K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 25, 2011 17:41 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

jak coś, ja jestem jutro od 10 tej w PRACOWNI CAFE&PUB i rozkładam rzeczy bazarkowe jeśli ktoś chce pomóc to zapraszam a jeśli nie to nie ma problemu raczej; jak coś to jestem pod telefonem a mój nr jest na plakacie;
a i nic nie brałam z kociarni - w Pracowni powinno być parę ulotek - tzn w sensie że tam są jak je ostatnio zaniosłam.
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob cze 25, 2011 18:12 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

kasumi pisze:Sezam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wyślę zdjęcia Sezama do pani, która uratowała te koty, chociaż dawno się nie odzywała. Byla bardzo chora, mam nadzieję, że nic złego się nie stało.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob cze 25, 2011 18:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kociarnia ok, chociaż u Gila pusta kuweta. No i w miseczce dużo zostało. Dałam mu gourmeta, może zasmakuje bardziej.

Syntia też dostała gourmeta; wczoraj dr Pilecka potwierdziła, że ostatnie wyniki były juz dobre i można zacząć dodawać normalną karmę, suchy renal do końca czerwca.

Tolek je i wydala, ale się nie pokazuje.
Ostatnio edytowano Nie cze 26, 2011 14:03 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob cze 25, 2011 20:14 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:Kociarnia ok, chociaż u Gila pusta kuweta. No i w miseczce dużo zostało. Dałam mu gourmeta, może zasmakuje bardziej.

Myślę, że Gilek nie lubi Felixa. A pusta kuweta tzn nie sikał też? I jak długo?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob cze 25, 2011 20:30 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:
miszelina pisze:Kociarnia ok, chociaż u Gila pusta kuweta. No i w miseczce dużo zostało. Dałam mu gourmeta, może zasmakuje bardziej.

Myślę, że Gilek nie lubi Felixa. A pusta kuweta tzn nie sikał też? I jak długo?

Nie wiem, nie było żadnej notatki z rana na temat jego kuwety.
Obrazek

miszelina

Post » Nie cze 26, 2011 7:31 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Maluchy Ateny brykaja po calym mieszkaniu. Dzieci MiŁej pomalu zaczynaja jesc staly pokarm,podpatrzylam wczoraj :D . Cale towarzystwo jest wprost cudne. Moi rezydencji opiekuja sie malymi jak najlepsze ciocie i wujkowie. Oczywiscie Atena musi byc w klatce :( bo inaczej tlucze moje futra. I co za nieczlowiek postrzelil ja srutem :twisted: Ma miec go usunietego przy sterylce.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Nie cze 26, 2011 17:57 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Jafusia pisze:PILNE I WAŻNE

Hej, poszukuję chętnego do przejęcia proludzkiej kociej rodzinki którą aktualnie zajmuje się vanja

Chodzi o 5 kociaków i mamę zabranych z Leroy Merlin w czyżynach.

Vanja zgodziła się zabrać rodzinę warunkowo za co bardzo bardzo bardzo Jej dziękuję! (ratując ją tym samym od niechybnej śmierci w schronisku) na 2 tygodnie.

TEN CZAS DOBIEGŁ końca i nie może zostać przedłużony ponieważ u vanji jest jeszcze inna kocia rodzina + tymczasy + Jej koty = nadkocenie dramatyczne!!!

Ja zapewniam karmę dla mamy, dla maluchów i na współ z wiślackim dyżury transportowe w razie konieczności. Więc tak naprawdę chodzi tylko (albo aż) o miejsce !!!

a ja sie przypomnę :(

Rodzina jest zdrowa, odrobaczona, czeka na szczepienie

KTO MOŻE PRZYGARNĄĆ MALUCHY I MAMUŚKĘ???? PROSZĘ!!
[/quote]

U mnie jest miejsce tylko najlepszym DT nie jestem :roll:
Poza tym nie wiem jak moja Zazdrośnica zareaguje na Mamuśkę owej gromadki :roll: :roll: tu może być problem (nie mam gdzie izolować chyba, że Budryska zgodzi się mieć Wspołlokatorów) no i niestety w lipcu z tego co wiem mam wolne 6 dni w miesiącu a poza tym każdego dnia od 9 do 22 nie ma mnie w domu :(
Nadaję się?
Jeśli nie znajdzie się nic lepszego możemy spróbować[/quote]
Tak jak się umawiałyśmy zadzwonię koło wtorku żeby ustalać ewentualne szczegóły. mam tylko nadzieję ze mama kociąt dogada się z Twoimi kotami

Jeśli ktoś jeszcze mógłby zaoferować pomoc będę wdzięczna bo jeśli się okaże że dorosłe koty się nie dogadają Jafusia nie ma jak ich odizolować i będziemy z punkcie wyjścia!!!

Jafusiu bardzo dziękuję za pomoc!
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Nie cze 26, 2011 17:59 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

CZY KTOŚ MA POŻYCZYĆ NA GÓRA 2 TYGODNIE KLATKĘ?????????? PILNE!!!

