Ale to juz chyba za pozno bo pewnie juz na pochowalas

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jadziaII pisze:Dzis bylismy z 3-ma kotkami w Lupusie, czyli Tosia, Longer,Klimek.
Z Tosia coraz lepiej calicywirus sie leczy, jezyczek coraz ladniejszy,dostala zastrzyki i inny antyb.dlugodzialajacy. W pon kontr.
Longer duzo lepiej brzuszek miekki nie bolesny dostal antyb.i na wynos tez sa przy boksie /Wiesiu bedzie podawal/. Mial pobrana krew do bad.morfol. i biochemia standartowa wyniki w pon.
Obserwowac Longera czy je i lapac kupe do pojemniczka ktory jest w boksie, ma jesc dietetyczne czyli intestinal.
Dzis wiecz.dac jeszcze 1/2 tej duzej tabletki, a od jutra Bio Protect 1 kaps. 1 x dz do jedzenia lub picia.
Piszcie o nim jak on funkcjonuje bo w pon.mam powiedziec nie koniecznie mam go brac.
Klimek mial na pobr.krwi na morfol.i biochemia standartowa jak nie bedzie wiadomo co i jak to trzeba zrobic biochemie poszerzona /ale to juz duze koszty/
Zastrzyki wszystkim 3 kotom bedzie robil Wiesiu, czyli Longerowi, Klimkowi i Lei /od Marty/
bo jak jedzie do jednego co ma nie robic wszystkim co trzeba, pozostale podawanie lekow w gestii dyzurnych.
mar_tika pisze:Ewa zwróćcie uwage na Nele jest strasznie biała .MOże warto jej zrobic bad krwi?
Jutro do adopcji jedzie Rudi![]()
Dziś z Kasią (od Petry)przywiozłyśmy jednorazowe posłania.Część(posłań,ręczników i szmatek) poszła do szafy w KCH ,część wziął Piotr do schronu, część poszła do KP do Basi.
Kasia przywiozła tez pieniązki ok 100 zł .Pieniązki zebrane przez dzieci w szkole:)
Alienor pisze:Alarm, ratunku, pomocy! Nie dla mnie, dla kotki z 5 kociętami na parkingu koło śmietnika. Kotka chuda jak śmierć - to zdaje się jest puszczalska matka Julinki - przyprowadziła swoją 5tkę kociąt - pewnie znów zaraz je zostawi, a sama pójdzie w tango. O ile już nie jest w ciąży. 2 czarne, 2 bure, 1 bury z białym łapkami jak mama. Jeden ma już białe oczy, drugi na razie tylko zaczerwienione i lekko się paskudzące - jak u czarnego kociaka to zauważyłam, przy mojej wadzie wzroku i bez szkieł, to wiecie... Mogę opłacić sterylkę matki i leczenie kociaków ( o ile nie będzie potrzebna operacja), ale ani złapać sama, ani przewieźć do weta, ani przechować nie mogę - za 2 tygodnie wyjeżdżam, poza tym maluch z Madhuri, poza tym jeszcze nie odkaziłam łazienki po Mei Li[*]... to ostatnie zrobię dzisiaj, ale nie mam lampy ani virkonu - domestos będzie musiał wystarczyć. Koty nieszczęśliwe, bo mają bana na wstęp do łazienki...
terenia1 pisze:mar_tika pisze:Ewa zwróćcie uwage na Nele jest strasznie biała .MOże warto jej zrobic bad krwi?
Jutro do adopcji jedzie Rudi![]()
Dziś z Kasią (od Petry)przywiozłyśmy jednorazowe posłania.Część(posłań,ręczników i szmatek) poszła do szafy w KCH ,część wziął Piotr do schronu, część poszła do KP do Basi.
Kasia przywiozła tez pieniązki ok 100 zł .Pieniązki zebrane przez dzieci w szkole:)
Fajnie że Rudi pojedzie do domku. Proszę pamiętajcie o jego książeczce zdrowia.
Pieniądze od Kasi żeby nie było przeliczyłami dokładnie było 95zł
![]()
Tak myślę, że nie tylko NELKĘ trzeba by przebadać - bo ona faktycznie nadzwyczaj spokojna i zęby też w nie najlepszym stanie, Smołę też trzeba przebadać, dalej strasznie chuda jak szkapa dosłownie, no i Ines Ines dalej sika po katach trzeba by ją przenieśc na kwarantannę do boksu i złapać siuśki.
Jadziu Marlena złapała kupę Longerano tylko nie wiem czy można z nią czekać do poniedziałku
![]()
Dziś było na kociarni w miarę spokojnie - kociakom ugotowałabym rybkę i nawet fajnie sobie podjadły.
Chyba kończą się worki na śmieci - jak nie zapomnę postaram się dowieźć w przyszłym tygodniu.
Filomen pisze:musicie sie jakoś podzielić dowiezieniem na badania koty, w schronie jest taka masakra, że nawet nie poproszę Piotrka żeby jeszcze z Nelką, Smołą i Inez podjechał . Nelka moze mieć anemię po aborcji.
dzis doszło do schronu 9 małych kotów i jedna karmiąca matka
i jeszcze mamy Tolkę i Noskę chore w domu
musicie sie jakoś podzielić dowiezieniem na badania koty, w schronie jest taka masakra, że nawet nie poproszę Piotrka żeby jeszcze z Nelką, Smołą i Inez podjechał . Nelka moze mieć anemię po aborcji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 71 gości