TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. puszka już wyadoptowana.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 13:58 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

dziękuję :D nie lubię być sama tz. sama jestem w życiu codziennym, a w wirtualnym chciała bym mieć z kim się dzielić tym co czuje :oops: co przeżywam,tym co posiadam ,czyli chmarą futer :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto cze 21, 2011 21:55 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

dobry wieczór.28 mam wizytę u dentysty ,od tego wiele zależy ,problemy po tamtej chorobie są ... :cry:
aż się boję.
Idę spać ,trudno ,nawet się nie kąpię :oops: rano to zrobię ,teraz padam.
dobrej nocki.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 22, 2011 7:20 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU I ..

novena pisze:
monika Mojsak pisze:Niebieskooka pisze się razem:-) nie z przymiotnikami piszemy łącznie :-) pozdrawiam

A gdzie tu widzisz nie z przymiotnikiem 8O
Chyba nie o tę łączność tu chodzi.

jaka? niebieskooka :-) to przymiotnik
Obrazek

monika Mojsak

Od: Śro paź 08, 2008 12:52

Post » Śro cze 22, 2011 7:25 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU I ..

monika Mojsak pisze:
novena pisze:
monika Mojsak pisze:Niebieskooka pisze się razem:-) nie z przymiotnikami piszemy łącznie :-) pozdrawiam

O ludzie.....

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Śro cze 22, 2011 11:08 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

dzieńdoberek :mrgreen:

wróciłam do domu i zastałam ..gówno na łóżku .litości ,zamordeje jak dorwę :twisted: Yoko ,Yoko zeżarła paczkę przysmaczków RC EDUCO ,łakomstwo nie popłaca ,tylko czemu na łóżku :evil:

oddam w dobre ręce sunie ,yorczka ,bez ucha ,śliczną ,kochaną ,tylko wali jej na dekiel :twisted:

a jutro nie wstaje o świtku :dance: :dance2:

co prawda o 5 rano nie muszę się zrywać ,ale samo jakoś tak wychodzi ,wstaje ,pije kawę , jest miło i cicho ,wszystko śpi...

Aksamitka ,to będzie kot cukierek 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 22, 2011 15:37 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

no i zaczęły się wakacje ,gdzie wyjeżdżają wasze pociechy ?
same ? z wami?
moje dziecko smutno mówi o okresie kiedy wyjeżdżało się na wakacje ,wszystko za szybko mija.
Pojechał na cmentarz
a przecież powinien być tu z nami....no i znów będę wyła.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 22, 2011 15:40 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

Moje pociechy zostają wraz ze mną w domu 8)
:mrgreen:

PS. Bo weź tu wyślij gdzieś na przykład takiego niepełnosprawnego umysłowo Plusia bez opieki :strach: :wink: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro cze 22, 2011 17:47 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU I ..

monika Mojsak pisze:
novena pisze:

"biesko"? albo "bieskooka"?
W języku polskim istnieją takie przymiotniki? 8O
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw cze 23, 2011 8:22 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

witam serdecznie :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Czw cze 23, 2011 9:15 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA SZUKA DOMU FOTO

witam i ja .
Po wczorajszej traumie ,noc była w plecy :evil:
Niebiesko Oka Larwa uciekła ,uciekła przez siatkę ,górą chyba :roll:
ale po kolei ,wróciłam z pracy po 22 ,weszłam do domu i cisza..a Larwa zawsze krzyczy jeeeeść ,jeeeść ,kooonam itp. cisza dziwna cisza ,wołam ona nie przychodzi ,przeleciałam wszystko ,nie ma ,rycze juz jak nie wiem co ,wyszłam ,ociciałam całe podwórko ,nic ,tylko Burasia za mną chodzi...
Poszłam więc ulicami na około mojego domu ,ludzie z okien a ja się dre ,ciciam ,larwuje ,nic... :cry: normalnie przez łzy to juz nic nie widziałam nic nie słyszałam ,rano mieli po nią przyjechać ,domek zakochany ,cudowny ...
około pólnocy wróciłam na podwórko ,usiadłam na ławce i rycze z bezsilności.
a tu jakiś cień wychyla łebek z okienka piwnicznego...Larwa :!: 8O ja do niej ona w nogi i gębę drze.
na kolanach ,pełzając dostałam się do drania ,chwyciłam i chciałam ukatrupić ...ale byłam tak szczęśliwa że jeszcze bardziej się rozryczałam ,tuliłam mądziołke ,całowałam a ona aż śpiewała z radości .

