TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 19:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

obecna pisze:Wczoraj otworzyłam nowy bazarek, część przeznaczę na Tyskie Mruczki... Jeszcze w tym tygodniu powinny być jakieś wpływy, więc postaram Ci je przelać Justynko!
Zapraszam, choćby do podnoszenia bazarku!
Jestem cichą podczytywaczką 8) ale cały czas trzymam kciuki za wszystkie CZTERONOGI pod Twoją opieką! :kotek: :ok: :ok: :kotek:

Super :1luvu: , bardzo dziękujemy i zaraz tam wejdę :lol:

Eustachy ma teraz dostawać Marbocyl P 5mg raz dziennie po 2 tbl .No i Paste Uro - Pet 2 razy dziennie po 5 mg , na razie wycofujemy furagin .
No i po tym zatrzymaniu ruszył z na szczęście i nie ma krwi i teraz , wygląda na to że każdy kamień który schodzi to go tak rani :cry: :cry: :cry:

Dziś dzwoniła do mnie Ola i te kocice które by sterylizowane ( dług 300 zł i nie mam jak tego zapłacić ) maja tasiemca i być może ten kocur tez ma i będziemy je wypuszczać razem aby sie lepiej odnalazły po pobycie u nas .... Czy ktos pomoże w spłacie długu za te sterylki :?

Maniek a raczej Maniak mięsny dziś stłukł mi kolejny kubek bo czuł mięsko na kuchence , oj nowy domek o ile kiedyś się taki pojawi to będzie miał z nim wesoło :twisted:

Ozzi jak na jego chorobę czuje sie dobrze :lol:

Czort też dobrze m choć tak jakby przyrost sierści sie zahamował i ciekawe co wyjdzie z wyników ....

Miki mi dziś znów zdjął gumkę z głowy a jaki miał ubaw jak go goniłam :ryk:

Lussi odpukac też czuje sie dobrze , tylko domku brak , czy ktos jja pokocha :? :? :?

Kociaki Mini i Mimi rosną jak na drożdżach , szaleją jak pijane zające a motorki jak załącza to ani muzy nie cza puszczać o i po co :lol:

Bruno też by chciał już wreszcie zamieszkać w swym domu , ale nikt o niego nie pyta :|

A Gremlinek ma chore uszka , chyba grzybice ma :cry:

A też dziś do mnie trafiła króliczka po sterylizacji na TDT , ponieważ osoba która miała ja przejąć miała wypadek samochodowy , mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto cze 28, 2011 20:15 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justa&Zwierzaki pisze:Eustaszek rano jeszcze nie sikał , ale tak od 9 sika i nie ma juz krwi :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance2:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 28, 2011 20:16 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro cze 29, 2011 10:07 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek
:ok: :ok: :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro cze 29, 2011 18:03 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro cze 29, 2011 18:18 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Cziko dziś był znów u weta , ma nadal problem z sercem , ale zmieniamy Vet Medin z 5 mg na 2.5 mg nadal 2 razy dziennie ( już do końca swego życia będzie musiał je brać ) , Enarenal nadal raz dziennie a Furosemid też raz dziennie .

Eustachy nadal na antybiotyku i na szczęście sika bez krwi :lol:

Dziś Mati znów miała atak astmy , dostała steryd a u mnie w domu sie nie pali , nie używa żadnych zapachów , żwirek bentonitowy jest tylko w łazience a w pokoju mam drewniany i tylko w 3 kuwetach sylikonowy , ale do niech nie chodzi Mati sikać , nie wiem skąd te ataki , nawet jak sie z nią do weta jedzie a to trwa kilka minut to w aucie dyszy jak pies po ciężkim biegu ...

Domek który się interesował Matyldą chyba sie rakiem wycofuje .... z resztą i tak nie wiemy czy w upalne dni dała by rade jechać kilka godzin , jak nie wytrzymuje kilkunasty minut jak jedziemy do weta .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 29, 2011 22:58 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

nie tyle rakiem co po angielsku, cichutko, bez slowa... zupelnie nie wiem, co sie dzieje... :roll: Kontakt z -kropeczka- jest rzadszy niz kiedys... znacznie rzadszy... tak jakby naprawde sie chciala wycofac. OK, nikt nie zmusi jej na sile, by wziela Mati jesli z jakiegos powodu sie rozmyslila lub nie moze, ale zeby tak bez slowa?... :roll: Wypadaloby cos napisac... W jedna czy druga strone... W tym momencie jest to zastanawiajace, nie wiadomo, co robic: czekac na jej krok? Ale jak dlugo jeszcze?! Szukac kici innego domu? Wlasnie, ale nie wiadomo nic ani w jedna ani w druga strone...
Hmm... Co sie stalo?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw cze 30, 2011 10:36 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek
:ok: :ok: :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Czw cze 30, 2011 13:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw cze 30, 2011 14:21 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Dzień dobry tyskim mruczkom.
:ok: :ok: :ok: za całokształt.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw cze 30, 2011 18:25 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

cóż, myślę, że od dawna wszystko wskazuje, że Matyldzie trzeba szukać nowego domku...
po prostu...
ale bedzie pewnie trudno...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw cze 30, 2011 21:50 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

izydorka pisze:cóż, myślę, że od dawna wszystko wskazuje, że Matyldzie trzeba szukać nowego domku...
po prostu...
ale bedzie pewnie trudno...

Wiem , ale może :?

Dziś były dwa telefony w sprawie adopcji ,jedna w sprawie Manka do domu wychodzącego w Murckach ale zaproponowałam Lussi , ale pani ma mi dać znać bo jeszcze chce pojechać do katowickiego schroniska i pan chciał Mimi i Mini chciał tez do domu z ogrodem i ma sie jeszcze zastanowić .....

Eustaszek siura jak należy no i buntuje sie przed pastą :)

Mati troszkę lepiej z astmą no i szukamy jej domu .....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw cze 30, 2011 22:02 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Bardzo Was proszę podnoście watek bo mam jeszcze dług 300 zł u weta na Zwierzynieckiej za 2 sterylki ponieważ jak byłam z Olą umawiać je na zabieg u moich wetów to było za dużo zabiegów i musiała na Zwierzyniecką zawieźć ...
viewtopic.php?f=1&t=129505
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw cze 30, 2011 23:37 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

nie zrozumcie zle... nikt nie przekresla tamtej kandydatury na domek dla Matyldzi, natomiast cos ostatnio dluga cisza, -kropeczka- i do mnie nie dzwoni od dawna, a kiedys chocby w czasie przerwy w pracy zadzwonila zeby spytac co slychac... hmmm... powody moga byc tego rozne, jedno jest pewne-trzeba sprawe wyjasnic! Nawet jesli by sie okazalo, ze z jakis powodow niestety bedzie trzeba szukac kotusi nowego domku-najwazniejsze, zeby to sobie wyjasnic, by nie bylo nieporozumien i niesnasek. :roll:
mam tylko nadzieje, ze ta cisza nie oznacza ze cos zlego sie stalo... :roll:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lip 01, 2011 9:00 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

:ok: :ok: :ok: żeby wszystko się wyjaśniło.
Jasne stanowisko jest istotne, koteczka może by już była w swoim domu.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]