K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 24, 2011 4:44 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:A jak Gilosław?

Wieczorem miał pustą kuwetę, nie bardzo chciał jeść i syczał. Ale kabanosa zjadł.
Rano było siku i malutki problem z beta-glucanem, znaczy zjadł chyba nie całą porcję.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt cze 24, 2011 10:27 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zstrzyk Gilowi zostal podany prawie bez problemu. Beta gluken dalam dopyszcznie. Na pocieszenie dostal kabanosika. Tolek ladnie je, mial puste miseczki, dolalam mu wody jakby chcialo mu sie pic. Reszte zostawilam dyzurujacemu. benia targa na rece, an pocieche, ze ja musialam wpakowac przed wyjsciem do klatki takze dostala kabanosika.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt cze 24, 2011 10:30 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

vanja pisze:Zstrzyk Gilowi zostal podany prawie bez problemu. Beta gluken dalam dopyszcznie. Na pocieszenie dostal kabanosika. Tolek ladnie je, mial puste miseczki, dolalam mu wody jakby chcialo mu sie pic. Reszte zostawilam dyzurujacemu. benia targa na rece, an pocieche, ze ja musialam wpakowac przed wyjsciem do klatki takze dostala kabanosika.

Jak dajesz dopyszcznie? Bo ta kapsułka podobno ma być dzielona na 5 porcji, czyli nie w całości. Jak to robisz?
Bo moje nie lubią tego smaku i jeść dobrowolnie nie chcą.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt cze 24, 2011 10:56 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

katgral pisze:PILNE I WAŻNE

Hej, poszukuję chętnego do przejęcia proludzkiej kociej rodzinki którą aktualnie zajmuje się vanja

Chodzi o 5 kociaków i mamę zabranych z Leroy Merlin w czyżynach.

Vanja zgodziła się zabrać rodzinę warunkowo za co bardzo bardzo bardzo Jej dziękuję! (ratując ją tym samym od niechybnej śmierci w schronisku) na 2 tygodnie.

TEN CZAS DOBIEGŁ końca i nie może zostać przedłużony ponieważ u vanji jest jeszcze inna kocia rodzina + tymczasy + Jej koty = nadkocenie dramatyczne!!!

Ja zapewniam karmę dla mamy, dla maluchów i na współ z wiślackim dyżury transportowe w razie konieczności. Więc tak naprawdę chodzi tylko (albo aż) o miejsce !!!

a ja sie przypomnę :(

Rodzina jest zdrowa, odrobaczona, czeka na szczepienie

KTO MOŻE PRZYGARNĄĆ MALUCHY I MAMUŚKĘ???? PROSZĘ!!
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt cze 24, 2011 11:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:Jak dajesz dopyszcznie? Bo ta kapsułka podobno ma być dzielona na 5 porcji, czyli nie w całości. Jak to robisz?
Bo moje nie lubią tego smaku i jeść dobrowolnie nie chcą.

Gil dostał kocie tabletki.

Katgral, nie mam pomysłu, kto mógłby :(

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt cze 24, 2011 11:12 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja tez nie mam pomysłu.

Dzisiaj o 17.00 odbedzie sie w Bydgoszczy rockowy koncert charytatywny na nasze kociaki i nasza kociarnie. :) Wystapi 6 zespołów i graja do 23.00.
Tweety bedaca poza zasiegiem podała mi to sms-m. Niestety nie wiem, gdzie ten koncert, ale moze sie uda dowiedzieć.

EDIT: link znalazłam: http://www.wegetorun.pl/?q=node/85
Klub Yakiza.

Czy ktoś moze wstawić to na fb? Bo ja z pracy nie mam dostepu, a pracuje dzisiaj do 17.00, wiec wieczorem to bedzie musztarda po obiedzie.....
Obrazek

miszelina

Post » Pt cze 24, 2011 20:56 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

katgral pisze:

Hej, poszukuję chętnego do przejęcia proludzkiej kociej rodzinki którą aktualnie zajmuje się vanja

Vanja zgodziła się zabrać rodzinę warunkowo za co bardzo bardzo bardzo Jej dziękuję! (ratując ją tym samym od niechybnej śmierci w schronisku) na 2 tygodnie.

TEN CZAS DOBIEGŁ końca i nie może zostać przedłużony ponieważ u vanji jest jeszcze inna kocia rodzina + tymczasy + Jej koty = nadkocenie dramatyczne!!!

Ja zapewniam karmę dla mamy, dla maluchów i na współ z wiślackim dyżury transportowe w razie konieczności. Więc tak naprawdę chodzi tylko (albo aż) o miejsce !!!

Ja.
Awaryjnie.
Mam wolną klatkę - taką największego kalibru.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt cze 24, 2011 21:05 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Maluchy z dziupli pojechały dziś do nowego dt-obecny , a właściwie były dt urodził wczoraj dziecko. Dom rozważa wzięcie burej lub kolorowej kotki ( gdyby dziecko nie zareagowało alergią), tymczasem zadzwonił przed chwilą dom po oba te koty ( dom współpracuje z fundacja, okna zabezpieczone, maluchy chce po szczepieniu, za szczepienie chce zwrócić. ) Bajka?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt cze 24, 2011 21:09 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tosza pisze:Maluchy z dziupli pojechały dziś do nowego dt-obecny , a właściwie były dt urodził wczoraj dziecko. Dom rozważa wzięcie burej lub kolorowej kotki ( gdyby dziecko nie zareagowało alergią), tymczasem zadzwonił przed chwilą dom po oba te koty ( dom współpracuje z fundacja, okna zabezpieczone, maluchy chce po szczepieniu, za szczepienie chce zwrócić. ) Bajka?

Oby więcej takich bajek na dobranoc :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt cze 24, 2011 21:28 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

katgral pisze:

U mnie jest miejsce tylko najlepszym DT nie jestem :roll:
Poza tym nie wiem jak moja Zazdrośnica zareaguje na Mamuśkę owej gromadki :roll: :roll: tu może być problem (nie mam gdzie izolować chyba, że Budryska zgodzi się mieć Wspołlokatorów) no i niestety w lipcu z tego co wiem mam wolne 6 dni w miesiącu a poza tym każdego dnia od 9 do 22 nie ma mnie w domu :(
Nadaję się?
Jeśli nie znajdzie się nic lepszego możemy spróbować
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pt cze 24, 2011 21:32 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Jafusia pisze:Jeśli nie znajdzie się nic lepszego możemy spróbować

Nie twierdzę, że u mnie lepiej.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt cze 24, 2011 21:49 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Hej

Mufasek wrzody i refluks dwunastniczo żołądkowy.
Kolono masakra :cry: :cry:

Znikam dzisiaj zaliczyłam dwie wizyty u weta z psicą i padam na twarz bo jeszcze nie zdążyłam odpocząć po wizycie we Wrocławiu.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob cze 25, 2011 6:28 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

A ja nadal przypominam dyżurującym na Kocimskiej o zgłaszaniu lipcowych nieobecności.
Na razie mam informacje od _namidy_, milu i vanji. Czyżby wszyscy inni nie wyjeżdżali w lipcu? Byłoby super, ponieważ dokładając moją lipcowo-sierpniową nieobecność szykuje się sporo dziur.
W poniedziałek opublikuję grafik na lipiec z listą terminów na zastępstwa.
Obrazek

miszelina

Post » Sob cze 25, 2011 11:29 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Sezam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob cze 25, 2011 11:44 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

wielki jest.
X
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]