Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 12:37 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Jaaana- ja nie wiem co z tym Mroczkiem, mówiłaś, że jak do Ciebie podbiegał to otwierał pyszczek bezgłośnie, u mnie marudzi, miauczy, zwłaszcza w nocy - gaduła straszliwa z niego! :mrgreen:

Musiałam w końcu odkurzyć (odkurzacz odpoczął i zadziałał) bo już 2 tygodnie tylko zamiatałam (żeby Mroczka nie straszyć) - Mroczek postanowił się przeprowadzić do kuchni pod kaloryfer :roll: Mam nadzieję, że nie przestraszył się zanadto, mam wyrzuty sumienia, ale już nie mogłam wytrzymać :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon cze 27, 2011 13:20 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Może źle się wyraziłam, że bezgłośnie. Biegł do mnie i z daleka widziałam otwierający się różowy pyszczek :1luvu: Na dworze nie było wcale słychać. Ale wiadomo, że inne warunki tam były, sporo innych hałasów. Przy mnie był cicho.
Obstawiamy, kto podmienił kota? A może ktoś się przyzna? :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon cze 27, 2011 13:51 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Jestem niewinna.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 27, 2011 18:23 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 28, 2011 15:10 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Dzień dobry!

Jak minęła dzisiejsza noc?

jaaana

Post » Wto cze 28, 2011 16:22 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Witamy :)
Powoli przyzwyczajam się do niedospanych nocy ;) OBA koty już wiedzą gdzie przetrzymuje jedzenie dla kotów! OBA próbują je wyciągnąć, każdy na własną łapkę. Oba przy tym hałasują, ale nie narzekam, moja wina, że jedzenie jest nisko ;)
Ważne, że korzystają z jednej - krytej- kuwety (uff, nienawidzę tych otwartych, Mroczek jest z grzebaczy, wszystko wysypywał). Drzwi do pokoju już wcale nie zamykam - chociaż w ciągu dnia Mroczek prawie wcale nie wychodzi zza kanapy. Dzisiaj rano jednak po drodze do kuwety trochę pozwiedzał. Widzę, że czuje się coraz swobodniej, szkoda tylko, że ciągle się mnie boi...

Bezokiej kotki już trzy dni nie widziałam... Martwię się.
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Wto cze 28, 2011 17:51 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Badylku, możecie się zorganizować z Mroczkiem i jakoś wyciągnąć jedzenie, jak jest nisko. Wiesz: zgoda buduje :mrgreen:
Fasolka

Bezoka wróci, pewnie ma jakieś sprawy. Oby
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 28, 2011 19:33 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Moze ktos zaopiekował się kocią ?

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 29, 2011 9:24 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Dzisiaj daliśmy dużej pospać.
Chociaż chyba po prostu była tak zmęczona, że nas nie slyszała, bo kłaki Mroczka latają po pokoju :mrgreen:
Duża, w końcu mogąc się wyspać, zaspała na porę karmienia kotów :oops: ... Pójdzie pod wieczór, sprawdzić jeszcze przy okazji dodatkową godzinę - może np o 21 też się tam pojawiają.
Mroczek ze mną się bawi, ale Dużej dalej się boi, dzisiaj ją strasznie obsyczał przy dawaniu jedzenia :( Duża się martwi, ale ja ją pocieszam, bo przecież wychodzi przy niej zza kanapy coraz częściej.
Badylek
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro cze 29, 2011 12:06 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Martwię się :(
Dlaczego tak?
Dlaczego Mroczek taki durny jest?

jaaana

Post » Śro cze 29, 2011 12:13 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Jaaana, ja też się trochę martwię. Spróbuję go znowu mokrym karmić, wtedy podchodzi i daje się pogłaskać... Tylko po mokrym miewa luźniejsze, więc ostatnio przestałam go tak dokarmiać. W sumie, minęły dopiero 2 tygodnie, może wcale nie jest tak źle z Mroczkiem, tylko ja jestem niecierpliwa? ;)
Najważniejsze, że je, sika gdzie trzeba, coraz częściej wychodzi... Bawi się myszkami porozrzucanymi po pokojach. To nie jest jakiś strasznie zestresowany kot, tylko bardzo, bardzo ostrożny... do ludzi. Z Badylem na szczęście się dogaduje.
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro cze 29, 2011 12:19 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Tak.
Oprócz tego, że się Ciebie boi, to idealnie jest (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć :wink: ).
Ile się człowiek naczyta na forum o sikaniu po kątach, o niszczeniu, o kocich walkach...
No i o tym, że przerażony kot miesiącami nie daje się dotknąć...
Źle nie jest, ale obie chciałybyśmy, żeby było lepiej :ok:

jaaana

[poprzednia][następna]