50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw cze 30, 2011 15:53 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

meksykanka pisze:Błagam dawajcie znać co z koteczkami, bo u mnie znowu gula w przełyku.
Mam nadzieję, że wszystko OK, tylko jakieś głupie podejrzenia.
Oby tak było :kotek:

Będę informować na bieżąco. Na razie Ula nic nie pisze, więc mam nadzieję, że jest dobrze.

XAgaX pisze:Te, których nie pozwolono Ci uśpić, zostawiłabym na głowie osób, które o tym zdecydowały. Trzeba ponosić konsekwencje.

Pomogę tylu, ilu dam radę. Nie chciałabym np. aby syjamek trafił do pseuduchów. :| czy te maluszki z Biedronki chodziły z zaawansowanym kk i umierały tam w cierpieniach :cry: Prawda, nie powinnam w takiej sytuacji pomagać, no ale nie mogę tak o ich tam zostawić wiedząc, że mogę coś zdziałać, pomóc, znaleźć chociaż dla kilku DT/DS :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw cze 30, 2011 15:58 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

kinia098 pisze:
meksykanka pisze:Błagam dawajcie znać co z koteczkami, bo u mnie znowu gula w przełyku.
Mam nadzieję, że wszystko OK, tylko jakieś głupie podejrzenia.
Oby tak było :kotek:

Będę informować na bieżąco. Na razie Ula nic nie pisze, więc mam nadzieję, że jest dobrze.

XAgaX pisze:Te, których nie pozwolono Ci uśpić, zostawiłabym na głowie osób, które o tym zdecydowały. Trzeba ponosić konsekwencje.

Pomogę tylu, ilu dam radę. Nie chciałabym np. aby syjamek trafił do pseuduchów. :| czy te maluszki z Biedronki chodziły z zaawansowanym kk i umierały tam w cierpieniach :cry: Prawda, nie powinnam w takiej sytuacji pomagać, no ale nie mogę tak o ich tam zostawić wiedząc, że mogę coś zdziałać, pomóc, znaleźć chociaż dla kilku DT/DS :([/quote]

Rozumiem, ale przynajmniej spróbowałabym wymóc na kretynkach wkład finansowy w ich odchowanie i/lub kastrację kotek.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw cze 30, 2011 16:20 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

XAgaX pisze:Rozumiem, ale przynajmniej spróbowałabym wymóc na kretynkach wkład finansowy w ich odchowanie i/lub kastrację kotek.

No jasne :!: Jak będzie potrzebna kasa na np. przetransportowanie malucha, to będę im o tym mówiła ! A w przypadku maluchów z Biedronki będę wymuszać taką umowę : ja zabieram, ale koszty utrzymania pokrywa pANI.
Obrazek

kinia098

Post » Czw cze 30, 2011 18:46 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Mam wieści z domku Połczynianki. Wszystko napisane na naszym wątku. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw cze 30, 2011 19:51 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

A gdzie ten wątek???
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw cze 30, 2011 20:04 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Ja znalazłam

viewtopic.php?f=1&t=120696&start=300

I nawet raczyłam się bezczelnie dopisać :1luvu:

Mam nadzieję, że u koteczki już w porządku, bo podróż musiała być dla niej traumatyczna. :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 30, 2011 20:30 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Kiniu - Ula wspominała, że dziś będzie wiedziała co z maluchami...
To pytam z niepokojem. :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lip 01, 2011 8:39 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:Rozumiem, ale przynajmniej spróbowałabym wymóc na kretynkach wkład finansowy w ich odchowanie i/lub kastrację kotek.

No jasne :!: Jak będzie potrzebna kasa na np. przetransportowanie malucha, to będę im o tym mówiła ! A w przypadku maluchów z Biedronki będę wymuszać taką umowę : ja zabieram, ale koszty utrzymania pokrywa pANI.

BRAWO! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 01, 2011 10:20 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Jestem z informacjami :)

Dziś rano ma być wet Uli ( możliwe, że już był ;) ). Malutka na bank ma kk, bo smarka zielonymi glutami... Przeżyła noc, więc chyba będzie już tylko lepiej :D No i maluchy zaczynają zmieniać się w aniołki :) Ula smaruje je convalescentem, a one wywalają brzuchol do miziania i chwytają pazurkami za ręce :) A szczególnie właśnie ta najsłabsza :1luvu: 3 jeszcze ssają strzykawę :mrgreen: Ale mięcho też jedzą ;) :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 01, 2011 10:43 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

kinia098 pisze:Dziś rano ma być wet Uli ( możliwe, że już był ;) ). Malutka na bank ma kk, bo smarka zielonymi glutami... Przeżyła noc, więc chyba będzie już tylko lepiej :D

KK? Czy to znaczy że te podejrzenia pp wczoraj to była pomyłka? Daj znać co powiedział weterynarz.

