[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2011 17:30 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Bede pamietac, narazie 22 kotki sa wysterylizowane i o mały włos jedna by była drugi raz....uszy czesto tak kiepsko nacinają albo wcale. Chyba złapała sie kotka domowa wyrzucona z domu lub na ucieczce albo ktoś na Oruni sterylizuje wolnobytujace koty ;-)))

Pan Kierownik schroniska uznał na festynie koty z lisiarni na wolnobytujace i powiedział, że nie ma pojęcia co z nimi zrobić.

Sally, puk,puk zeby nie zapeszyć w piatek z DT pojedzie juz do DS do Gdyni, gdzie bedzie miała kolegę Dzastina.
Mamy pierwszego malucha ok 3-4 tygodnie, jest u p. bozeny i nie wiemy czy to podrzutek czy matka go zostawiła.

Długo mozna pisać....dzieje sie duzo....cyrki z kotami które miały mieć dom w stadninie i na wsi....oby sie udało to ogarnać, wyleczyć i dowieźć wiec czekam az napisze prace dyplomowa, ogarne dokumenty w pracy i wezme urlop.

Szymon, prosze wstaw czasem zdjecie Sally to sie pochwali jaka juz ładna z niej dziewczyna.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto cze 14, 2011 16:24 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto cze 14, 2011 19:22 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Jakby ktoś nie wiedział to rozłożona na dywanie Sally;-) Trzymajcie kciuki aby w piątek szczęśliwie moja siostra ja dowiozła do stałego domku do Gdyni.

Bardzo powoli idą adopcje, bo jeden kotek musi być bardzo długo leczony ale mam nadzieje, że choć kilka znajdzie sie na kolanach u nowych opiekunów;-)

Szukamy dt dla kalekiego kocurka - nie ma przedniej łapki- rozpoczyna leczenie ale jesli nie bedzie dt to wroci na lisiarnie. :?
pzdr

Dzieki za info i kontakt do pani Marzeny M- puszeczki z krakvetu mamy nadzieje niedługo dojdą :kotek:
Obrazek

aya13

Post » Śro cze 15, 2011 6:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Niech bezłapka chociaż odrobaczą...

Chwilowo wyszedłem z advocata bo mnie na osiedlu u weta orżnęli, w pudełku miały być 3 duże i mały a dostałem 2 małe i duży.

ssb

Post » Śro cze 15, 2011 7:22 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szymon problem w tym, ze kotow nie ma komu teraz łapać i zawozić...niestety jak sa puszczone luzem w kawalerce (a klatka stoi w piwnicy) to p. B. nie radzi sobie z pakowaniem ich w kontener. Dlatego koty 2 tygodnie były bez leczenia oprócz Krówka. A i kontenerow za mało aby z nimi jezdzic hurtem;-(((

Daj znac jak sie ogarniesz ze szkołą bo mysle ze musimy sie za to sami zabrać - doleczyc gila, zaczac leczyc bezłapka no i krówka dalej pociagnać.
Dzis ok 16 jestem na Oruni jak chcesz mi pomoc chociaz krowka zataszczyc i bezłapka na szczepienie daj znać!!!Niestety nie mam samochodu dostepnego.
pa
Obrazek

aya13

Post » Śro cze 15, 2011 19:06 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nic sie dzis nie złapało, ale zawiozłam z siostra szybko Bezłapka i Krówka na szczepienie. Bezłpaek dostał antybiotyk, alopevac i advocate. Krówek tylko felisvac i oridermyl. Na ten moment Krówek jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony. Moze uda mi sie uszy mu zobaczyc czy sa ok.
Za 2 tyg powtórka- jak sie uda mi je wpakować, dzis zajeło to 10min. Nie wiem co z bezłapkiem bo sama nie dam rady go łapac i nosic co 3 dni na antybiotyk-zobaczymy.

