Kotka Szylcia. Dziekujemy za rady.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2011 8:15 Kotka Szylcia. Dziekujemy za rady.

Ala
Ostatnio edytowano Sob sty 25, 2014 20:27 przez ignezka, łącznie edytowano 3 razy

ignezka

Od: Pon cze 20, 2011 8:11

Post » Wto cze 21, 2011 15:12 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

zachęcam do wykastrowania jej za darmo w Koterii, żeby nie trafiła do rozmnażacza. Link do gumtree by wiele ułatwił ;)

kciuki! :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto cze 21, 2011 15:36 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

zaznaczam obecność i trzymam kciuki :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto cze 21, 2011 15:44 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

ignezka

Post » Wto cze 21, 2011 15:46 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

wieczorem wrzucę zdjęcia, w pracy mi upload nie funkcjonuje, chyba, że ktoś mnie ubiegnie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto cze 21, 2011 15:51 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

śliczna :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto cze 21, 2011 16:40 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

ignezka

Post » Śro cze 22, 2011 0:03 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

ignezka pisze:http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Kotka-szuka-domu-W0QQAdIdZ292254049

Poród może zagrozić życiu kotki, a kastracja aborcyjna jest rutynowym, prostym zabiegiem. Dlatego udałabym się do Koterii TERAZ, a nie dopiero po porodzie. Poza tym kotów szukających domów jest tyle, że pozwolenie na przyjście na świat kolejnych to mówiąc bardzo oględnie nie najlepszy pomysł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 9:38 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

Koteczka jest już w tak zaawansowanej ciąży że nie chciała bym usówac maluchów. Kociaczków jest 1-2 tak wygląda będą szukac domków napewno napisze jak tylko pojawią się na świecie.

ignezka

Post » Śro cze 22, 2011 9:40 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

ignezka pisze:Koteczka jest już w tak zaawansowanej ciąży że nie chciała bym usówac maluchów.

kotka nie wie, że jest w ciąży, płody nie poczują zabiegu. A kotka może nie przeżyć porodu.

Kociaczków jest 1-2 tak wygląda będą szukac domków napewno napisze jak tylko pojawią się na świecie.

Jeśli nie możesz zatrzymać ich u siebie, poważnie rozważyłabym aborcję... rozejrzyj się proszę po Kotach i Kociarni, zobacz, ile maluchów szuka domów i nie może znaleźć, nie warto dokładać do nich kolejnych. Kociaków może być i 9, nie masz pewności...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 9:52 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

Kurcze kotka zaczęła trochę kichac ;-/ nie wiem czym to jest spowodowane może ma na coś uczulenie, zabrała bym ją do lecznicy ale chwilowo nie stac mnie na to nie byłam przygotowana na ten wydatek a kilka dni temu za szczepienia i zabiegi psa zapłaciłam 270zł;-/ ciężko tak wygospodarowac cos pod koniec miesiąca. Może znacie lekarza który zgodził by się ją obejżec teraz a zapłaciła bym za wizyte 02.07? Bardzo mi zależy żeby jej nic nie było, rano miała jeszcze tak jak by takie krwawe kiperki w oczkach ale już ich nie ma. Proszę o pomoc.
Nigdy nie miałam kota nie potrafię określic co może jej byc.

ignezka

Post » Śro cze 22, 2011 10:05 Re: Szylkretowa koteczka bardzo pilnie szuka domu Warszawa

ignezka pisze:Kurcze kotka zaczęła trochę kichac ;-/ nie wiem czym to jest spowodowane może ma na coś uczulenie, zabrała bym ją do lecznicy ale chwilowo nie stac mnie na to nie byłam przygotowana na ten wydatek a kilka dni temu za szczepienia i zabiegi psa zapłaciłam 270zł;-/ ciężko tak wygospodarowac cos pod koniec miesiąca. Może znacie lekarza który zgodził by się ją obejżec teraz a zapłaciła bym za wizyte 02.07? Bardzo mi zależy żeby jej nic nie było, rano miała jeszcze tak jak by takie krwawe kiperki w oczkach ale już ich nie ma. Proszę o pomoc.
Nigdy nie miałam kota nie potrafię określic co może jej byc.

Kiedyś były talony na leczenie z Urzędu Miasta, ale nie wiem, jak jest w tym roku. Zmień może tytuł wątku, więcej osób się pojawi.

Tym bardziej nie ryzykowałabym porodu... ale nie wiem, czy Koteria zdiagnozuje przy okazji koteczkę, kichającego kastrowanego przeze mnie kocurka podleczyli za darmo.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 10:32 Re: Kotka pilnie potrzebujemy pomocy w leczeniu WARSZAWA

Piszesz, że nie możesz zatrzymać kotki - a co jeśli urodzi się np. 8 kociąt?! Przecież będą musiały zostać z matką co najmniej dwa miesiące, trzeba je odrobaczyć i zaszczepić - to słono kosztuje - a nie ma żadnej gwarancji na to, że znajdą dobre domy. Tysiące kociaków w tej chwili czekają na nowych właścicieli :/

Pilnie ją zapisz do Koterii na zabieg. Jeśli jest osłabiona i chora, to poród jest ryzykowny. Co zrobisz, jeśli kotka umrze? Wiesz jak trudno jest wykarmić kocie oseski?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro cze 22, 2011 10:49 Re: Kotka pilnie potrzebujemy pomocy w leczeniu WARSZAWA

Wszystko może zdarzyć ale muszę się zastanowić i przedtem zbadać kociczkę niech lekarz oceni.

ignezka

Post » Śro cze 22, 2011 10:51 Re: Kotka pilnie potrzebujemy pomocy w leczeniu WARSZAWA

ignezka pisze:Wszystko może zdarzyć ale muszę się zastanowić i przedtem zbadać kociczkę niech lekarz oceni.

Kastracja jest lepszym wyjściem także dla kotki niż poród- w razie wątpliwości zawsze możesz zadzwonić do Koterii. Nie ma potrzeby pozwalania na narodziny kolejnych kociąt, a jest to wręcz niewskazane, o czym pisała już moja przedmówczyni.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]