Mam dość .
Okno zamknięte ,nie ma czym oddychać .
Zaraz po nią przyjadą o 11,jestem gotowa umowy nie podpisywać ,w zadek pocałować żeby tylko ją zabrali :twisted: :crying:

Tyle lat tymczasuje ,nigdy czegoś podobnego nie miałam :roll:

a z Luśką coś jest nie tak ,boli ją ucho więc w piątek do weta ,zrobię jej badania krwi ,słabo rośnie i wydaje mi się ze coś częściej pije wodę lub się przy niej znajduje ,patrzy na nią..fascynacja ? czy choroba ? :cry:

Ja swoich dzieci też nie wysyłam ,chyba że w kosmos ,nie zasłużyły na nic :twisted: przynajmniej te czworonożne ,bo ten dwunożny to jeszcze może być,czasami :mrgreen:
a sama to już się wysłałam .... kuwetka ,spacerek ,jedzonko ,spacerek... :wink:
miłego łikendowego :kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw cze 23, 2011 9:41 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA UCIEKŁA !LARWA

O matko Dorciu toż się nadenerwowałaś 8O Dobrze, że się znalazła :ok:

A mi wakacje rozpoczęły się świętowaniem mjej córci zakończenia gimnazjum. No i zorganizowały imprezę grillowo- piżamową. Sześć sztuk szesnastolatek. Zachowywały się jak stado 3-latek, Wczoraj na ogródku lały się wodą z szlaufa i tak wrzeszczały przy tym, że sąsiad je ochrzanił :ryk: Koty dochodzą do siebie i ja zresztą chyba też :evil: . W dodatku jestem niewyspana, bo one po północy rozrabiały jeszcze i przed siódmą rano już też. I obudziły mnie przed 8, bo głodne, a wczoraj zjadły grillowane całe 2 bochenki chleba z masłem czosnkowym, więc od rana smażyłam racuchy z truskawkami bo chleba niet. :roll:

Ale dzisiaj Weronika jedzie z moją mamą do Katowic, bo musi dokumetację do liceum złożyć, to sobie z kotami odpoczniemy :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw cze 23, 2011 10:00 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA UCIEKŁA !LARWA

Wiem co przeżyłaś,ale opisałaś tak obrazowo,że ze śmiechu,aż się poryczałam.Widocznie Niebiesko Okie ( pisane oddzielnie :mrgreen: ) tak mają .Bożesztymój ( pisane razem :mrgreen: ) ile my się w życiu naszukaliśmy mojej Kici.Ciągle uciekała na klatkę i był bieg po zdrowie. :ryk: Albo wdrapywała się na balkon wyżej.Jak to robiła do tej pory nie wiem.Musisz powiedzieć opiekunom,że z charakteru ciekawska uciekinierka. :lol:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw cze 23, 2011 10:48 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA UCIEKŁA !LARWA

AgaPap wiem jak szaleją takie 16l. słoneczka :mrgreen: do Gadziny przychodzi dziewczyna pod 18 ,a codziennie jej mówię Ola ,podetnę ci struny głosowe :twisted: :lol: a ona dalej rechocze ,no i co zrobić że ja ją i tak lubię :wink:
przed wczoraj był na noc kolega Bartka ,Michał wypowiedziałam sakramentalne ..Pamiętajcie jak mi nie dacie spać to was zabije :twisted: na co Michaś ryknął śmiechem mówiąc no właśnie za tym tęskniłem :lol:

welina , koty doprowadzą nas do :spin2: czyt .ześwirowania .

Niebiesko Oka Larwa Pojechała ....judaszowa złotówka leży :crying:
Bądź szczęśliwa maleńka :ok:

lecę otworzyć okno :mrgreen:

Lusia smutna. :cry:
jutro do weta.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw cze 23, 2011 11:11 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA UCIEKŁA !LARWA

Pamiętam- "WCZORAJ " miałam 16 lat 8) wystarczyło ruszyć palcem już człowiek leżał na glebie głupio rechocząc. :mrgreen:
Co do kotów to już mam świra przez Twojego Kacperka.Nigdy więcej nadrzewnych kotów.Dokuczliwy,chodzi za mną jak pies.Jak nie chcę go puścić do pokoju,bo chcę chwili spokoju to wali w szybę.Dobrze,że reszta spokojna-chociaż on robi za trzech :? .Właśnie teraz nie daje mi pisać..........pa -muszę go popieścić :lol:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw cze 23, 2011 12:36 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ.NIEBIESKO OKA UCIEKŁA !LARWA

przepraszam... moja wina... już wcześniej chciałam kota "z drzewa" brać, Popiołka od Amiki i Ani, co go strażacy nie chcieli ściągać... i kilka dni siedział tam..
taka karma... ;)

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

[poprzednia][następna]