Rudzio w Wila-Vet ma dom.Wszystkim bardzo dziękuję :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 20:20 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

O jaka nową szczepionkę Ci chodzi?
Jest jakaś nowa ale moje szczepienia wypadają w listopadzie i tematu jeszcze nie drążyłam specjalnie, zresztą to wetka będzie wiedziała co robić.
Ja do tej pory szczepiłam koty szczepionką PUREVAX RCPCh FeLV i przez parę już zdrowe koty nie zaraziły się od białaczkowych.

Oczywiście to nie jest też tak, że zaszczepione to już wszystko mogą, nie, trzeba uważać aby nie jadły i piły ze wspólnych misek itd itd.
Można poczytać sobie i dowiedzieć się więcej http://www.republika.pl/kocia_stronka/felv.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82aczka_kot%C3%B3w
http://twojezwierzaki.org/artykul/158/bialaczka-kotow/
W jaki sposób dochodzi do zarażenia?

Najwięcej wirusa znajduje się w ślinie. Z tego powodu koty zarażają się najczęściej przez wspólną pielęgnację, jedzenie z tej samej miski, groźne są również pogryzienia przez kota-nosiciela. Źródłem zakażenia może być również korzystanie z wspólnej kuwety (mimo ze w kale i moczu znajduje się znikoma ilość wirusa). W przypadku ciężarnej kotki, wirus może przeniknąć do macicy i zakazić płody, a te które urodzą się zdrowe, mogą zarazić się mlekiem matki lub podczas codziennej toalety. Możliwe jest również zakażenie przez kontakt z pchłami, które miały styczność z chorym kotem. Głównym źródłem choroby są zainfekowane koty, klinicznie zdrowe, ale wydzielające wirusa do środowiska. Poza organizmem kota wirus jest w stanie przetrwać zaledwie kilka minut, nie ma więc możliwości przeniesienia go na butach czy ubraniu; konieczny jest bezpośredni kontakt.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 28, 2011 0:17 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

dziękuję za informacje :ok:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto cze 28, 2011 14:00 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

Potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby szansa stała się prawdziwym domem!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto cze 28, 2011 16:14 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto cze 28, 2011 17:39 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

tamta dziewczyna milczy.

Fleur

Post » Śro cze 29, 2011 0:35 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

czy ktoś z Wwy dałby radę do niego zajrzeć? może wiadomo coś nowego, może ktoś pytał...

Fleur

Post » Śro cze 29, 2011 8:38 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

Fleur pisze:czy ktoś z Wwy dałby radę do niego zajrzeć? może wiadomo coś nowego, może ktoś pytał...

:!:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro cze 29, 2011 9:04 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

Fleur pisze:czy ktoś z Wwy dałby radę do niego zajrzeć? może wiadomo coś nowego, może ktoś pytał...

Ja do niego podjade po pracy.
Status człowieka określa się na podstawie siły jego wrogów.

Hadronida

Od: Nie sty 16, 2011 0:28

Post » Śro cze 29, 2011 11:07 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

super :ok: dzięki

Fleur

Post » Śro cze 29, 2011 21:59 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

hej hej, czy są jakieś informacje? ja mam ważne pytanie:
WAZNE: prosze, czy moglby mi ktos powiedziec jak dlugo rudzio moze jeszcze zostac w klinice? czy moglby jeszcze poczekac ok.2,5 tygodnia do czasu podleczenia mojego futrzaka?

pyta dziewczyna, która się interesowała Rudziem.

Fleur

Post » Śro cze 29, 2011 22:04 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

fleur zadzwon do dr Małgosi i powiedz , że jest chętny domek tylko musi doleczyć swojego kota. Mam nadzieje, że się zgodzi.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro cze 29, 2011 22:06 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

chciałabym jeszcze to jakoś uzgodnić z opiekunkami, o których wspomina Hadronida w pierwszym poście.
Miałaś na myśli kogoś oprócz wetek i personelu Wila-vetu?

kiedy dzwonić, żeby zastać tą panią dr?

Fleur

Post » Śro cze 29, 2011 22:08 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

znam dr Małgosię i NA PEWNO się zgodzi i jeszcze będzie bardzo szczęścliwa :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro cze 29, 2011 22:20 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

Dr nam mówiła, on został przywieziony jako bezdomny kot
żadnych właścicieli nie ma , nikt do niego nie przychodził oprócz nas z forum.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro cze 29, 2011 22:33 Re: Rudzio w Wila-Vet albo dom albo uśpienie+ inne biedactwa.

ok :ok:

a w jakich godzinach dyżuruje p. Małgosia?

Fleur

[poprzednia][następna]