Adam
aburacze

Post » Pt lip 01, 2011 11:59 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

aburacze pisze:
kinia098 pisze:Dziś rano ma być wet Uli ( możliwe, że już był ;) ). Malutka na bank ma kk, bo smarka zielonymi glutami... Przeżyła noc, więc chyba będzie już tylko lepiej :D

KK? Czy to znaczy że te podejrzenia pp wczoraj to była pomyłka? Daj znać co powiedział weterynarz.

Adam

Ula zwołała drugiego weta. No i okazało się, że to gulgotanie było właśnie chyba przez smarki :/
Ale za to:
grzybek potwierdzony u czarnego przydymionego. Mała dzis ma się dobrze, wręcz bardzo dobrze, dostała zastrzyk. ja też tak naliczyłam. czaenule to babki. mam obiekcje wobec tego z czarnego z paskami.
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 01, 2011 16:43 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1583_n.jpg

Ale słodki kociak!! To kot czy kotka? Po prostu mały słodziak!!!!
On jest na coś chory? Bo ma takie smutne oczka...

Rose123

Od: Nie gru 20, 2009 15:24

Post » Pt lip 01, 2011 17:15 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Rose123 pisze:http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/267896_186082914778587_100001306380550_451030_901583_n.jpg

Ale słodki kociak!! To kot czy kotka? Po prostu mały słodziak!!!!
On jest na coś chory? Bo ma takie smutne oczka...

Kocurek. Jest zdrowy ;) Tak po prostu wyszedł na zdjęciu. Dziś będą nowe fotki ;)

Mam ciężarówkę. Nie wiem, czy to nie czasami ta kicia, której wcześniej nie udało mi się złapać, a potem przepadła.

Jeden kociak z Biedronki został zabrany na DT przez znajomą karmicielki ( tej z którą mam dobry kontakt, nie tej która nie dała uśpić maluchów ). To kociczka. Wet powiedział, że są początki kk... i trzeba to jak najszybciej wyleczyć. Będą zdjęcia, jak tylko commeta mi podeśle :D

A tymczasem maluchy u Uli :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj jest ta cudna czarna kicia :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 01, 2011 19:34 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Klepię nowego posta ( z Zozolem na kolanach :1luvu: ), bo będzie spoooro zdjęć :mrgreen:

Tej kici będziemy szukać domu; matka moich tymczasów. Chcę za tydzień wziąć ją na sterylkę, więc, w sumie, za domkiem można się już rozglądać :D
Obrazek

Nowa trikolorka o której pisałam, z działek pod torami. Matka na pewno, tylko czy maluchy zabrane przez Gosię są na pewno od niej ? :roll: :| Bo jest tam jeszcze bura, ale jej w ogóle nie widzę. Tak czy inaczej, na razie nie ryzykuję i nie łapię.
Obrazek

Puma zwariowała 8O Chyba też chce mieć dom .. :roll:
Obrazek

Obrazek

Teraz czas na maluszki u Gosi :D Małe coraz piękniejsze, kuwetkowe, kontaktowe, samodzielne :) Można je ogłaszać, szukamy domków ! :) Maluchy są takie brudne, bo przed sesją jadły :P Gosia pisała, że ulubionym zajęciem Rudego jest kąpiel w mleku, a biało-burej tarzanie się w misce z mokrą karmą :ryk: Gosia postawiła im też 3 kuwetki, bo robiły czasami po kątach :twisted: W 2 się załatwiają, a z trzeciej rudek zrobił sobie legowisko :ryk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeju, ile tych bobasów ! :roll: Wszystkie to kocury. Jedynie czarno-biała, to kicia. Syjama trzeba brać jak najprędzej...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pędzelek :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Nie przyglądałam się małemu na żywo, ale na zdjęciu zauważyłam, że chyba nachodzi mu czerwona błona 8O Muszę to sprawdzić.
Obrazek

Obrazek

On jest niemożliwy :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KONIEC ! :mrgreen: Zostały mi jeszcze 2 koteczki, ale to następny post. Ufff..
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2011 21:22 przez kinia098, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 01, 2011 20:46 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Jakie cudeńka :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]