KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 12:13 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Marzenko bardzo mi przykro z powodu tej kotki, ale ja na Twoim miejscu mimo wszystko dowiedzialabym sie na co zmarla czyli sekcja. Ta wiedza przyda sie na przyszlosc.
Ale to juz chyba za pozno bo pewnie juz na pochowalas :(
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt cze 24, 2011 12:31 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Dzis bylismy z 3-ma kotkami w Lupusie, czyli Tosia, Longer,Klimek.
Z Tosia coraz lepiej calicywirus sie leczy, jezyczek coraz ladniejszy,dostala zastrzyki i inny antyb.dlugodzialajacy. W pon kontr.
Longer duzo lepiej brzuszek miekki nie bolesny dostal antyb.i na wynos tez sa przy boksie /Wiesiu bedzie podawal/. Mial pobrana krew do bad.morfol. i biochemia standartowa wyniki w pon.
Obserwowac Longera czy je i lapac kupe do pojemniczka ktory jest w boksie, ma jesc dietetyczne czyli intestinal.
Dzis wiecz.dac jeszcze 1/2 tej duzej tabletki, a od jutra Bio Protect 1 kaps. 1 x dz do jedzenia lub picia.
Piszcie o nim jak on funkcjonuje bo w pon.mam powiedziec nie koniecznie mam go brac.

Klimek mial na pobr.krwi na morfol.i biochemia standartowa jak nie bedzie wiadomo co i jak to trzeba zrobic biochemie poszerzona /ale to juz duze koszty/

Zastrzyki wszystkim 3 kotom bedzie robil Wiesiu
, czyli Longerowi, Klimkowi i Lei /od Marty/
bo jak jedzie do jednego co ma nie robic wszystkim co trzeba, pozostale podawanie lekow w gestii dyzurnych.

jadziaII

Post » Pt cze 24, 2011 14:53 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

super, że sie zabraliście z całą trójką. Teraz trzeba czekać co wyjdzie z biochemii.
Mam nadzieję, że coś wyjdzie.
u mnie znowu szpital Tolka się zatkała sierścią i kamieniami kałowymi w jelitach ( ma częściowo sparaliżowane) a Noska ma znowu biegunkę
:(

Alienor przykro mi, może faktycznie warto zrobić sekcję, strasznie szybko to posżło :cry:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt cze 24, 2011 16:00 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

U mnie nie robią, Almawet już zamknięty, więc chyba ją pochowam bez sekcji. Biorąc pod uwagę wysoką gorączkę, niechęć do schylania się i krwawy wypływ z nosa, to pewnie zapalenie zatok było. Gdybym była zmotoryzowana to bym do tego ZHW pojechała z nią na sekcję, a tak...
Edit- w Lupusie też nie zrobią a ZHW do 15.15 był czynny. Czyli klasyczna d..a blada.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 24, 2011 17:16 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Ewa na zatkanie najlepsza lewatywa juz w swojej karierze tak odetkalismy 3 koty a Wiesio specjalista w tym temacie :lol:

jadziaII

Post » Pt cze 24, 2011 17:21 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Alarm, ratunku, pomocy! Nie dla mnie, dla kotki z 5 kociętami na parkingu koło śmietnika. Kotka chuda jak śmierć - to zdaje się jest puszczalska matka Julinki - przyprowadziła swoją 5tkę kociąt - pewnie znów zaraz je zostawi, a sama pójdzie w tango. O ile już nie jest w ciąży. 2 czarne, 2 bure, 1 bury z białym łapkami jak mama. Jeden ma już białe oczy, drugi na razie tylko zaczerwienione i lekko się paskudzące - jak u czarnego kociaka to zauważyłam, przy mojej wadzie wzroku i bez szkieł, to wiecie... Mogę opłacić sterylkę matki i leczenie kociaków ( o ile nie będzie potrzebna operacja), ale ani złapać sama, ani przewieźć do weta, ani przechować nie mogę - za 2 tygodnie wyjeżdżam, poza tym maluch z Madhuri, poza tym jeszcze nie odkaziłam łazienki po Mei Li[*]... to ostatnie zrobię dzisiaj, ale nie mam lampy ani virkonu - domestos będzie musiał wystarczyć. Koty nieszczęśliwe, bo mają bana na wstęp do łazienki...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt cze 24, 2011 17:24 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Aha, kicia po sterylce wróci na stare śmieci, maluchami - jak trzeba będzie mogę się zająć ale dopiero po powrocie z Grunwaldu czyli po 18tym

