Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Uns pisze:PILNIE POTRZEBNE FUNDUSZE NA DWIE STERYLIZACJE! Pierwsza kotka, która wymaga natychmiastowej pomocy, to dwu/trzyletnia kotka będąca obecnie w zaawansowanej ciąży, dlatego sterylizacja byłaby konieczna jak najszybciej. Druga to Helenka, mamka przygarniętych kociąt...I ona jest w ciąży, mniej zaawansowanej, ale jednak wciąż postępującej. Trzeba to zrobić szybko! Mieszkam w małym mieście, poza tym mam ledwie 15 lat, dlatego nie mam konta...Nie wiem, może przekaz. Dziś zadzwonię do weterynarza, zapytam, ile by to kosztowało, ale wnioskuję, iż na pewno 300 złotych albo i więcej. Konieczna pilnie pomoc!
Uns pisze:Weterynarz bardzo miły, pani powiedziała, że z kastracją Helenki można byłoby poczekać, aż przestanie karmić (muszę zacząć małym dawać jedzonko do próbowania już), a kastracja Zuzi byłaby możliwa jak najbardziej. Zdziwiła mnie również cena: powiedziała, że do 60 złotych za jedną kotkę. Jest również możliwość wpłaty na konto.
XAgaX pisze:Uns pisze:Weterynarz bardzo miły, pani powiedziała, że z kastracją Helenki można byłoby poczekać, aż przestanie karmić (muszę zacząć małym dawać jedzonko do próbowania już), a kastracja Zuzi byłaby możliwa jak najbardziej. Zdziwiła mnie również cena: powiedziała, że do 60 złotych za jedną kotkę. Jest również możliwość wpłaty na konto.
Słuchaj, jak Kasa nie ma tyle, to ja założę - tylko poproszę konto dzisiaj, bo na urlopie nie zrobię przelewu, a wracam w nd wieczorem. A wetkę bym uściskała normalnie![]()
Uns pisze:XAgaX pisze:Uns pisze:Weterynarz bardzo miły, pani powiedziała, że z kastracją Helenki można byłoby poczekać, aż przestanie karmić (muszę zacząć małym dawać jedzonko do próbowania już), a kastracja Zuzi byłaby możliwa jak najbardziej. Zdziwiła mnie również cena: powiedziała, że do 60 złotych za jedną kotkę. Jest również możliwość wpłaty na konto.
Słuchaj, jak Kasa nie ma tyle, to ja założę - tylko poproszę konto dzisiaj, bo na urlopie nie zrobię przelewu, a wracam w nd wieczorem. A wetkę bym uściskała normalnie![]()
Dobra, ja będę u niej o 14:00, to konto prześlę Ci albo na PW, albo smsem.
bappu pisze:Umówiłam się z weterynarzem na piątek na sterylizację obu kotek. Nie udało mi się ich ostatnio złapać, będę próbować jeszcze jutro i w piątek. Proszę o informację czy nadal mogę liczyć na pokrycie sterylek z Kasy. Mogę dopłacić resztę, jednak nie jestem w stanie w tym momencie pokryć całości sumy. Z weterynarzem dogadałam się na 220zł za obie kotki. Prawdopodobnie obie będą miały sterylizację aborcyjnąProszę o szybką odpowiedź, bo widzę ,że jest tu więcej potrzebujących kotków i nie wiem teraz czy mogę liczyć na jakąś pomoc finansową.
Do XAgiX :Mogłabym również wystawić jakieś ubrania na bazarek lub przesłać Ci rzeczy pocztą do wystawienia. Mam kilka ubrań w których chodzić nie będę, mogłabyś ocenić ile są warte![]()
Pozdrawiam
Uns pisze:Z kotkami z Sycowa już wszystko załatwione. W piątek idę z kotką do weta, aby oceniła, czy nadaje się do sterylizacji: może być bowiem w za bardzo zaawansowanej ciąży na takie coś, zważywszy jeszcze na upały, które teraz panują. Z Helenką trzeba jakiś czas poczekać, powoli będę ją odstawiał od maluchów. Sterylizacja Zuzi, gdyby się udała, byłaby we wtorek, o godz. 12:00. Oby wszystko było w porządku.![]()
XagaX: dziękuję za wszystko!
bappu pisze:Zainteresował mnie również link: http://www.wachock.pl/a,352,AKCJA_STERYLIZACJA.html
Gmina Wąchocka (nie wiem czy poprawnie odmieniłam) pozyskała ze środków unijnych finanse na darmową sterylizację kotów i psów, dodatkowo każdemu wszczepiany jest microczip z danymi właściciela. Czy u Was w gminach też można spotkać się z takimi akcjami?może dobrze byłoby "uderzyć" do Urzędów Miast z takim pomysłem...
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], raiya i 86 gości