K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 22, 2011 15:23 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

katebush pisze:
mavi pisze: jutro obejrzy kićkę dr Duda, czy wystarczy wyłuskać guzek, czy pójdzie cała listwa, od tego będzie zależał koszt. Podejrzewam, że jakieś 150 zł

A gdybym wysupłała na biedną kićkę 50, znalazłby się jeszcze ktoś, kto by się dorzucił :roll: ?

Ja moge zadeklarowac tylko ok. 15 zl. :roll:

dorzucam 50

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Śro cze 22, 2011 16:51 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Wiem, że u Was sytuacja niełatwa, ale może ktoś ma pomysł gdzie małą umieścić. :(
viewtopic.php?f=1&t=128053&start=630
Pomoc finansowo-transportową postaramy się zorganizować.
Na razie panienka ma budkę i jest dokarmiana.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Śro cze 22, 2011 16:57 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

tak propagandowo poinformuję, że chrzczenie kociąt przynosi szczęście - obroniłam się bez większych problemów. proszę o wdzięczne wygłaskanie Karotki :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro cze 22, 2011 17:05 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

fiszka13 pisze:Wiem, że u Was sytuacja niełatwa, ale może ktoś ma pomysł gdzie małą umieścić. :(
viewtopic.php?f=1&t=128053&start=630
Pomoc finansowo-transportową postaramy się zorganizować.
Na razie panienka ma budkę i jest dokarmiana.

dr Komenda ma klatki i mamy tam w miarę przyzwoitą cenę na trzymanie kotów, u dr Dudy mamy mocno przyzwoitszą ale zdaje się, że u niej nie ma miejsca, no i może jest miejsce w Dobrym Wecie w Myslenicach, gdzie ceny mamy takie jak u dr Dudy (szczegóły na pw, aby znowu jakiś debil nie zadzwonił z awanturą)
U nas miejsca ani na lekarstwo, sami szukamy DT dla Fretki jak wyjdzie ze szpitalika, jednej kociej rodzinki sztuk 5, Balbiny co wraca z adopcji, rodzinki dwumatkowej plus 4 kocięta z muzeum i bliżej nieokreślonej liczby kotów w różnym wieku z Pcimia, a i Zorra z salonu forda

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro cze 22, 2011 17:15 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety, wielkie dzięki! Już drugi raz dziś mi pomagasz... :ok: Dzięki!

Przekleję Twoją wiadomość na wątek pozytywki i będziemy dalej podejmować decyzję.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Śro cze 22, 2011 17:31 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zrównaliśmy się z bezprawiem :wink:
http://www.organizacjepozytku.info/

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro cze 22, 2011 17:42 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:Zrównaliśmy się z bezprawiem :wink:
http://www.organizacjepozytku.info/

Jeden głos więcej od bezprawia :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro cze 22, 2011 17:49 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Podtrzymuję swoją deklarację w sprawie kici Fretki, tylko do piątkowego wieczoru jestem na wsi z bardzo podłym internetem :?

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro cze 22, 2011 17:54 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

mavi pisze:Podtrzymuję swoją deklarację w sprawie kici Fretki, tylko do piątkowego wieczoru jestem na wsi z bardzo podłym internetem :?

bardzo dziękujemy, Fretka już po zabiegu, wybudza się, zostaje do niedzieli w lecznicy, pod okiem dr Dudy i na lekach

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro cze 22, 2011 21:03 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Gilek już po kastracji. Był już wybudzony, wsadziłam go do pustego doga, bo króli ewidentnie mu szkodził.
Od jutra przez 10 dni ma dostawać beta glukan (tabletki na stole, można mu wkruszyć do małej porcji jedzenia, a jak zje - dodać więcej), w piątek i niedzielę antybiotyk, w pt poda vanja (bardzo dziękuję :1luvu:), w niedzielę, jeszcze nie wiem.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw cze 23, 2011 5:41 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Maluchy od Ateny puszczam luzem i rozrabiaja, potem jedzenie i spanko.
Miła dopomina sie pieszat,ale jej przychowek jak juz wyczail,ze mama karmi to wola mleczko maumusi. Miła nie oskromiony apetyt, niech jej idzie na zdrowie. :D Maluchy od Miłej jescze nie chca jest stalego pokarmu chociac je kusze kurczaczkiem,ale pomalu zaczynaja reagowac na moj glos.Potzrebuja jeszcze pyznajmniej tygodnia aby sie rozruszac, Jak probujeje wypuszczac po mieszkaniu to zbijaja sie w kulke i toche sie boja nieznanego. MIła nie jest zadowolana,z e jej dzieci zabieram, ale mamuska to mala furia, kiedy nie widiz dzieci to szaleje w klatce.
Beatko u mnie na lipiec dyzury zostaka jak do tej pory, poranne srody.Mozesz mnie spkojnie wpisac, poniewaz nigdzie sie nie wybieram.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Czw cze 23, 2011 14:32 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

dzisiaj w nocy wracam - więc niedzielnowieczorne zastępstwo nie jest potrzebne, chyba, że osoba zastępująca bardzo je chce :)
mogę również wziąć ten poniedziałek (to było rano czy wieczór?) jeśli nadal jest taka potrzeba.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw cze 23, 2011 16:16 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:dzisiaj w nocy wracam - więc niedzielnowieczorne zastępstwo nie jest potrzebne, chyba, że osoba zastępująca bardzo je chce :)
mogę również wziąć ten poniedziałek (to było rano czy wieczór?) jeśli nadal jest taka potrzeba.

Tak, nadal potrzeba. Chodzi o poniedziałkowy ranek.

Trzeba wznowić ogłoszenia Cherry. Pan, który miał ją adoptować, zdecydował się wziąć Benkę (którą początkowo chciał, ale ktoś go ubiegł). To nawet fajnie, bo Cherry w cat-roomie sobie radzi, Lolek już jej nie bije, a Benka w klatce płacze. Obiecał, że bedzie po niedzieli kontaktował się z Wislackimkotem w sprawie okna, a potem przyjedzie po kotę. Zobaczymy....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw cze 23, 2011 17:23 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Mam takie pytanie:
czy ktoś z Was przypadkiem jakiś czas temu nie wyadoptował jasnosrebrnego, prawie białego kota/kotkę, studentom lub pracującym wynajmującym mieszkanie?

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Czw cze 23, 2011 22:24 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:dzisiaj w nocy wracam - więc niedzielnowieczorne zastępstwo nie jest potrzebne, chyba, że osoba zastępująca bardzo je chce :)

Dziękuję :)
A jak Gilosław?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]