nie widziała nic złego w niehumanitarnym pozbywaniu się niechcianych miotów (a wręcz przeciwnie; szczerze potępiam tego typu praktyki), ale tym samym nie mogę pozwolić na stawianie znaku równości między psychopatami dopuszczającymi się takiej masakry a normalnymi i porządnymi ludźmi, którzy świadomie decydują się na ciążę kotki i odpowiedzialnie ponoszą konsekwencje swojej decyzji. I zapewniam, że za taką decyzją nie zawsze stoją infantylne pobudki w stylu "cudu narodzin" czy przesądy o nieingerencji w naturę. Ci ludzie to nierzadko prawdziwi miłośnicy zwierząt (do których notabene zalicza się paru moich znajomych, wśród nich jest też weterynarz, którego o niewiedzę trudno posądzić) dbający o swój zwierzyniec i od narodzin kociąt starający się zapewnić im należytą opiekę, a kiedy osiągną odpowiedni wiek szukają odpowiedzialnych, sprawdzonych domów. Oczywiście jeśli takie się nie znajdą, nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, by pozbyć się kociaka.

prawdziwy miłośnik nie zwiększa świadomie bezdomności zwierząt. Jeśli pozwala kotce na ciążę, zresztą nie rozumiem ich motywu- po co komu dodatkowy kłopot?, zostawia WSZYSTKIE małe u siebie. Inaczej automatycznie stają się współwinnymi gehenny bezdomnych zwierząt.

Świat nie jest czarno-biały, a takie radykalne słowa mogą być krzywdzące dla wielu ludzi, którzy z pewnością sobie na nie nie zasłużyli...

Owszem, zasłużyli. To przez nich umierają niechciane kocięta, a nie jest to śmierć łatwa i przyjemna.

I takie postępowanie- szczególnie weterynarzy, to przecież powinien być zawód z powołania- powinno się piętnować.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 10:38 Re: Szylcia urodziła!!!

Ewcia_ pisze:normalnymi i porządnymi ludźmi, którzy świadomie decydują się na ciążę kotki

napisz proszę jakimi pobudkami się kierują.
co ich skłania do rozmnażania kotki.

Konsekwencje ich decyzji niestety ponoszą inne koty, te bezdomne.
Smutne ale prawdziwe.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt lip 01, 2011 10:44 Re: Szylcia urodziła!!!

To ja zaczynam baaardzo powoli liczyć do 10... :?
Nie chcę bana, jestem totalnie wyluzowana, jestem kwiatem lotosu na wiadomej tafli jeziora...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 01, 2011 10:50 Re: Szylcia urodziła!!!

a propos dziwnych decyzji o ciąży kotki- jak ktoś ma się ochotę wyżyć w konstruktywnym celu, zapraszam:

viewtopic.php?f=1&t=65995 (odświeżyłam baaaardzo stary wątek, bo sprawa wraca jak bumerang :evil: )
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 11:01 Re: Szylcia urodziła!!!

Ewcia_ pisze:ale tym samym nie mogę pozwolić na stawianie znaku równości między psychopatami dopuszczającymi się takiej masakry a normalnymi i porządnymi ludźmi, którzy świadomie decydują się na ciążę kotki i odpowiedzialnie ponoszą konsekwencje swojej decyzji.

Że jak?? 8O Konsekwencje ponoszą WYŁĄCZNIE KOTY.
Ludzie, którzy ŚWIADOMIE decydują, że ich kotka ma mieć małe, kiedy tuż obok mijają obojętnie umierającego kociaka - jest szczytem egoizmu. Jak można nazywać ich porządnymi ludźmi??
Ewcia_ pisze:Ci ludzie to nierzadko prawdziwi miłośnicy zwierząt (do których notabene zalicza się paru moich znajomych, wśród nich jest też weterynarz, którego o niewiedzę trudno posądzić) dbający o swój zwierzyniec i od narodzin kociąt starający się zapewnić im należytą opiekę, a kiedy osiągną odpowiedni wiek szukają odpowiedzialnych, sprawdzonych domów. Oczywiście jeśli takie się nie znajdą, nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, by pozbyć się kociaka.

To nie są miłośnicy, tylko nieodpowiedzialni właściciele. Dyplom weterynarza o niczym nie świadczy. Mało jest takich, którzy twierdzą, że kotka powinna mieć miot?
KAŻDY, kto rozmnaża swojego kota - powinien wszystkie zostawić u siebie. Koniec i kropka. Gdyby pozwolił na rodzenie kolejnym pokoleniom, to w ciągu roku zrozumiałby potrzebę sterylizacji.
Podaj mi JEDEN sensowny powód dla którego to robią. Nikt nigdy nie podał mi takiego powodu. Może Tobie się uda.
Skoro wszyscy tacy święci i się opiekują i znajdują super domy, to wytłumacz mi skąd biorą się te wszystkie bezdomne koty?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

[poprzednia][następna]