[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 8:43 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

pchelka pisze:czarnulka21
czy mówiłaś o Dymku, którego odbierałam dla znajomych moich rodziców osobiście od Ciebie niecały rok temu ?

Tak, o tym samym Dymku.

Spacja moim zdaniem ingerencji jak najmniej. Jeśli rezydent będzie go bił nie karć go za to. Moja metoda była taka- mam trochę podobną sytuację teraz od miesiąca jest z nami duży kocur Bezo który ma ok 3lat, moje dwa kocury, które są mniejsze od niego próbują go bić , ganiać itp. Zawsze w takich sytuacjach staram się brać tych dwóch rezydentów, pokazuje im w ten sposób, że są najważniejsze, staram się też na ich oczach nie głaskać Beza - zazdrość jest ogromna. Pokazuje dla swego rezydenta jak bardzo jest ważny, jeśli bawicie się z małym zachęcie zabawą rezydenta. Po za tym jeśli mały poczuje się zagrożony powinien sobie poradzić i obronić się. A jeśli masz obawy to używaj spryskiwacza z wodą nie będzie kojarzył tego bezpośrednio z Tobą tak jak byś na niego krzyczała czy ganiała :wink: I pamiętajcie czas, czas i jeszcze raz czas. Wszystko będzie dobrze. Koty są młode i na pewno się pokochają :ok:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pon cze 27, 2011 9:10 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

czarnulka21
o proszę, a dostałam na niego namiary od samej Agaty. Wzięty był z polecenia jako ten fajny i milusi a tu widzę, że brałam wielką niewiadomą, a właściwie kota, który znany był od tej innej str. 8O ....
tak czy inaczej, cieszę się, że wzięłam właśnie jego. Dymek ( imię pozostało ) ma tam jak w kocim raju. Dom, ogród i mnóstwo miłości. Właściciele zachwyceni, nie słyszałam by był jakikolwiek problem z nim. Wyrósł z niego wielki kocur, oczywiście już bez jajek... . Nie tylko ludzie się zmieniają ..

pchelka

Od: Pt gru 25, 2009 1:47

Post » Pon cze 27, 2011 9:20 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Szałwia pisze:Pinokio, Żabkę i pozostałe Biedroneczki tymczasowałam mniej więcej rok temu ;).
Żabka znalazła wspaniały domek stały - u Czarnulki21, zajrzyj do jej wątku.

Dziękuję zuuuoooota :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pon cze 27, 2011 12:05 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

pchelka-ale on był właśnie fajny...nieco ponad miarę nawet :wink: To jest inaczej,jeśli ktoś ma kilka tymczasów i każdy chodzi i jęczy żeby pogłaskać, przytulić itd. Jak już koć ma indywidualny dom to maswojego ludzia, jest dopieszczony i jest po prostu tulaczkiem :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon cze 27, 2011 12:55 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

On podchodzi i go łapie zębami za szyję, kark mam na to pozwolić?

Tak. ;) Skoro młody się tym nie przejmuje, to nie ingerujcie. Pozwólcie im się tłuc, nie odganiajcie tego starszego. Małemu się krzywda nie dzieje. ;) Dopóki nie gryzą się do krwi, nie powinniście się w ogóle wtrącać. ;)
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Pon cze 27, 2011 17:36 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

dziewczynki ...szukam miejsca na tymczasie dla dorosłej puchatej dziewczynki kociej, takiej w typie norwega...pomóżcie proszę, bo kotka ma wrócić na podwórko jeśli nic jej nie znajdę.....HELPPPPPPPP
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon cze 27, 2011 17:52 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Plisspliss. Może ktoś?
Odezwałam się do 2 osób "spoza" forum, ale narazie cisza...POnoć kota ma być wypuszczona jeśli do wieczora nie znajdzie się DT...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon cze 27, 2011 18:03 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Echhh a jak ona się zachowuje? Bo nasze kicie już poza klatką, więc miejsce niby jest... jeśli nic się nie znajdzie, możemy ją wziąć...

A czarna puchatka zostaje z nami na stałe, ma idealny charakter i ładnie się wpasowała w nasze kocie stadko. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Wczoraj po raz pierwszy spała u mnie na kolanach i mruczała jak motorek. :1luvu:

Migotka też się super oswaja, można już do niej bez problemu podejść i głaskać, przestała syczeć, bawi się z nami zabawkami, wchodzi nam na kolana, itp. :) :) Migotek nie robi aż takich postępów, nie daje się brać na ręce, ale gdy już leży, pozwala się głaskać, bawi się przy nas i pozwala do siebie podejść. :)
Obrazek

Nakasha

Post » Pon cze 27, 2011 19:17 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Nakasha jak się cieszę, że koteczka zostaje zwami :D Jej siostrzyczka Mini pojechała dziś do DS.
Ostatnio edytowano Pon cze 27, 2011 20:35 przez Czarnulka21, łącznie edytowano 1 raz

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pon cze 27, 2011 19:23 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Jest już u nas, kicia jest ok 1,5 roczna, duża, z półdługim futerkiem trochę w stylu mc, tygrysek. ;) Przymila się, ociera i daje brać na ręce. :) Trzeba by ją szybko ciachnąć i szukać DS (tylko trzeba ją umówić, najlepiej na Białostoczku, bo niestety kosztów kastracji nie możemy ponieść...), kicia jest piękna i milusia, sądzę, że szybko się odda. ;)
Obrazek

Nakasha

Post » Pon cze 27, 2011 20:06 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

bardzo dziękuję za pomoc kiciuni, bez Was nie wiem co bym zrobiła, a kota tak milusia, że szkoda ją wypuścić :1luvu:

Basica

Post » Pon cze 27, 2011 20:33 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Zdjęcia kotki - nie są najlepsze, ale po prostu chcę Wam pokazać jaka jest śliczna i kochana. :) :) To miniaturki, trzeba w nie kliknąć aby zobaczyć zdjęcie w powiększeniu. ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Nakasha

Post » Pon cze 27, 2011 20:56 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

NAKASHA aaaale cudne masz kiciaki :D A to w typie mc super :mrgreen:

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

Post » Pon cze 27, 2011 21:11 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Vil46 pisze:NAKASHA aaaale cudne masz kiciaki :D A to w typie mc super :mrgreen:

a mnie powiedzieli przez telefon, że to w typie norweskiego leśnego :roll:

Basica

Post » Pon cze 27, 2011 21:58 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Norwegi są trochę podobne do mc, zresztą co za różnica, kot to kot. :D A ten kot jest wyjątkowo miły. :)
Obrazek

Nakasha

[poprzednia][następna]