Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 13:37 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

wania71 pisze:Mój kochany pamiętniczku,
jest źle, w uszach żywe rany, nie mam pomysłu, co robić. :(
Poza tym kotka czuje się nieźle i cierpliwie znosi kołnierz, klatkę, przymoczki, tabletki, kłucie.
Powoli tracę nadzieję, że to się wygoi.

Może Tharanekron-wyciąg z jadu tarantuli by pomógł? http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=5920

U mojej Molisi ucho po operacji po tym leku zaczęło się wreszcie goić.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 27, 2011 13:41 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Anna61 pisze:(...)

Hmmm...Theranecron na gojenie ucha?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon cze 27, 2011 13:54 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

wania71 pisze:Mogę spróbować, bo chyba nawet mam, ale może tam siedzą jakoweś straszliwe bakterie, n.p.pałeczka ropy błękitnej, które chcą mnie i te uszy pognębić na amen. :(
Ja mam opuszki od nadmanganianu wysuszone do cna, a uszyska suche być nie chcą.

To by trzeba zrobić wymaz :ok:

a może balsam Szostakowskiego?
on tak dobrze goi, takie właśnie paskudne rany
i w delikatnych miejscach...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon cze 27, 2011 14:48 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

pixie65 pisze:
Anna61 pisze:(...)

Hmmm...Theranecron na gojenie ucha?

Molisia - Moonlight viewtopic.php?f=1&t=80494&start=375&hilit=Moonlight
Miała w prawym kanale słuchowym brodawkę(guzek) wielkości małego paznokcia. Usunięty + badanie histopatologiczne.
Nie mogłam jej nawet czyścić tego uszka bo tam był duży krwiak.

CoolCaty pisze:Dziewczyny - jest dobrze. Odsłoniliśmy Molisi zewnętrzny kanał słuchowy i usunęliśmy narośl z uszka w całości. Moli bardzo się buntuje przy noszeniu kołnierza, ale musi w nim wytrzymać. Będzie dobrze!
Poczekamy na wyniki histopatologii. Za 10 dni szwy będa zdjęte i Molisia nie będzie musiała nosić kołnierza. Trzeba ten okres wytrzymać.

CoolCaty pisze:Są wyniki histopatologii Moli. Usunięta zmiana to gruczolak gruczołów woszczynowych. Zmiana usunięta w całości. Jest to nowotór niezłośliwy.
Prośba do kasia86 o podanie mi na PW adresu mailowego - prześlę jutro wynik z laboratorium.

Miała też pobrany wymaz na bakterie i wynik Bacillus sp. Uszko po operacji się nie goiło i aż śmierdziało.
Jest to pałeczka flory saprofitycznej, tworząca przetrwalniki w niesprzyjających warunkach. Znajduje się ona na skórze każdego kota, ale rozwija i uwidacznia się podczas choroby jej nosiciela- tak jak u Molisi po operacji a zabezpieczeniem może być wcześniej podany antybiotyk. Molisia ma codziennie czyszczone uszko Metronidazolem w płynie.Następnie ma to uszko smarowane maścią Oxcort+PANAVEYXAL Co drugi dzień dostaje zastrzyk THERANEKRON-jest to wyciąg z jadu tarantuli na lepsze gojenie.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon cze 27, 2011 17:36 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Pani doktor odwołała dzisiejszą wizytę, więc pojedziemy jutro i przekażę te pomysły.
Wielkie dzięki :!:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro cze 29, 2011 17:25 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Kontynuujemy leczenie, bo podobno jest rewelacyjnie. Wetka powiedziała, że ja nie widzę różnicy, bo oglądam to codziennie, a ona widzi tam małą czystą rankę, bez martwicy, więc pana veyxal byłby za mocny w obecnym stanie.
I tej wersji będę się trzymać przez jakiś czas :ok:
Przynajmniej do kolejnej kontroli w przyszły poniedziałek. Wtedy też wyjmiemy szwy z brzucha i może, może, może Psotka będzie mogła wrócić do siebie.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob wrz 03, 2011 20:21 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

:roll: I co?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob paź 22, 2011 18:28 Re: Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Halo-halo?
Co u Pusi?
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia]