Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 8:33 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

PILNIE POTRZEBNE FUNDUSZE NA DWIE STERYLIZACJE! Pierwsza kotka, która wymaga natychmiastowej pomocy, to dwu/trzyletnia kotka będąca obecnie w zaawansowanej ciąży, dlatego sterylizacja byłaby konieczna jak najszybciej. Druga to Helenka, mamka przygarniętych kociąt...I ona jest w ciąży, mniej zaawansowanej, ale jednak wciąż postępującej. Trzeba to zrobić szybko! Mieszkam w małym mieście, poza tym mam ledwie 15 lat, dlatego nie mam konta...Nie wiem, może przekaz. Dziś zadzwonię do weterynarza, zapytam, ile by to kosztowało, ale wnioskuję, iż na pewno 300 złotych albo i więcej. Konieczna pilnie pomoc!
06.09.2011 r. - Malinko, nigdy Cię nie zapomnę [*].

Uns

Od: Sob maja 28, 2011 21:00

Post » Śro cze 22, 2011 8:36 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Uns pisze:PILNIE POTRZEBNE FUNDUSZE NA DWIE STERYLIZACJE! Pierwsza kotka, która wymaga natychmiastowej pomocy, to dwu/trzyletnia kotka będąca obecnie w zaawansowanej ciąży, dlatego sterylizacja byłaby konieczna jak najszybciej. Druga to Helenka, mamka przygarniętych kociąt...I ona jest w ciąży, mniej zaawansowanej, ale jednak wciąż postępującej. Trzeba to zrobić szybko! Mieszkam w małym mieście, poza tym mam ledwie 15 lat, dlatego nie mam konta...Nie wiem, może przekaz. Dziś zadzwonię do weterynarza, zapytam, ile by to kosztowało, ale wnioskuję, iż na pewno 300 złotych albo i więcej. Konieczna pilnie pomoc!

w razie czego założę, równolegle postanowiłam zacytować w wątku część Twojego PW w tej sprawie, bo czas nagli. Spytaj, czy wet nie przyjmie kasy na konto lecznicy, przekaz jednak troszkę idzie, i czy nie możesz zapłacić po zabiegach.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 22, 2011 8:47 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Czy mam już się umawiać na konkretny termin?

Uns

Post » Śro cze 22, 2011 8:52 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Weterynarz bardzo miły, pani powiedziała, że z kastracją Helenki można byłoby poczekać, aż przestanie karmić (muszę zacząć małym dawać jedzonko do próbowania już), a kastracja Zuzi byłaby możliwa jak najbardziej. Zdziwiła mnie również cena: powiedziała, że do 60 złotych za jedną kotkę. Jest również możliwość wpłaty na konto.

Uns

Post » Śro cze 22, 2011 8:59 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Uns pisze:Weterynarz bardzo miły, pani powiedziała, że z kastracją Helenki można byłoby poczekać, aż przestanie karmić (muszę zacząć małym dawać jedzonko do próbowania już), a kastracja Zuzi byłaby możliwa jak najbardziej. Zdziwiła mnie również cena: powiedziała, że do 60 złotych za jedną kotkę. Jest również możliwość wpłaty na konto.

Słuchaj, jak Kasa nie ma tyle, to ja założę - tylko poproszę konto dzisiaj, bo na urlopie nie zrobię przelewu, a wracam w nd wieczorem. A wetkę bym uściskała normalnie :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 9:05 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

XAgaX pisze:
Uns pisze:Weterynarz bardzo miły, pani powiedziała, że z kastracją Helenki można byłoby poczekać, aż przestanie karmić (muszę zacząć małym dawać jedzonko do próbowania już), a kastracja Zuzi byłaby możliwa jak najbardziej. Zdziwiła mnie również cena: powiedziała, że do 60 złotych za jedną kotkę. Jest również możliwość wpłaty na konto.

