MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 25, 2011 9:41 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Utworzyłam na FB wydarzenie: innego pomysłu na dom dla Anulki nie mam. Jakby coś nie tego - dajcie, proszę znać. Nie robiłam tego wcześniej.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob cze 25, 2011 10:10 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

EwKo pisze:Utworzyłam na FB wydarzenie: innego pomysłu na dom dla Anulki nie mam. Jakby coś nie tego - dajcie, proszę znać. Nie robiłam tego wcześniej.

Zaproś mnie, proszę, na to wydarzenie, bo nie umiem go znaleźć. :oops:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob cze 25, 2011 10:13 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Hmm... Toś teraz mi zadała... Szukam, moment... :oops:
Kliknij może w słowo "wydarzenie" w poście, w którym informuję o tym, że takowe utworzyłam, co? ;)

Bo niekoniecznie ogarniam FB ;) Anie chcę poklikać gupot :oops: .

EwKo

Post » Sob cze 25, 2011 11:14 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Dziewczyny! Mam pytanie Tosiu ma siostrę Tosię, którą przygarnęła moja koleżanka i jest z nią problem, zaczęła siusiać do butów, na reklamówki np. i to nie zamiast kuwety, tylko "oprócz", mamy je w domu półtora roku i w Tosi domu nic sie nie zmieniło stan futer i Dużych bez zmian, nie wiem o co chodzi , w czym moze być problem i co zrobić z tym fantem :cry: jak pyt ałam koleżankę czy cos sie zmieniło w kocich relacjach :cry: czy zachowaniach, to mi powiedziała, ze Tosia zrobila sie bardzo władcza i dominująca..... :cry:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Sob cze 25, 2011 12:47 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Edyszka pisze:Dziewczyny! Mam pytanie Tosiu ma siostrę Tosię, którą przygarnęła moja koleżanka i jest z nią problem, zaczęła siusiać do butów, na reklamówki np. i to nie zamiast kuwety, tylko "oprócz", mamy je w domu półtora roku i w Tosi domu nic sie nie zmieniło stan futer i Dużych bez zmian, nie wiem o co chodzi , w czym moze być problem i co zrobić z tym fantem :cry: jak pyt ałam koleżankę czy cos sie zmieniło w kocich relacjach :cry: czy zachowaniach, to mi powiedziała, ze Tosia zrobila sie bardzo władcza i dominująca..... :cry:

A czy kotka jest wysterylizowana?

weatherwax

Post » Sob cze 25, 2011 12:52 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

EwKo pisze:Hmm... Toś teraz mi zadała... Szukam, moment... :oops:
Kliknij może w słowo "wydarzenie" w poście, w którym informuję o tym, że takowe utworzyłam, co? ;)

Kiedy własnie nigdzie tego nie widzę na Twojej stronie. Żadnej informacji o tym wydarzeniu. To gdzie mam je znaleźć? Może linka podeśli mi na fb?

weatherwax

Post » Sob cze 25, 2011 12:56 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

weatherwax pisze:
EwKo pisze:Hmm... Toś teraz mi zadała... Szukam, moment... :oops:

Kiedy własnie nigdzie tego nie widzę na Twojej stronie. Żadnej informacji o tym wydarzeniu. To gdzie mam je znaleźć? Może linka podeśli mi na fb?

OK, już znalazłam. Sorry za zamieszanie. :oops:

weatherwax

Post » Sob cze 25, 2011 17:58 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Oczywiście, została wysterylizowana zanim trafiła do domu, wszystkie 3 sa po sterylce, nie napisalam, bo mi sie to wydawalo oczywiste :wink:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Nie cze 26, 2011 9:47 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Jak u mnie zaczęło się lanie, skończyło się operacją pęcherza i wyjęciem zeń kamienia. Może kotkę coś boli?
Jeśli wyniki krwi, moczu takie tam są ok, to chyba pozostaje rozważyć wersję b: poprzestawiało się pod kocim czerepkiem (aktualnie przerabiam - nie znalazłam jeszcze patentu :| ).

EwKo

Post » Nie cze 26, 2011 12:56 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

gdzie jest taki wet..? jak można odmówić w takim wypadku..? może to gdzieś zgłosić, nagłośnić..?

my wróciliśmy z urlopu, jak ogarnę chatę i dojdę do siebie po szoku tlenowym to porobię bazarki znowu, może coś się uda.

któraś z dziewczyn miała kiedyś bazarkowy wątek z oriflame albo z avonu, nie pamiętam już... czy on jeszcze działa czy padł..? bo pomyślałam, że mogę też taki uruchomić. niby jestem konsultantką w jednym i drugim ale zamawiam tylko na potrzeby moje i mamy bo nie chce mi się szukać klientów i pomyślałam, że co mi szkodzi. tylko powiedzcie mi czy mam taki wątek otworzyć czy nie..?

i jeszcze mi powiedzcie, kiedy działkową kotkę (już oswojoną trochę) można zabrać na sterylkę po ciąży..? w sensie, ile muszą mieć maluchy, żeby można ją zabrać na kilka dni i żeby one się nie potraciły, nie padły z głodu itp..? u mojej mamy na działce kotka urodziła jakieś 2 m-ce temu 3 maluszki, potem je gdzieś wyniosła i teraz z nimi wróciła i mieszkają w komórce. mama mówi, że już do niej przychodzą kandydaci ale na razie ich przegania. mama chce kicię zabrać, wyciachać, przechować i wypuścić...
ogólnie na działkach większość kotów (tych, które się dały oswoić) jest wyciachanych, część kotek dostaje regularnie tabletki (nota bene od pani ginekolog, które też tam ma działkę - jej kotki nie rodzą) ale ciągle ze wsi ktoś koty przynosi...

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Nie cze 26, 2011 15:03 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

Ewko, dzieki nie brzmi to dobrze, ale może to jest jakis trop... Jusia może spróbuj z tym wątkiem kosmetycznym, jak nie wypali będzie można zamknąć, ja mam już zrobione gadzety na bazarek, ale chwilowo nie mam aparatu, jak do mnie wróci, to zrobie foty i wystawię :wink:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Nie cze 26, 2011 18:17 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

zrobiłam kosmetyczny bazarek... może akurat ktoś-coś-komuś i będzie jakiś grosz :)
viewtopic.php?f=20&t=129562

wstawiłam sobie do podpisu, może jak gdzieś indziej będę pisać to ktoś zauważy...

Jusia_P

Post » Wto cze 28, 2011 12:54 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

dzwoni do mnie dzisiaj kolega i pyta, do jakiego weta ma jechać bo znalazł koteczka malutkiego i dzidzia ma zaklejoną pupkę. pojechaliśmy do rudy do kocota, pupkę odblokowali, zrobiło się małej jakieś zapalenie i jutro się okaże, czy nie trzeba robić operacji... kicia ma jakieś 3 m-ce, jest czarna i bardzo waleczna...
no i przy okazji wizyty u kocota spytałam się w ich sklepiku, czy można puszkę u nich wystawić. pani powiedziała, że raczej tak ale żeby się jutro jeszcze samego kocota spytać (dzisiaj operował). także jutro zobaczymy czy będzie kolejna puszka potrzebna...

Jusia_P

Post » Śro cze 29, 2011 13:42 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

zgłaszam zapotrzebowanie na puszkę :) pan doktor powiedział, że ok i się uśmiechnął :)

Jusia_P

Post » Śro cze 29, 2011 17:57 Re: MiauKot 2(56+1):kociaki skazane na śmierć !

ta sa LEKARZE i... lekarze
Obrazek Obrazek

Edyszka

[poprzednia][następna]