Wielka Szostka zaprasza!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 26, 2011 9:35 Re: SolA&Zoo cz.II: oswajanie Slaska, odliczamy do operacji oka

Erin pisze:Chłodniczku? Bardzo chętnie - my na Podlasiu bardzo lubimy :P

A z czego robisz chlodnik?
Sa jakies specjalne podlaskie przepisy?

Etiopia chyba ma na mysli dwa oddzielne dania - na jedno chlodnik na drugie ryz :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie cze 26, 2011 10:00 Re: SolA&Zoo cz.II: oswajanie Slaska, odliczamy do operacji oka

Ja robię z jogurtu i kefiru. Dodaję ogórek świeży, koper i jajko, jak jest, to młodą botwinkę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 26, 2011 10:04 Re: SolA&Zoo cz.II: oswajanie Slaska, odliczamy do operacji oka

solangelica pisze:
Erin pisze:Chłodniczku? Bardzo chętnie - my na Podlasiu bardzo lubimy :P

A z czego robisz chlodnik?
Sa jakies specjalne podlaskie przepisy?

Etiopia chyba ma na mysli dwa oddzielne dania - na jedno chlodnik na drugie ryz :)

Właśnie że nie

Dwa w jednym czyli zimny chłodnik z zimnym ryżem

Dam Wam znać jak smakowało :mrgreen:
Ale się nie podzielę z nikim takam jest gudzia ..... :mrgreen:

Na ryż nie wzięło po nocnym surfingu...
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie cze 26, 2011 10:22 Re: SolA&Zoo cz.II: oswajanie Slaska, odliczamy do operacji oka

Ja zrobilam z botwinki, burakow, zielonego ogorka i rzodkiewki. Do tego maslanka i rosolek. Mniam :) Kolor obledny, chcialabym miec taka kanape :twisted:

solangelica

Post » Nie cze 26, 2011 10:28 Re: SolA&Zoo cz.II: oswajanie Slaska, odliczamy do operacji oka

solangelica pisze:Ja zrobilam z botwinki, burakow, zielonego ogorka i rzodkiewki. Do tego maslanka i rosolek. Mniam :) Kolor obledny, chcialabym miec taka kanape :twisted:

Ja też i takie zasłony

Edit:

Help potrzebuje namiary na tani sklep internetowy - muszę kupić mojej psicy Royal canin intestinal suchy.

Szukam i szukam i na razie sama drożyzna.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie lip 03, 2011 8:49 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Zzzzimnooo... koty spia caly dzien, my wszyscy zmeczeni - wczoraj poszlam spac po 22. Nawet koncert na Szerokiej nie zmobilizowal mnie do wyjscia z domu w taka pogode...

Felek okupuje parapet kuchenny tym bardziej ze kuchnia stala sie naszym/moim glownym miejscem dowodzenia. Torba na laptopa jest najlepsza to spania, uznal Don Kotto, a to co on uzna, jest swiete i nienaruszalne. No moze w kwestii wyciagania smieci z kosza sie nie zgadzamy ale reszta jakos nie narusza zasad wspolzycia z Czlowiekiem. Smieci z kosza to temat rzeka tym bardziej ze pojawily sie tam ulubione opakowania po parowkach :twisted:

Kalif obsikal moje buty :evil: zreszta TZa tez :evil: obstawiam ze to z tesknoty, fobrze ze nie trafil bo nie wiem w czym bym wracala dzis do domu :roll: Ale poza tym jest cudny, przynosi mi kosteczke ktora musze rzucic ale jak zapomne psa pochwalic, to siedzi i patrzy na mnie z glebokim wyrzutem. Wyrzut jest tak gleboki ze dotyka jestestwa psiego i zahacza o nisko osadzone poklady psiej godnosci. A ze on ma takie spojrzenie schroniskowe, wyglada uroczo :mrgreen:

Wczoraj pojechalysmy z mama do Auchan na zakupy, przerazila mnie ta masa ludzi. Kiedys lubilam zakupy w hipermarketach, dzisiaj wole zdecydowanie mniejsze sklepy. Auchan jest najtanszy poki co, niestety najblizszy u siebie mam w Katowicach dopiero.
Maja fajne produkty na tzw Bazarku - kupilam soje i czerwona soczewice, platki owsiane, maja tam tez kilka rodzajow musli, przyprawy w wiekszych opakowaniach i inne dobre zdrowe rzeczy na wage. Wyczailam tez makaron ekologiczny zytni i pszenny, wcale nie drogi a dobry. No i uwielbiam robic zakupy z mama :mrgreen:

