Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 19:03 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

dobre :ok: :lol:

Ja jestem po prostu bez pamięci zakochana w moich kotach. I okrutnie mi ich brak. Co ja bez nich pocznę w tym srocku-otwocku? :roll: Na pewno będę rozmawiać z Konanem na skypie :mrgreen: jako że jest najbardziej gadatliwy z towarzystwa. A resztę będę po prostu oglądać. Takie polecenia wydałam mojemu H.

Mama napalona na drugiego kociaka, ale tata nie chce bo pracy nie ma nadal, kasy brak... w sumie to go rozumiem, to rozsądne. Ale akurat takie trzy słodkie kociaki są do rozdania.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Nie cze 26, 2011 19:05 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

shalom pisze:Wyglądam? :twisted: drzemie we mnie lwica :twisted: a tak na poważnie waleczna się robię jak coś jest niepomojemu. Tyle że teraz to sobie mogę porzucać mięsem i tyle.

Się nie śmiejcie z moich metod wychowawczych :twisted: gdzieś kiedys czytałam o tym rzucaniu mięsem. I działa. Tofik wczoraj zjadł aż 2 żołądki :mrgreen: na raty i przy rzucaniu, ale zjadł. Normalnie nic by nie ruszył. On to w ogóle jest dziwny. Wielgachny kocur, postrach kotów osiedlowych a jest jak francuski piesek :lol: zjada porcyjkę jedzenia, taką jedną dziesiątką tego co Proziu :twisted: delikatnie gryzie, po małym kawałeczku, robi dużo przerw. Generalnie je mniej niż Frejka więc pojęcia nie mamy skąd te jego 7 kg 8)
Zabawki go nudzą bo jest za inteligentny 8) wszystko zaraz skuma i wygląda jakby sie z nas śmiał. Bawią go chrząszcze, ptaszki, muszki. Laserek zrobił się nudny jak rozkminił skąd światełko wychodzi :lol:
Do tego jest niedotykalski. Zachowuje się jak poparzony jak się go dotknie. Ale wczoraj wieczorem przyszedł spać w moje nogi, więc ewidentnie coś jest z nimi nie tak :twisted:

Ale tęsknię za swoimi potworkami...

wierze, ze za nimi tęsknisz... ale szybko to wszystko zleci i bedziesz miała 12 swoich łapuszek przy sobie:):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie cze 26, 2011 19:09 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Jej mam aż 12 łapek 8O :lol: i ogólnie to 14 kg kota :mrgreen: dumnie to brzmi.

Ja to się jeszcze czasem zastanawiam nad tym kto więcej ma z tej znajomości, moje koty czy ja? bo chwilami wydaje mi się, że ja więcej dostaję od tych cudownych stworzeń...

A pamiętacie jeszcze jak to było bez nich? bo ja mam jakby zaćmienie, już nie umiem sobie wyobrazic domu bez zwierzaków. Ale może mam poważnego świra :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie cze 26, 2011 19:13 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

shalom pisze:Jej mam aż 12 łapek 8O :lol: i ogólnie to 14 kg kota :mrgreen: dumnie to brzmi.

Ja to się jeszcze czasem zastanawiam nad tym kto więcej ma z tej znajomości, moje koty czy ja? bo chwilami wydaje mi się, że ja więcej dostaję od tych cudownych stworzeń...

A pamiętacie jeszcze jak to było bez nich? bo ja mam jakby zaćmienie, już nie umiem sobie wyobrazic domu bez zwierzaków. Ale może mam poważnego świra :twisted:
nie masz świra!!!
ja kompletnie nie pamiętam jak było bez nich, a jezeli pamietam to mam przesiadczenie, ze było pusto, smutno nudno i beznadziejnie!
one sa teraz ogromna czescia mnie i mojego swiata. jezeli nie całym moim swiatem:) ale maz jeszcze jest wiec głosno nie moge mowic :):):):)
ja mam skromne 8 łapek i gdzieś między 8,5 a 9 kg kotka :) czy tak Tofik rodzicowy i kawałek jeszcze czegoś do Tofika doczepione:) o wiem- Tofik przed kuwetą ;)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie cze 26, 2011 19:17 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