Alienor

Post » Pt cze 24, 2011 18:34 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

jadziaII pisze:Dzis bylismy z 3-ma kotkami w Lupusie, czyli Tosia, Longer,Klimek.
Z Tosia coraz lepiej calicywirus sie leczy, jezyczek coraz ladniejszy,dostala zastrzyki i inny antyb.dlugodzialajacy. W pon kontr.
Longer duzo lepiej brzuszek miekki nie bolesny dostal antyb.i na wynos tez sa przy boksie /Wiesiu bedzie podawal/. Mial pobrana krew do bad.morfol. i biochemia standartowa wyniki w pon.
Obserwowac Longera czy je i lapac kupe do pojemniczka ktory jest w boksie, ma jesc dietetyczne czyli intestinal.
Dzis wiecz.dac jeszcze 1/2 tej duzej tabletki, a od jutra Bio Protect 1 kaps. 1 x dz do jedzenia lub picia.
Piszcie o nim jak on funkcjonuje bo w pon.mam powiedziec nie koniecznie mam go brac.

Klimek mial na pobr.krwi na morfol.i biochemia standartowa jak nie bedzie wiadomo co i jak to trzeba zrobic biochemie poszerzona /ale to juz duze koszty/

Zastrzyki wszystkim 3 kotom bedzie robil Wiesiu
, czyli Longerowi, Klimkowi i Lei /od Marty/
bo jak jedzie do jednego co ma nie robic wszystkim co trzeba, pozostale podawanie lekow w gestii dyzurnych.

Wiesiu bardzo dziękuję za zastrzyki które bedziesz robił Lei :1luvu: Ona zapewne nie bedzie taka wdzięczna,ale znosi je dzielnie i jest bardzo grzeczna
Ewa zwróćcie uwage na Nele jest strasznie biała .MOże warto jej zrobic bad krwi?

Jutro do adopcji jedzie Rudi :ok:

Dziś z Kasią (od Petry)przywiozłyśmy jednorazowe posłania.Część(posłań,ręczników i szmatek) poszła do szafy w KCH ,część wziął Piotr do schronu, część poszła do KP do Basi.
Kasia przywiozła tez pieniązki ok 100 zł .Pieniązki zebrane przez dzieci w szkole:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt cze 24, 2011 18:48 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

I znów podsumowanie stanu naszych finansów :( jest lepiej, ale do osiągnięcia płynności finansowej jeszcze nam brakuje :) niestety :D
na 24.06.11r. stan naszego konta +1.423,32zł wpływy z ostatnich dni:
-56,16zł faktura za allegro
+15zł zana bazarek
+10zł Alienor
+10zł Piotr i Anna P.
+10zł Axa76
+80zł P. Beata C. z Koszalina
+20zł Bogusia K.
+60zł P. Tomasz W.
+64zł terenie1 szczepionki
+48zł Alienor szczepionki
+80zł taizu szczepionki
-----------------------------
stan konta na dziś tj. 25.06.11r. 1.423,32zł
skarbonka w poniedziałek zostanie wpałcone na konto 401,50zł
wpływy do skarbonki:
+13zł Alienor bazarek
+67,50zł wiesiak bazarek
+50zł adopcja WIKI
+50zł inne wrzutki
+10zł Asia bazarek
+50zł adopcja Buraski
+15zł Bona 44
+5zł Bona 44 bazarek
+26zł sprzdaż magnesów
+20zł przetrzymanie kotki po sterylce
+95zł od Kasi zbiórka w szkole
Do zapłacenia:
1571zł Almavet
119 zł Lupus
97 zł Lupus
106,50 żwirek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 24, 2011 19:43 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

mar_tika pisze:Ewa zwróćcie uwage na Nele jest strasznie biała .MOże warto jej zrobic bad krwi?

Dziś z Kasią (od Petry)przywiozłyśmy jednorazowe posłania.Część(posłań,ręczników i szmatek) poszła do szafy w KCH ,część wziął Piotr do schronu, część poszła do KP do Basi.
Kasia przywiozła tez pieniązki ok 100 zł .Pieniązki zebrane przez dzieci w szkole:)

Fajnie że Rudi pojedzie do domku. Proszę pamiętajcie o jego książeczce zdrowia.
Pieniądze od Kasi żeby nie było przeliczyłam :wink: i dokładnie było 95zł :1luvu:
Tak myślę, że nie tylko NELKĘ trzeba by przebadać - bo ona faktycznie nadzwyczaj spokojna i zęby też w nie najlepszym stanie, Smołę też trzeba przebadać, dalej strasznie chuda jak szkapa dosłownie, no i Ines Ines dalej sika po katach trzeba by ją przenieśc na kwarantannę do boksu i złapać siuśki.
Jadziu Marlena złapała kupę Longera :mrgreen: no tylko nie wiem czy można z nią czekać do poniedziałku :?:
Dziś było na kociarni w miarę spokojnie - kociakom ugotowałabym rybkę i nawet fajnie sobie podjadły.
Chyba kończą się worki na śmieci - jak nie zapomnę postaram się dowieźć w przyszłym tygodniu.

