Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 23, 2011 15:32 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Są z Modlina, z okolic lotniska. Ich budka została zlikwidowana w czasie robienia jakiś wykopów... Mają po 6, 7 tygodni. Urocze rozrabiaki :1luvu: Fotki będą po dzisiejszej sesji zdjęciowej dzięki uprzejmości Cioci Alix :D Trafiły do mnie dzięki interwencji Agneskji i Jopop, zaalarmowanych przez innych ludzi. I całe szczęście - na dom, tymczasowy a potem stały, czekają jeszcze buraski, sztuk 5! Jak tylko upewnię się, że z maluchami wszystko w porządku zacznie się szukanie dla nich nowego, stałego domku i odpowiednich opiekunow :ok:
Kocinki zdrowe, apetyt mają, dziś są po pierwszej nocy bez zamykania :twisted: Spiochaja sobie teraz za moimi plecami :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw cze 23, 2011 20:19 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Kociaki miały mieć sesję zdjęciową w ruchu, a tymczasem Alix zastała kocie zwłoki :twisted: Wszystkie kociaki zdecydowanie odmówiły zabaw ruchowych i ledwo oczy otworzyły na widok Cioci :mrgreen: wiadomo, świeto w końcu :ryk:
Chmurka i Chmurek trochę się powysilały w zabawie, ale jak na ich możliwości to po prostu cały czas spały :roll: Dostały środek na odrobaczenie prosto do pyszczulków, co zaowocowało wymiotami u Chmurki :cry: Teraz odsypiają stresy związane z połykaniem gorzkiego, z myszką której oderwały ogonek między sobą. Panna Protka, też na tymczasie, miała swoją sesję - piękna kocina z najdłuższymi wąsami w całym towarzystwie, wyleguje się na mikrofalówce. Puszek i Garfildosek objęci leżą na łóżku, a Ryś na fotelu....
I żadne nie ma zamiaru podnieść powieki nawet na dźwięk sypanych chrupek do miseczki :evil:

joarkadia

Post » Pt cze 24, 2011 10:11 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Moje słodkie tymczasowe Chmurki jadą dziś dzięki pomocy Salvadore na surowicę przeciwko pp.....
Po wczorajszym podaniu leku na odrobaczenie zaczęły wymiotować dość gwałtownie :evil: a że u Jopop niestety rozpanoszyła się pp..... lepiej dmuchać na zimne :ok:
Maluchy całą noc spędziły w zamkniętej łazience, w transpoterku, tylko z wodą.... nie były zachwycone :twisted: Zaglądałam do nich co chwila, ale obyło się bez dalszych sensacji, na szczęście :D Rano wymieniłam im tylko piasek i wodę... i złe wstąpiło w koty :twisted: Jazgot w łazience godny stada kotów, a nie dwóch maluchów - wpadły do wody w miseczce tak, że całe mokre były - od kobnieszka uszek do końców ogonków :ryk: :ryk: Wtyciągnięte w pośpiechu, wytarte suchym ręcznikienm, teraz odsypiają stres "kąpieli" na moim brzuchu, tuląc się i mrucząc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt cze 24, 2011 10:30 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Biedactwa :twisted: . Asiu, foty będą, ale jeszcze nie ogarnęłam :oops:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt cze 24, 2011 10:39 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Alix, spokojnie.....
A starsi, duzi wujkowie leżą pod transporterkiem i gadają z młodzieżą... :mrgreen: :mrgreen:

joarkadia

Post » Pt cze 24, 2011 16:23 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Chmurka i Chmurek po podaniu surowicy już w domu. Awanturowały się cały czas :twisted:
Trzymajcie kciuki za maluszki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Pt cze 24, 2011 16:57 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Jazgot w domu jakby tu było conajmniej 40 rozbójników, a nie dwa małe koty :mrgreen:
Dostały surowicę, mają welfrony w tylnych łapkach :evil: Awanturowały się całą drogę, w domu doszło do tego że wywróciły transporter do góry nogami 8O Teraz zmęczone, zestresowane, odsypiają.... Chmurka w miseczce z piaskiem, a Chmurek na niej :mrgreen: Najbardziej sycząca i fukająca Protka leży obok transporterka i zerka na młodzież, Puszek i Garfildosek też przyszli się przywitać i pogadać z uwięzionymi maluchami :D Ryś leży za transporterem i myje łapki po próbach wydostania maluchów i wylizania im łepków :1luvu:

joarkadia

Post » Pt cze 24, 2011 18:33 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rezydenci, niektórym fałda wlecze się po ziemi :twisted:

alix76

Post » Sob cze 25, 2011 11:48 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Kocinki zestresowane, głodne, z welfronami w łapkach :evil:
Gotuję im pierś kurczaczka z ryżem, aby szkraby choć troszkę zjadły i napełniły bebzunki :twisted: W czasie podawania antybiotyku mało brakowało aby odgryzły mi palce :mrgreen:
Ogólnie wrzeszczą tak, że Protka sama, z własnej inicjatywy wskoczyła mi na kolana i dopomina się głasków 8O Puszek i Garfildosek obserwują transporter z coraz bliższej perspektywy, a Ryś ułożył się pod nim i próbuje wsadzić tam łapkę i pocieszyc maluchy :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Sob cze 25, 2011 19:30 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Panna Protka :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Post » Sob cze 25, 2011 22:01 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

śliczna kicia :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob cze 25, 2011 22:13 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Kciuki za maluchy!! Czytalam tez o pp, mam nadzieje ze poradzicie sobie z jopop.

Zdjecia super :) Piekne ujecia, a modele maja bardzo wymowne spojrzenia. Prosze wyglaskac je wszystkie ode mnie :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie cze 26, 2011 17:11 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Chmurki :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Post » Nie cze 26, 2011 20:04 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Wszystkie głaskane :mrgreen:
Chmurka i Chmurek ganiają jak oszalałe :twisted: Na noc grzecznie przychodzą do łóżka i śpią wtulone we mnie :lol: Na całe szczęście nie mają żadnych objawów pp - jedzą (często, w małych ilosciach im daje, aby nie przeciążać im żołądków), piją, qupale zwarte i bez śladu biegunki :piwa: Ogólnie są bardzo grzeczne, tylko uciekają przed antybiotykiem :wink: co wcale mnie nie dziwi :twisted: Reszta kotów nie tylko je zaakceptowałą, ale dogląda jak kwoka swoje kurczęcia - Protka przytula sie do Chumrki, Ryś wylizuje im łepki, Garfildosek trąca noskiem, a Puszek pilnuje w łazienkce i podsadza nosem do kuwetki :ryk: Coraz rzadziej słychać fuki i syki, nawet dopuszczają maluchy pierwsze do miseczki (wszystkie kociaki dostają gotowanego kurczaka z ryżem, co dorosłym baaardzo smakuje :mrgreen: a wcześniej nie miały tego na codzień). Chmurki dały sobie obciać (z awanturką, rzecz jasna) pazurki i wyczyścić uszka, a teraz śpią przytulone do mnie i pochrapują lekko.

joarkadia

[poprzednia][następna]