Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 8:43 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

marija pisze:Tu chyba nie będzie takiego problemu, o jakim pisze jasdor. Kocieta CHCE oddać koty, nawet kręci do mnie nosem, że jeszcze kolejki chętnych nie ma.

Przebadaliśmy najbiedniejszą z tamtejszych kotek- Łatkę. Z trzustką kiepsko, z wątrobą kiepsko, kupa kiepska. Zalecono zmianę diety, metronidazol i kreon 1000. Zakupiłam u mojej pani wet paszteciki i/d i dałam, bo nie mogę patrzeć , jak kot- z przeproszeniem- wysrywa sobie jelita, a pani opowiada, że kupiła mu "coś lepszego" i pokazuje puszkę kitiketa :(

Ta kotka koniecznie potrzebuje dt, gdzie będzie dostawała przyzwoite jedzenie. Miałam okazję poznać tę panią, bardzo wątpię, czy będzie pilnować, co ta biedna kotka je...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro cze 29, 2011 8:59 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Dzień dobry!

Tak tylko napiszę, że po 6 dniach koty mają na Allegro 475 odsłon i jednego obserwatora. Oczywiście trzymam kciuki żeby adopcje szły. Jak obecnie wygląda sytuacja, udało się już wydać jakiegoś kota, czy to wszystko stoi? :roll:

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 29, 2011 9:00 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

annskr pisze:
marija pisze:Tu chyba nie będzie takiego problemu, o jakim pisze jasdor. Kocieta CHCE oddać koty, nawet kręci do mnie nosem, że jeszcze kolejki chętnych nie ma.

Przebadaliśmy najbiedniejszą z tamtejszych kotek- Łatkę. Z trzustką kiepsko, z wątrobą kiepsko, kupa kiepska. Zalecono zmianę diety, metronidazol i kreon 1000. Zakupiłam u mojej pani wet paszteciki i/d i dałam, bo nie mogę patrzeć , jak kot- z przeproszeniem- wysrywa sobie jelita, a pani opowiada, że kupiła mu "coś lepszego" i pokazuje puszkę kitiketa :(

Ta kotka koniecznie potrzebuje dt, gdzie będzie dostawała przyzwoite jedzenie. Miałam okazję poznać tę panią, bardzo wątpię, czy będzie pilnować, co ta biedna kotka je...

Nie będzie :evil: . U nas Tusia miała kłopoty z jelitami. Dusiła sie przy jedzeniu i puchła. I choć kobieta zapewnia, że koty kocha i dba o nie, ani razu nie podała jej do jedzenia nawet oleju (jak kazała wet) nie mówiąc o jakichkolwiek lekach.
Takie baby to potwory . Jeżeli kotek musi mieć indywidualną dietę zgaśnie na garnuszku tej...pani :(
To tylko jeden chory kotek, może jakiś DT się znajdzie zanim będzie za późno :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 29, 2011 9:02 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Rozmawiałam wczoraj z Mariją, jest podłamana..
Wszystko stoi, pani chyba ma pretensje, że nitk się nie zgłasza....

Może wartoby zrobić jakieś niezależne rozpaczliwe allegro dla tej chorej kotki?..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro cze 29, 2011 9:12 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

annskr pisze:Może wartoby zrobić jakieś niezależne rozpaczliwe allegro dla tej chorej kotki?...

To mogę zrobić, chociaż nie jestem dobry w pisaniu rozpaczliwych tekstów ;)
Macie może jakieś zdjęcie/zdjęcia tej konkretnej kotki, ew. możecie mi wskazać która to (bo się już zgubiłem czy ma na imię Łatka czy Tusia, a do tego żadnej Tusi nie widzę na liście...)

Adam
aburacze

Post » Śro cze 29, 2011 9:22 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

aburacze pisze:
annskr pisze:Może wartoby zrobić jakieś niezależne rozpaczliwe allegro dla tej chorej kotki?...

To mogę zrobić, chociaż nie jestem dobry w pisaniu rozpaczliwych tekstów ;)
Macie może jakieś zdjęcie/zdjęcia tej konkretnej kotki, ew. możecie mi wskazać która to (bo się już zgubiłem czy ma na imię Łatka czy Tusia, a do tego żadnej Tusi nie widzę na liście...)

Adam

Tusia to jest kotka krośnieńska, przepraszam, że tak się jakby wepchałam, ale dzielę się tylko doświadczeniami z bardzo podobnej sytuacji, jak w Łodzi.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 29, 2011 9:25 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Ruszyło o tyle, że Łatka ma sponsora. Zgłosiła się osoba, która zadeklarowała pomoc finansową dla dt w zakresie diety i leczenia kotki.
Dwie osoby zgłosiły się jako dt dla innych kotów, ale dopiero mogą je wziąć w lipcu, po własnych urlopach. Ja mogę też wziąć jednego, muszę się jednak trochę najpierw odkocić.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro cze 29, 2011 17:26 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Nie jest to wszystko takie proste :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw cze 30, 2011 10:29 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Podniosę..

kalewala

Post » Czw cze 30, 2011 11:07 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Zaznaczam:(
Może do tego płatnego domu choc te dać, kóre mogą potem normalny DT po urlopach mieć.
Faktycznie tragiczna sytuacja:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw cze 30, 2011 18:15 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

okropna sytuacja, naprawdę trudna, ach
to straszne, ta bezradność, że nie można pomóc, choćby się chciało :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw cze 30, 2011 19:31 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Dzień dobry!

Widziałem w wydarzeniu na FB że żaden kot jeszcze domu nie znalazł. Gdzie mają ogłoszenia? Wiem, że to w ogóle nie sezon na koty, ale może tych ogłoszeń jest za mało? Myśleliście o np. lokalnej gazecie, może warto zadzwonić i opowiedzieć, żeby zrobili jakiś artykulik?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pt lip 01, 2011 11:42 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

podrzucam przy piątku. Nie dość, że sytuacja tragiczna to sezon w pełni :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lip 01, 2011 12:07 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

podrzucam

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt lip 01, 2011 12:27 Re: Z komornikiem w tle. ..KOCI DRAMAT. BŁAGAM O POMOC!!!!!!

Podrzucam. Straszna tragedia kotów :(
Tej kobiecie też współczuję, moim zdaniem takie osoby mają problemy psychiczne. Biorą koty z samotności, potrzeby pomocy lub sprawowania kontroli, ale to się źle kończy, bo to one przede wszystkim potrzebują pomocy specjalisty. Zaniedbany dom tylko to potwierdza. Dobrze chociaż, że ta kobieta jest na tyle świadoma, że chce oddać koty...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

[poprzednia][następna]