terenia1

Post » Pt cze 24, 2011 19:44 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Alienor pisze:Alarm, ratunku, pomocy! Nie dla mnie, dla kotki z 5 kociętami na parkingu koło śmietnika. Kotka chuda jak śmierć - to zdaje się jest puszczalska matka Julinki - przyprowadziła swoją 5tkę kociąt - pewnie znów zaraz je zostawi, a sama pójdzie w tango. O ile już nie jest w ciąży. 2 czarne, 2 bure, 1 bury z białym łapkami jak mama. Jeden ma już białe oczy, drugi na razie tylko zaczerwienione i lekko się paskudzące - jak u czarnego kociaka to zauważyłam, przy mojej wadzie wzroku i bez szkieł, to wiecie... Mogę opłacić sterylkę matki i leczenie kociaków ( o ile nie będzie potrzebna operacja), ale ani złapać sama, ani przewieźć do weta, ani przechować nie mogę - za 2 tygodnie wyjeżdżam, poza tym maluch z Madhuri, poza tym jeszcze nie odkaziłam łazienki po Mei Li[*]... to ostatnie zrobię dzisiaj, ale nie mam lampy ani virkonu - domestos będzie musiał wystarczyć. Koty nieszczęśliwe, bo mają bana na wstęp do łazienki...

Marzena trzeba złapać matkę jak najszybciej a reszta to jedynie do schronu, chyba to lepsze niż ulica, juz sama nie wiem. Dzis ludzie przywiezli w pudle maluchy i mowili ze dzieci męczą kociaki więc sie zlitowali.

Filomen

Post » Pt cze 24, 2011 19:47 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:
mar_tika pisze:Ewa zwróćcie uwage na Nele jest strasznie biała .MOże warto jej zrobic bad krwi?

Fajnie że Rudi pojedzie do domku. Proszę pamiętajcie o jego książeczce zdrowia.
Pieniądze od Kasi żeby nie było przeliczyłam :wink: i dokładnie było 95zł :1luvu:
Tak myślę, że nie tylko NELKĘ trzeba by przebadać - bo ona faktycznie nadzwyczaj spokojna i zęby też w nie najlepszym stanie, Smołę też trzeba przebadać, dalej strasznie chuda jak szkapa dosłownie, no i Ines Ines dalej sika po katach trzeba by ją przenieśc na kwarantannę do boksu i złapać siuśki.
Jadziu Marlena złapała kupę Longera :mrgreen: no tylko nie wiem czy można z nią czekać do poniedziałku :?:
Dziś było na kociarni w miarę spokojnie - kociakom ugotowałabym rybkę i nawet fajnie sobie podjadły.
Chyba kończą się worki na śmieci - jak nie zapomnę postaram się dowieźć w przyszłym tygodniu.

musicie sie jakoś podzielić dowiezieniem na badania koty, w schronie jest taka masakra, że nawet nie poproszę Piotrka żeby jeszcze z Nelką, Smołą i Inez podjechał . Nelka moze mieć anemię po aborcji.
dzis doszło do schronu 9 małych kotów i jedna karmiąca matka 8O

i jeszcze mamy Tolkę i Noskę chore w domu :roll:

Filomen

Post » Pt cze 24, 2011 19:49 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

A to nasze KLUSKI :1luvu: STRASZNIE się umęczyły :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Pt cze 24, 2011 19:51 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Filomen pisze:musicie sie jakoś podzielić dowiezieniem na badania koty, w schronie jest taka masakra, że nawet nie poproszę Piotrka żeby jeszcze z Nelką, Smołą i Inez podjechał . Nelka moze mieć anemię po aborcji.
dzis doszło do schronu 9 małych kotów i jedna karmiąca matka 8O

i jeszcze mamy Tolkę i Noskę chore w domu :roll:

Ewa z dowozem i resztą to damy radę :wink: musimy chwilkę odczekać z finansami i tyle :wink:

terenia1

Post » Pt cze 24, 2011 20:38 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

musicie sie jakoś podzielić dowiezieniem na badania koty, w schronie jest taka masakra, że nawet nie poproszę Piotrka żeby jeszcze z Nelką, Smołą i Inez podjechał . Nelka moze mieć anemię po aborcji.

Nie będę Wam pisał mojego grafika w pracy :wink: ale do końca miesiąca w godzinach 9:27-15:41 :) służę transportem do i z lecznic na terenie Sosnowca :) .Proszę mną dysponować :D
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

[poprzednia][następna]