To tak jakby Tofik i małe kociątko które mamie się marzy 8) tak sobie wyobraziłam... kociak przy nim to jak piłeczka pingpongowa przy piłce lekarskiej :ryk:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie cze 26, 2011 19:36 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Masz rację Shalom, dom bez kotów to dom niepełny. Ja też już nie pamiętam jak to było bez kiciów, bez ciasnego spania na kawałku łóżka, bez wymiocin na środku przedpokoju, bez porannego mruczenia i miziania...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Nie cze 26, 2011 19:44 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

shalom pisze:Jej mam aż 12 łapek 8O :lol: i ogólnie to 14 kg kota :mrgreen: dumnie to brzmi.

Ja swoich trzech podliczam na circa 18 kg. Jak dwóch na raz wlezie na kolana, to normalnie kaleką zostać można :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie cze 26, 2011 19:46 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

U nas 16 łapek i ok.18 kg żywca kociego.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Nie cze 26, 2011 20:01 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

sunshine pisze:U nas 16 łapek i ok.18 kg żywca kociego.

U nas na 8 łapek przypada 11,5 :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie cze 26, 2011 22:04 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

shalom pisze:...

w ogóle nie mogę sobie przypomnieć życia przed kotami
może byłam wtedy umarła? albo nienarodzona?
i nie rozumiem jak mogłam tyle miesięcy wytrzymać bez Caillou? Może dlatego, że najpierw musiała się zabłąkać do Patmol, żeby móc trafić do mnie?
:smiech3:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie cze 26, 2011 22:36 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Ja to się jeszcze zastanawiam co ja robiłam zanim miałam koty i nie siedziałam na miau? musiałam mieć dużo czasu :ryk:

H mi mówił, że Frejcia dobrze znosi moja nieobecność. Ulżyło mi, bo bałam się co będzie jak wyjadę do srocka-otwocka. Ten kalm-aid pomógł księżniczce. Dużo mniej się stresuje, nie przejmuje się głupotami :D Zaczepia chłopaków i spuszcza im lanie :mrgreen: Jest taka słodka, że nawet H ostatnio sie nad nią rozczula i co chwilę mi pisze co kicia robi i jaka jest śliczna :1luvu:
Konan księciunio podobno jest zawiedziony tym, że jak H wchodzi do domu to tylko sam, podobno kręci się przy drzwiach, marudzi i chodzi obrażony. Oj jak mi brak wariata i gaduły.
I brak mi Proziowych baranków i całusków. A Prozio ma ostatnio cos problem z luźniejszymi kupami :? ja podejrzewam chrupki, których ostatnio je więcej bo nie zdążyłam zrobić mieszanki przed wyjazdem :oops: jak wrócę to zrobię im na cały miesiąc.

Jutro w nocy powrót do Łodzi.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon cze 27, 2011 6:22 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

to może chcecie jeszcze jednego kota? Lajla skacze po klatce jak nakręcana piłeczka -ma tam zabawki , myszki, piłeczki
i jest to luksusowa klatka dla królika :mrgreen:
no, ale dla takiego brykacza robi się ciasno 8)
trzeba by ją wypuszczać i socjalizować
może jest ktoś chętny ? :mrgreen:
bardzo lubi głaskanie i ma milutką mięciutką sierść :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon cze 27, 2011 9:26 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

My nie móc. Maksymalna liczba futer została osiągnięta :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon cze 27, 2011 9:28 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Lajla to jest mniej niż pół kota -no, może jedna trzecia 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon cze 27, 2011 15:59 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Rzucanie mięsem cudownie poprawiło mi mój nędzny poniedziałkowy humor :lol:
Pozdrawiam ciepło :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

[poprzednia][następna]