Słuchaj, jak Kasa nie ma tyle, to ja założę - tylko poproszę konto dzisiaj, bo na urlopie nie zrobię przelewu, a wracam w nd wieczorem. A wetkę bym uściskała normalnie :1luvu: :1luvu:

Dobra, ja będę u niej o 14:00, to konto prześlę Ci albo na PW, albo smsem.

Uns

Post » Śro cze 22, 2011 9:11 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Uns pisze:
XAgaX pisze:

Dobra, ja będę u niej o 14:00, to konto prześlę Ci albo na PW, albo smsem.

lepiej na PW, to skopiuję i nie będę się bała, że coś źle wpisałam :) poproszę od razu tytuł przelewu, żeby lekarka wiedziała, do których zabiegów go przyporządkować. Napiszę Ci zaraz na PW, jak się nazywam na wszelki wypadek.

ponieważ mam niecne plany skorzystania z pomocy Kasy w kastracjach w Niepołomicach, potraktujcie proszę te 120 zł jako darowiznę, wieczorem wystawię jeszcze bazarek na konto niepołomickich i innych zabiegów :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 11:35 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Umówiłam się z weterynarzem na piątek na sterylizację obu kotek. Nie udało mi się ich ostatnio złapać, będę próbować jeszcze jutro i w piątek. Proszę o informację czy nadal mogę liczyć na pokrycie sterylek z Kasy. Mogę dopłacić resztę, jednak nie jestem w stanie w tym momencie pokryć całości sumy. Z weterynarzem dogadałam się na 220zł za obie kotki. Prawdopodobnie obie będą miały sterylizację aborcyjną :( Proszę o szybką odpowiedź, bo widzę ,że jest tu więcej potrzebujących kotków i nie wiem teraz czy mogę liczyć na jakąś pomoc finansową.
Do XAgiX :Mogłabym również wystawić jakieś ubrania na bazarek lub przesłać Ci rzeczy pocztą do wystawienia. Mam kilka ubrań w których chodzić nie będę, mogłabyś ocenić ile są warte :oops:
Pozdrawiam

bappu

Od: Pon cze 06, 2011 16:51

Post » Śro cze 22, 2011 11:57 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

bappu pisze:Umówiłam się z weterynarzem na piątek na sterylizację obu kotek. Nie udało mi się ich ostatnio złapać, będę próbować jeszcze jutro i w piątek. Proszę o informację czy nadal mogę liczyć na pokrycie sterylek z Kasy. Mogę dopłacić resztę, jednak nie jestem w stanie w tym momencie pokryć całości sumy. Z weterynarzem dogadałam się na 220zł za obie kotki. Prawdopodobnie obie będą miały sterylizację aborcyjną :( Proszę o szybką odpowiedź, bo widzę ,że jest tu więcej potrzebujących kotków i nie wiem teraz czy mogę liczyć na jakąś pomoc finansową.

myślę, że możesz, ale to się Ania musi wypowiedzieć (napisz jej może PW)- "moje" Niepołomice są planowane dopiero na sierpień, część kasy w razie czego wyłożę sama. Trzymam kciuki za złapanie i kastracje kotek :ok: :ok: :ok:

Do Sycowa pójdzie przelew z mojego prywatnego konta, poza Kasą.

Do XAgiX :Mogłabym również wystawić jakieś ubrania na bazarek lub przesłać Ci rzeczy pocztą do wystawienia. Mam kilka ubrań w których chodzić nie będę, mogłabyś ocenić ile są warte :oops:
Pozdrawiam

mam niestety problemy z dostępem do aparatu, ale na pewno ktoś się znajdzie. DZIĘKUJĘ :D i pozdrawiam również :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 19:01 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Z kotkami z Sycowa już wszystko załatwione. W piątek idę z kotką do weta, aby oceniła, czy nadaje się do sterylizacji: może być bowiem w za bardzo zaawansowanej ciąży na takie coś, zważywszy jeszcze na upały, które teraz panują. Z Helenką trzeba jakiś czas poczekać, powoli będę ją odstawiał od maluchów. Sterylizacja Zuzi, gdyby się udała, byłaby we wtorek, o godz. 12:00. Oby wszystko było w porządku. :D
XagaX: dziękuję za wszystko! :1luvu:

