Balbinka i Sezam zapraszają :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 21:43 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

Z charakteru też tygrysica :twisted: ostatnio na urodzinowej domówce udziabała koleżankę :evil:

A teraz nie będzie o moich kotach tylko o kotach wolnożyjących z mojego osiedla...
Spotkałam wczoraj na osiedlu młodą, burą, oswojoną kotkę :strach: Chodziła za ludźmi, jak się zakiciało czy wyciągnęło rękę przybiegała i dawała się miziać... Obróżki nie miała, ludzie jej raczej nie kojarzyli, ja też ją pierwszy raz widziałam... Jak później wróciłam z aparatem i karmą, już jej nie było. Dziś też nie. Mam nadzieję że jest cała i zdrowa. Trzeba ją będzie w najbliższym czasie zabrać stamtąd i ciachnąć, ale standardowy problem - nie ma jej gdzie dać. Szukam dla niej DT. Wczoraj i dziś był za to czarny kocurek, oczywiście w pełni ujajowiony, dzikawy. Nie jest jednak agresywny, tylko płochliwy, nie wiem czy rokuje - ale i tak trzeba go tych wielkich jajec prędzej czy później pozbawić. Można do niego podejść na 20 cm, jak przyniosłam tackę Sheby podszedł choć nieco ostrożnie i bez wahania pożarł całą zawartość:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W ogóle na moim osiedlu jest masakra jeśli chodzi o koty. Większość oczywiście niepociachana. Karmicielek nie znam, ale z tego co wiem to niektóre są antykastracyjne :evil: Na szczęście działają tam edit_f i jej koleżanka :ok: ale to wciąż mało bo strasznie dużo tych kotów tam jest...
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto cze 28, 2011 10:48 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

a jaki śliczny ten kocur :1luvu:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto cze 28, 2011 13:34 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

Kocurio droga, Ty masz hopla na punkcie kocich zezów. Tasmanii też zeza zarzucałaś :twisted:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto cze 28, 2011 14:41 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

Pasibrzucha pisze:Kocurio droga, Ty masz hopla na punkcie kocich zezów. Tasmanii też zeza zarzucałaś :twisted:

czekałam, aż to zauważysz i mi zarzucisz :lol:
no mam. zezy są urocze :twisted:

Kocuria

Post » Wto cze 28, 2011 14:54 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

Jak jest śnięta i ma oczy przymknięte to trochę jej się robi taki zez (albo to zasługa trzecich powiek?) :lol:
Balbina mimo 4 kilo wagi nadal lubi się wspinać po nogawkach... śmiesznie wygląda kawał kota wczepiony wszystkimi pazurkami w spodnie, a jeszcze śmieszniej człowiek chodzący po domu z taką ozdobą :ryk:
A kocur śliczny, to fakt, szkoda tylko że bezdomny (choć być może należy do grona kotów, które na wolności sobie radzą i nie dadzą się oswoić, ale i tak bezdomnych kotów powinno być jak najmniej...).
Załatwiałam dziś wiele spraw i padam na ryj. Idę się położyć, potem się przejść (może bura się pojawi, dalej szukam dla niej miejsca) i w końcu uczyć bo mam jutro ostatni egzamin.
[

kasumi

Post » Wto cze 28, 2011 16:04 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

No to teraz będzie co tu oglądać 8)
A Balbinka wygląda bardzo niewinnie :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto cze 28, 2011 17:13 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

shalom pisze:A Balbinka wygląda bardzo niewinnie :mrgreen:

Czyż nie? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A i buty pomaga wiązać... :roll:
Obrazek
[

kasumi

Post » Wto cze 28, 2011 17:24 Re: Balbinka i Sezam - bardzo dużo nowych fotek str 16

Czarny dziś też był, burej nie było... Zaczynam się poważnie zastanawiać czy aby ona nie czyjaś... Jak czyjaś, to gratuluję odpowiedzialności :evil: Za to były... 3 kociątka ok. 8 tyg. i ich prawdopodobnie mamuśka :( Oto ona:
Obrazek
Obrazek
Srajdy nie dały sobie zrobić zdjęć, bo płochliwe i sykliwe strasznie... Jeden prawie cały biały, drugi burasek i trzeci buro-biały z dłuższym włosem i z trochę zaropiałymi oczami :( I co ja mam z nimi zrobić? Ojciec nie chce nawet słyszeć o tymczasowaniu. Póki co szukam kontaktu do osoby która koty na tym osiedlu łapie.

Wracając do moich kotów, zbliża się termin ich szczepienia. Pomyślałam, że przed szczepieniem zrobię im profilaktyczne badania. Jakie mam zrobić i ile to kosztuje?
[

kasumi

Post » Wto cze 28, 2011 20:58 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

abstrachując - kurdeeeee, jakie ci zdjęcia jak złoto wychodzą, co jedno to lepsze. a te w naturalnym świetle to się posikać można, taka ostrość i kolory :twisted:
naciskasz mi na liczący sobie już ze 3 lata odcisk pod wdzięcznym tytułem 'lustrzanka'. zła kasumi! :P

a serio, cieszę się, bo będzie dużo wysokiej jakości piękna :mrgreen:

Kocuria

Post » Wto cze 28, 2011 22:32 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

Kocuria pisze:naciskasz mi na liczący sobie już ze 3 lata odcisk pod wdzięcznym tytułem 'lustrzanka'. zła kasumi! :P

U mnie to samo! Zła kasumi! ;) Ale i troche dobra bo ładne foty wstawia ;) Powinnaś pomyśleć o zajęciu się zawodowo robieniem zdjęć reklamowych kotom! :idea:

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Śro cze 29, 2011 19:31 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

Dopiero od niedawna bawię się w focenie kotów :) Wcześniej była m.in kolej i przyroda ;)
a ostrość i kolory to także efekt programu graficznego ;)
Ziewający tygrys:
Obrazek
Dziś wpadła koleżanka która została dziabnięta przez Balbinę. Dziś przeciwnie, miała wobec niej pokojowe zamiary (Balbina oczywiście wobec koleżanki) :mrgreen:
W sprawie kotów z osiedla działam, nawiązałam dziś ważny kontakt ;) Proszę Was o kciuki w najbliższym czasie :)
[

kasumi

Post » Śro cze 29, 2011 19:32 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

:ok: :ok: :ok:
trzymam mocno, bo wiem jakie to ważne - odpowiedni kontakt :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw cze 30, 2011 12:44 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

Witamy
Obrazek
Obrazek
(spokojnie, Balbin ma drugie ucho :lol: )
Obrazek
Obrazek
[

kasumi

Post » Czw cze 30, 2011 13:42 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

Ucho uchem, ale co to za cudny stretching, że tak sobie tylną łapę przytrzymuje? :lol:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw cze 30, 2011 13:56 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

bo ona ćwiczy kotojogę, kotostretching albo kotoaerobik? :mrgreen:
na tym zdjęciu, dodanym stronę wcześniej, też:
Obrazek
[

kasumi

[poprzednia][następna]