W piwnicy u mojego taty mieszka SAM dwumiesięczny kociak, matka zniknęła :( dzieciak zaczyna sam wyłazić na zewnątrz i niebawem może się to tragicznie skończyć

Jest szansa gdzie go umieścić ALE POTRZEBUJĘ POŻYCZYĆ KLATKI!! PROSZĘ
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Post » Nie cze 26, 2011 18:02 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

katgral pisze:CZY KTOŚ MA POŻYCZYĆ NA GÓRA 2 TYGODNIE KLATKĘ?????????? PILNE!!!

W piwnicy u mojego taty mieszka SAM dwumiesięczny kociak, matka zniknęła :( dzieciak zaczyna sam wyłazić na zewnątrz i niebawem może się to tragicznie skończyć

Jest szansa gdzie go umieścić ALE POTRZEBUJĘ POŻYCZYĆ KLATKI!! PROSZĘ

W kociarni jest wolna (i odkażona) klatka królicza po Gilu. Ale zapytaj Agi, czy nie ma wobec niej jakiś planów.
Obrazek

miszelina

Post » Nie cze 26, 2011 18:38 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

ja mam małą. jest wolna.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie cze 26, 2011 18:42 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:ja mam małą. jest wolna.

a włączysz komórkę żebym mogła się do Ciebie dodzwonić :)
Obrazek

katgral

Post » Nie cze 26, 2011 18:46 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja mam klatkę króliczą wygląda jak po wybuchu wojny ale można wziąć - nie jestem w stanie nigdzie jej podrzucić odbiór osobisty .

Stoi w piwnicy więc wymaga dezynfekcji.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie cze 26, 2011 19:11 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

no, Kasia, klatek masz teraz na 100 (tfu, tfu!) kotów :wink:

napiszę też tutaj (czy raczej się zacytuję), bo nie wszyscy maja fb:
nasze dziewczyny uzbierały prawie 1000 zł, dostaliśmy sporo rzeczy na kolejne bazarki w tym rower damski (już znalazł nabywcę!) oraz ok. 10 kg karmy. Pracownia Cafe&Pub to świetne miejsce, gdzie zasadniczo oprócz tego, że można pomóc kotom (cały czas jest możliwość zakupu gadżetów fundacyjnych) można wypić np bardzo dobre latte (sprawdzone organoleptycznie przez szefostwo). Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy, także tym przypadkowym, którzy przede wszystkim przyszli do pub-u a wzięli udział w bazarku albo zasilili samą puszkę.

Z dalszych dobrych wieści:
- na Berberysowej już tylko 2 kociaki szukają domu, 4 znalazły,
- Tosza o kotach z dziupli już pisała ale jako, że użyła parę razy słowa "dom" to nie do końca załapałam czy wszystkie idą na DT do domu gdzie wracał do życia Pan Sowa czy może znalazły dom stały,
- w Bydgoszczy koncert się odbył, bardzo dziękujemy Vivie! Bydgoszcz, ale wyników jeszcze nie znam
- w związku z artykułem Magdy Hejdy w Gazecie Krakowskiej o naszych malcach dołapała mnie na wyjeździe pani, która chce wesprzeć karmowo i finansowo nasze kociaki

Jako, że równowaga w przyrodzie musi być zachowana i złe zdarzenia nas nie omijają to odszedł drugi maluszek schroniskowy mieszkający u p. Dominiki. Obawiam się, że mama miała kalci i przeniosła go na dzieci. Maluch był na lekach od czwartku, jeszcze wczoraj wieczór Robert robił mu zastrzyk i mały brykał a dzisiaj rano pojechał z Dominiką po ratunek dla niego i jedyne co mogli zrobić to go dospić, bo kiciak z trudem już łapał powietrze :cry: Także możliwe, że Merlin też odszedł na jakąś nadostrą postać calci, bo miał obrzęk płuc, dopytam jutro dr Dudy czy w świetle śmierci drugiego coś takiego mogło mieć miejsce czy to tylko moje bezpodstawne domysły
Ostatnio edytowano Nie cze 26, 2011 19:32 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 26, 2011 19:30 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

jej siostra pisze:
katebush pisze:
mavi pisze: jutro obejrzy kićkę dr Duda, czy wystarczy wyłuskać guzek, czy pójdzie cała listwa, od tego będzie zależał koszt. Podejrzewam, że jakieś 150 zł

A gdybym wysupłała na biedną kićkę 50, znalazłby się jeszcze ktoś, kto by się dorzucił :roll: ?

Ja moge zadeklarowac tylko ok. 15 zl. :roll:

dorzucam 50

poszło 50 dla Fretki :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Nie cze 26, 2011 19:33 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

jej siostra pisze:
jej siostra pisze:
katebush pisze:
mavi pisze: jutro obejrzy kićkę dr Duda, czy wystarczy wyłuskać guzek, czy pójdzie cała listwa, od tego będzie zależał koszt. Podejrzewam, że jakieś 150 zł

A gdybym wysupłała na biedną kićkę 50, znalazłby się jeszcze ktoś, kto by się dorzucił :roll: ?

Ja moge zadeklarowac tylko ok. 15 zl. :roll:

dorzucam 50

poszło 50 dla Fretki :D

bardzo dziękujemy :)

a teraz punkt drugi programu: gdzie ją jutro dajemy? :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]