Uns

Post » Śro cze 22, 2011 19:06 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Uns pisze:Z kotkami z Sycowa już wszystko załatwione. W piątek idę z kotką do weta, aby oceniła, czy nadaje się do sterylizacji: może być bowiem w za bardzo zaawansowanej ciąży na takie coś, zważywszy jeszcze na upały, które teraz panują. Z Helenką trzeba jakiś czas poczekać, powoli będę ją odstawiał od maluchów. Sterylizacja Zuzi, gdyby się udała, byłaby we wtorek, o godz. 12:00. Oby wszystko było w porządku. :D

3mam mocno, mam nadzieję, że uda się ciachnąć Zuzię jeszcze przed porodem- jak Ci pisałam w SMSie, wielu weterynarzy kastruje nawet tuż przed planowanym terminem porodu. Ciąża zaczyna być widoczna ok. 4 tygodnia- może na tej podstawie uda Ci się ocenić, czy jeszcze jest czas. Kciuki :ok: :ok: :ok:

XagaX: dziękuję za wszystko! :1luvu:

nie ma sprawy, cieszę się, że mogę pomóc :)

zapraszam na bazarek na potrzeby Kasy:

viewtopic.php?f=20&t=129421
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 24, 2011 23:16 Re: Kasa K.II-209 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Uaktualniłam na 1. stronie... Odnalazłam między przelewami zagubiony przelew od Kropy :oops: Kropa bardzo przepraszam i bardzo dziękuję! :1luvu:

Było 220 i 220 przesłałam do Bappu na dwie kotki :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob cze 25, 2011 7:12 Re: Kasa K.II-209 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Melduję, że jedna "moja" kotka będzie miała zabieg w czwartek :wink:

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pon cze 27, 2011 13:13 Re: Kasa K.II-209 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Obrazek
przesyłam zaświadczenie o sterylizacji. Jest na nim niedzielna data, ponieważ wypisane było dwa dni później kiedy byliśmy podać antybiotyki, wg zaleceń weterynarza, aby rana po operacji lepiej się goiła. Za 10 dni ściągamy szwy :D Dzisiaj przyszedł przelew i chciałabym BARDZO PODZIĘKOWAĆ :1luvu:
Zainteresował mnie również link: http://www.wachock.pl/a,352,AKCJA_STERYLIZACJA.html
Gmina Wąchocka (nie wiem czy poprawnie odmieniłam :oops: ) pozyskała ze środków unijnych finanse na darmową sterylizację kotów i psów, dodatkowo każdemu wszczepiany jest microczip z danymi właściciela. Czy u Was w gminach też można spotkać się z takimi akcjami?może dobrze byłoby "uderzyć" do Urzędów Miast z takim pomysłem... :mrgreen:
Do Ani: Czy mogłabym na adres podany w przelewie wysłać ubrania na bazarek?
Pozdrawiam :)

bappu

Od: Pon cze 06, 2011 16:51

Post » Pon cze 27, 2011 13:26 Re: Kasa K.II-209 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

bappu pisze:Zainteresował mnie również link: http://www.wachock.pl/a,352,AKCJA_STERYLIZACJA.html
Gmina Wąchocka (nie wiem czy poprawnie odmieniłam :oops: ) pozyskała ze środków unijnych finanse na darmową sterylizację kotów i psów, dodatkowo każdemu wszczepiany jest microczip z danymi właściciela. Czy u Was w gminach też można spotkać się z takimi akcjami?może dobrze byłoby "uderzyć" do Urzędów Miast z takim pomysłem... :mrgreen:

Wąchock chyba ;) będę wdzięczna za założenie na Kotach odpowiedniego wątku z informacją- może jakiś zwierzak skorzysta :ok: :ok:
Wiele gmin w jakiś sposób wspiera kastrację przynajmniej bezdomnych zwierząt, niestety potrzeb jest znacznie więcej niż funduszy :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]