Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2011 9:14 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Smacznego! :mrgreen:
Sympatyczny ten Wasz wątek :wink:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw cze 30, 2011 14:30 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

justyna p pisze:Dziewczyny w toruńskiej Fundacji KOT gotują prawie codziennie gar rosołu na kurczaku, do tego ryż, kiedy mięso zmięknie, obierają kurczaka. Powstaje bardzo gęsta zupa z kawałkami mięsa. Koty jedza b chętnie! Do tego chrupki (osobno, nie do zupy :lol: ), co parę dni mielone podroby np serca z kurczaka i czasem puszki. Najada się 50 kotów!
pozdr :D

no ja dokładnie tak samo też robie. i dla maluchów wszystko miele blenderem, idzie jak burza nawet chrząstki z kurczaka się mielą.

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw cze 30, 2011 15:17 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dzwoniła Bona mam w Kp zostawiony wór posłań.Wezmę go do schronu.Wiem że jest tam worek z dostawy od Kasi ale kotów non stop przybywa więc napewno się przydadzą.Zawiozę też liglinę i lateksowe rękawiczki.Bardzo dziękujemy Bona :1luvu:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw cze 30, 2011 16:02 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

To już sama nie wiem- kupić jakom padline dla maluszków czy puchy??
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw cze 30, 2011 17:53 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

dzisiaj w schronie w godzinach jak ja byłem dużo się działo:) (byłem od 14 do 17:30)

a więc:

do szpitalika trafił czarny maluszek z kk

w biurze w pudle sidział maluszek około 3-4 tyg. - żeby nikt się nie denerwował napiszę, że już jest w Almavecie pod opieką Pani Dr :) a w sobote najprawdopodobniej trafi do Majencji:)

Jak przyjechałem do schronu to maluszki były już najedzone - Kinga zrobila caly pojemnik kurczaczka:) ( Kinga zapomnialaś zabrać ten pojemnik - jest na kwarantannie)

Do schronu mamy nowego wolontariusza Janusza - w miarę możliwości będzie raz - dwa razy w tyg:)

Dorotka - w sobote będzie Monika i Janusz, więc moja ogromna prośba oprowadź ich dokładnie po salonach - ja w miarę moich możliwości powiedziałem co i jak...

Adoptowana została dzisiaj Frania :)

Potem wizyta w Almavecie z Januszem zabraliśmy wszystkie koteczki ze szpitalika, mama ciężarna ( została w klinice - jutro ma sterylkę),
Druga wizyta - świerzbowce + czarnuszkobiały koteczek z boksu7 - coś mi się oczko nie podobało,

po wizycie miła niespodzianka Pani T. i Pani J z córką w schronie z jedzeniem i..... Pani J. zabała 2 maluszki buraski - 1 z boksu 1/2 i 2 z boksu3/4

Więcej grzechów nie pamiętam....

Co do nowej adopcji :( nie miałem szans dzisiaj nic tam zrobić, więc moja kolejna prośba o WSZYSTKICH!!!!!
Może w sobote uda Wam się umyć nową adopcje, a ja z Januszem na początku przyszłego tygodnia zamontuje regały - do 7 lipca adopcja musi działać!!!!
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw cze 30, 2011 17:58 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Adopcje:
Biedroniasty, Kasia, Lolisia, Bolesław,

Kwarantanna:
boks1/2 - buras + czarnuszek,
boks3/4 - dwa buraski,
boks5 - dwa czarnuszki,
boks6 - mamuśka,
boks7 - czarnuszbiały maluszek,
boks8 - burasek mlody przestarszony,

klatka przy boksach - dwa świerzbowce,
klatka duża - trzy malszki,
klatka na klatce dużej - cztery maluszki wołające o pomoc,

Szpitalik:
klatka czarna - dwa maluszki na leczeniu - duża poprawa,
klatka zielona - maluszek czarnuszek z kk
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw cze 30, 2011 23:20 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Kocia rodzinka ze schroniska u mojej koleżanki w DT ma się w miarę dobrze - tzn są zdrowe, jedzą, wydalają, zużywają tonę żwirku i żarełka suchego i mokrego z oczkami też już ok. ale zagościły u nich pchły niestety dziś cała szóstka została odpchlona - zakupiłam dla nich z własnych środków zapas suchego jedzonka, mokrego i żwirku.
Obrazek
Maluszki jak jest fajna pogoda są wypuszcane na trawkę, a mamuśka wyprowadzana w szeleczkach oby nie spierdzieliła w siną dal :mrgreen:

Kciuki oby się chowały zdrowo :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 30, 2011 23:26 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

terenia1 pisze:Kocia rodzinka ze schroniska u mojej koleżanki w DT ma się w miarę dobrze - tzn są zdrowe, jedzą, wydalają, zużywają tonę żwirku i żarełka suchego i mokrego z oczkami też już ok. ale zagościły u nich pchły niestety dziś cała szóstka została odpchlona - zakupiłam dla nich z własnych środków zapas suchego jedzonka, mokrego i żwirku.
Obrazek
Maluszki jak jest fajna pogoda są wypuszcane na trawkę, a mamuśka wyprowadzana w szeleczkach oby nie spierdzieliła w siną dal :mrgreen:

Kciuki oby się chowały zdrowo :ok:

:ok: :ok: :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lip 01, 2011 6:52 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lip 01, 2011 6:57 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

No i kurna dalej nie wiem :evil: Co lepiej kupić maluchom- czy jakieś badziewie z Whiskasa czy naturalnom padline - kormorana cy cóś. Przywiozłabym jutro jino dalej nie wiem co lepsze
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt lip 01, 2011 7:05 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Jak na dyżur to mięso, jak nie to puszki - puszki można zużyć zawsze - przydają się jak nie ma naszego dyżuru rano a mięsko - w schronie nie przechowają, więc w zasadzie robi się na dany dzień, kiedy ma się dyżur. Bo jest do spożycia na już.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lip 01, 2011 7:24 Re: forum

majencja pisze:No i kurna dalej nie wiem :evil: Co lepiej kupić maluchom- czy jakieś badziewie z Whiskasa czy naturalnom padline - kormorana cy cóś. Przywiozłabym jutro jino dalej nie wiem co lepsze

Maju lepiej kup jakies mokre. Whiskas teź moze byc. Ja na sobote gotuje kuraka,w niedziele jest Marta i tez cos przywiezie, a twoje miesko to by moglo nie dotrwać do konsumcji :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 01, 2011 10:17 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Proszę o wstawienie na Waszą stronke i gdzie tylko się da :wink: . Dziewczynki, które wczoraj zabrałam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontakt do ogłoszeń: 660124623, (32) 3533135

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt lip 01, 2011 10:57 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

:ryk: Jaga to ja już dzwonie po tą dziewczynke z krótkimi włoskami :ok: :1luvu: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 01, 2011 13:17 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

dzisiaj reszta kotów ma być zaszczepiona, musimy jak najszybciej uruchomić nową melaminę bo tam będą dorosłe koty po szczepieniach, na starych adopcjach będzie szczepiona gówniarzeria, bo nie ma już miejsc na kwarantannie 8O a musimy zwolnić miejsca dla nowych

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]