Mam jeszcze 3 kupione dawki felisvacu. Jakby sie 3 kotka złapała. Gil wyglada i oddycha przerazajaco, mysle ze ten kot nie rokuje nadziei, lepiej z nim było na lisiarni jak mu gile leciały. Jest wyłysiały z boku, na szyji itp, oddycha jak traktor. 4 tygodnie leczenia na nic;-(((
Straszne to jest.

kolejene 2 maluchy blakaja sie na lisiarni. W piatek jade na elblaska na szczepienie łapki i moze uda sie ja wyadoptowac bo powoli uszy zarastaja meszkiem ale sa jeszcze łyse, dobrze ze futro juz czarne. 4 domy juz zrezygnowały przez dwa miesiace bo nikt nie chce CZEKAĆ ale tez nikt nie chce LECZYĆ.

Mysle ze jesli nikt z nas nie zajmie sie pojedynczo wybranym kotem, ja składam juz broń. Niech zostaja tam gdzie są. Kasa sie kończy, jedzenie z nieba nie spada a to ciagle 120kg suchej i 150 puszek na miesiac.

Ponawiam prosbe o szukanie innych, nowych źródeł karmy. Jak skoncze moje zapasy nie mam juz pomysłu. Powiadomiłam o tym Piotra, p. bozene i mam nadzieje ze kazdy pomysli co z tym zrobić. Ja juz wiecej pieniązków nie uzbieram, to cuda ze sie udało zebrać na te 4miesiace.

Kazda pomoc jest na wagę złota, pomoc w adopcji maluchów, zabranie choc jednego na dt, pomoc w transporcie- bo nie mam samochodu. :|
Obrazek

aya13

Post » Nie cze 19, 2011 15:00 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Sally już w nowym domu;-)))

Łapka zaszczepiona wreszcie, jeszcze kupol nie taki jak trzeba ale za tydzień powinna w końcu zmienić lokum;-)))

Koty w kawalerce
PLAN:
1. Krowek
- odrobaczony-advocate, wykastrowany, uszy czyszczone -oridermyl- 04.06.2011 (5 dni dostał antybiotyk)
-zaszczepiony-feisvac-15.06.2011
POWTÓRKA - za 14 dni 28.06.2011 (wtorek)
2. Bezłapek- niewykastrowany, zaszczepiony Alopevac- 15.06.2011, shotapen (antybiotyk), inwermektyna- 17.06-powtórka za tydzień
POWTÓRKA -za 10 dni 25.06.2011 (sobota) - jestem w szkole do 16!!!
-antybiotyk-shotapen- (piatek, poniedziałek) 17.06, 20.06.
3. Kluska- zaszczepiona -felisvac, odrobaczona-advocate-16.06.2011, uszy-inwermektyna-17.06 -powtórka za tydzien,, oridermyl, czyszczenie u weta i codzienne powinno byc w kawalerce
POWTÓRKA - za 14 dni 29.06.2011(SRODA)
4. siostrzyczka, 5.gwiazda- zaszczepione alopevac 13.06.2011, uszy-oridermyl, oczy -tobrex
POWTORKA- za 10 dni 22.06.2011 (sroda)
6. gil- nic nie dostał, nie skutkowało leczenie w Gdyni, napisali, ze po 3 dniach poprawy oddychanie złe wraca- nie dał sobie nic podac (ani antybiotyku, ani masci)- WYPUSZCZONY!

3 kotki sa do Bartoszyc: Kluska, Gwiazda, Siostrzyczka
kocury - ??? PREGUSEK I kRÓWEK- potrzebna pomoc w ogłaszaniu kotów!!!!!