A dzis znow nawedzi nas Etiopia. Kalif sie doczekac nie moze wizyty, my zreszta tez. Cos pogotujemy wspolnie, zaliczymy spacer - mam parasol wiec nie bedzie zle. A potem komu w droge temu bus ;)

Dobrej niedzieli, mimo zimna,deszczu i niekorzystnych warunkow biometeo. NIE DAJCIE SIE!

solangelica

Post » Nie lip 03, 2011 10:30 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Staramy się i Wam również tego życzymy! :ok:

Erin

Post » Nie lip 03, 2011 10:35 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Uściski dla Was i Etiopii! Głaski dla futrzastych!
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie lip 03, 2011 11:30 Re: Wielka Szostka zaprasza!

jozefina1970 pisze:Uściski dla Was i Etiopii! Głaski dla futrzastych!

Etiopia odzdrawia :) My rowniez!

Felek spal w moim biustonoszu uwiecznilam go na zdjeciach. Jak dotre do domu to wrzuce. A potem odstawil szol pt. Aj low ju. Ocieral sie o moje nogi, wyginal tylek, mruczal, kruczal, skwierczal, ogon na sztorc i gibal nim... A to dlatego ze oprawialam kurczakowe lydki i gotowalam na rosolek seseseseseeee :twisted: Dostal w ramach wynagrodzenia parowke, ale tak sie zapamietal w milosnych wygibasach ze zlekcewazyl parowke rzucona mu pod nos (!) 8O i dopiero jak odsunelam sie od niego, zabral sie za jedzenie... Uwielbiam go po prostu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

solangelica

Post » Pt lip 08, 2011 21:35

Nadrabiam zaległości - bardzo ciekawie opowiadasz i chętnie wszystko czytam a teraz okazuje się że przez prawie tydzień niczego nowego nie zauważyłam, poprzednio chyba czytałam wspomnienie o Wiankach i nawet coś napisałam na ten temat u siebie :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie lip 10, 2011 13:39 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Co tam u Was, Madziu?

Erin

Post » Nie lip 10, 2011 17:24 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Weekend spedzam na Slasku. W piatek zaliczylam spotkanie z moim okulista, za trzy tygodnie mam wrocic na kompleksowe badania. Wczoraj sprzatalam, a potem pojechalam do Czeladzi na Swap Party do mamai - bylo super! :D
Dzis odpoczynek bo glowa mnie boli od samego rana wiec zwolnilam tempo i relaksuje sie, upal okropny. Za godzine wyruszam na spacer po okolicy z kolezanka. A jutro - jak to w poniedzialek, zaczynamy kolejny intensywny tydzien pracy. Juz sie ciesze 8)

Mam nadzieje ze u Was wszystkich wszystko w porzadku... Dobrego wieczoru wszystkim Wam, pozdrowienia dla futrzastych :1luvu:

solangelica

Post » Nie lip 10, 2011 19:22 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Hej
Odczytałaś pw ??

Pozdrowionka .
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie lip 10, 2011 21:54 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Etiopia pisze:Hej
Odczytałaś pw ??

Pozdrowionka .

Hej!
Odczytalam i wydawalo mi sie ze wyslalam.. weszlam do skrzynki a tam ani widu odpowiedzi an slychu ze wyslane :/

solangelica

Post » Nie lip 17, 2011 10:42 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Niedziela w Piekarach :) Odpoczywam po powrocie ze stolicy. W sumie niewiele zdazylam zobaczyc oprocz dworca, budynkow w okolicy i kawalka metra :) Ale bylo fajnie. Chlopcy padnieci po obozie, spali i byli grzeczni. Do domu dotarlam nocnym i taksowka, przed 2.

Pije kawe i jem sniadanie, odpoczywam sobie. A dzis popoludniu na MOSIRZE drugi dzien Dni Miasta. Bedzie Kabaret Skeczow Meczacych, bo Budke Suflera chyba sobie daruje ;)

Znalazlam bardzo ciekawy artykul o tym na jak wysokim poziomie stala przedwojenna katowicka policja - nie mylic z panstwowa! Warto przeczytac :)

http://katowice.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html

Dobrego dnia!

solangelica

[poprzednia][następna]