POTRZEBNA POMOC I LOGISTYCZNIE USTALENIE CZY POMAGAJA WSZYSCY, KTO I KIEDY IDZIE Z JAKIM KOTEM???
Potrzeba rzetelnej, wspólnej i konsekwentnej roboty

SZUKAMY DT DLA KRÓWKA I PREGUSKA/BEZŁAPKA!!!!!!
Ostatnio edytowano Śro cze 29, 2011 20:13 przez aya13, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

aya13

Post » Wto cze 21, 2011 18:42 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zadzwonię dziś do Ciebie po 20. Byłem dziś z p. Bożeną, koty obsłużone z wyjątkiem uszu gryzaka. W tym tygodniu jestem zawalony, podejść potrzymać mogę. Na maile Ci nie odpisywałem ostatnio bo w ogóle nie loguję się na większość skrzynek (z braku czasu).

Skoro krówek nie dostał advocata to wkładam jednego małego do kieszeni, jutro postaram się podejść donieść jeden transporter, advocata włożę do tej klatki gdzie trzymasz leki.

ssb

Post » Wto cze 21, 2011 21:56 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzieki, super. Ponoc dostał juz advocata, potwierdzi to pani Bozena. Ja dzisiaj miałam kolejna wizyte w sprawie Łapki i jeśli pani sie nie rozmysli to bedzie dla niej super dom- o taki mi chodziło;-))))
Krówka jak zrobione beda szczepionki, to moze zawioze na pobranie próbek, bo moze wcale nie ma grzyba.
Obrazek

aya13

Post » Czw cze 23, 2011 5:22 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Advocat dla Krówka <4kg zostawiłem w klatce (otwieram go tak że górę obcinam nożyczkami), dziś idę tam o 9 (wieczorem). Nie wylałem na niego bo trzymać go muszę za kark a tam właśnie powinien trafić advocat...

Kaleido Star, ponawiam prośbę o zdjęcia Seniora,
przydało by się też Smolusia bo p. Bożena ma problem z ogłaszaniem ;)

ssb

Post » Czw cze 23, 2011 11:41 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Krówek dostał advocata, ale mozna go za pare tyg znow odrobaczyć. Bezłapek dostanie 5ty zastrzyk antybiotyku, chyba powinno juz starczyć.
Podsumowanie adopcji:

Domek mają Łapka, Sally, Calineczka. Kajtek ma budę w ogrodzie niedaleko Sabiny, żarcie i 2 kolegów, Szymcia, Agnes - w kielnie k. Gdyni. Jak 3 kotki (Sistrzyczka, Gwiazda, Kluska) pojada do Bartoszyć- bedzie 9 kotków zabranych z lisiarni i wydanych: 3 w domach stałych (mieszkaniach), 6 w domach jako koty przydomowe.

DOMY TYMCZASOWE:
Zając w dt u Kalidostar (pod opieka Irasiad)
Smolus i maluszek Miki (czarny) w dt u pani Bozeny.
Krówek i Bezłapek w kawalerce na kwarantannie i leczeniu - SZUKAJA DOMU TYMCZASOWEGO LUB STAŁEGO!!!!
W sumie: 14 kotków zabranych z lisiarni.
Trzeba się włączyć w poszukiwanie domów dla nich.

GIL -po leczeniu wrócił na lisiarnie, źle znosił lecznicę i żle kawalerkę- leczenie nie pomogło i kot nie mógł jechać do stadniny, zdziczał i jest narazie w punkcie wyjścia.
Trzymac kciuki za dzisiejszą adopcję Łapki;-)))
Ostatnio edytowano Śro cze 29, 2011 20:21 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Pon cze 27, 2011 22:17 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nikt nie trzyma kciuków;-(
Obrazek

aya13

Post » Wto cze 28, 2011 7:27 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto cze 28, 2011 8:18 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ale poszła Łpaka w końcu czy nie ? :D
Ja zaglądam, ale czasu mało ehhh
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto cze 28, 2011 8:57 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

hahah...poszła w czwartek i czekam na wieści bo kotka rezydentka jej nie akceptuje, licze, że czas jak zawsze zrobi swoje;-) Jutro ja odwiedze, bo mieszka blisko tez na osiedlu Orunia Górna;-))) Poki co siedzi za łózkiem;-)
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]