Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 15:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pozytywka pisze:ja miewam osobowość antyspołeczną
w srodkach transportu publicznego zazwyczaj
:ryk:

I przy średniej temperaturze powietrza przekraczającej 25'C :evil: :evil: :evil:

W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI POPIERAM :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 21, 2011 16:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pięknie
napisałam 6000 słów i zjadło mi posta :(
ręce opadają

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto cze 21, 2011 17:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Może dobrze, bo im krócej, tym konkretniej.
Wczoraj, na trawniku osiedlowo-parkingowym - kot-szkielet, z charakterystycznym głodowym garbem kręgosłupa.
Zjada go świerzb i wszoły i pchły i wszelkie robactwo. Ma ranki na całym ciele, wyłysiałe placki sierści, wyblakłe i zmętniałe oczy i pogryzione uszy.
Na moje oko ma FELV, albo totalną i nierokującą anemię
Nie dał do siebie podejść, karmiłam go leżąc pod samochodem i wypinając tłuste dupsko ku sąsiadom licznie zgromadzonym w oknach (parking jest otoczony oknami ze wszystkich stron; setki, tysiące okien, a w każdym czujny sąsiad)
Jadł tak łapczywie, ze spodziewałam się, że umrze nocą, bo jego układ pokarmowy (i nerki) nie strawi takiej ilości białka - oderwałam Lokiemu kuraka od pyska.
Rzeczywiście, dziś po pracy zobaczyłam leżące futerko w pobliżu jednego samochodu.
I kiedy podeszłam zastanawiając się, jak go pochować, podniósł głowę i spojrzał na mnie wyczekująco.
Niestety, kiedy wróciłam z jadłem, napojem i aparatem odpełzł pod samochód i znowu karmiłam go leżąc na trawie (dziś przynajmniej nikt nie zadzwonił po policję :roll: )
Złapać się nie da, chodzi na przykurczonych łapach, zastyga na najmniejszy ruch, czy szelest śmieci na chodniku.
Chyba kotka, albo ma atrofię nabiału z wycieńczenia.
Boję się, że jakiś "dobry" sasiad go przepędzi, jako tykającą bombę bakteryjną.
U nas na osiedlu nie ma kotów wolnożyjących, okienka pozamykane, nie ma dokarmiania, ewentualne koty przemykają tylko, wracajac z łowów na Łąkach.
a ze mnie tez taka karmicielka, jak z koziej dupy wisz co.
Nie spodziewam się cudu, za dobrze pamiętam, co było z Lalunią, ale wygląda na to, że przez jakis czas będę miała podopiecznego do dokarmiania.W
Pocykałam jakieś zdjęcia, ale nie wiem, co z tego wyszło, bo jedną ręką i pod samochodem.
Miałam nie pisac o nim, bo raz opisany zaistniał, ale zaskoczyła mnie jego wola przetrwania - naprawdę myślałam, że nie przetrwa nocy.
Już raz ratowałam kota z (najprawdopodobniej) FELV :(
To się nie może udać; na pewno nie z wycieńczonym dzikunem, któremu nawet nie ma jak podać najprostszego leku.
Pewnie za niedługo wyrysujemy mu znicze, ale na razie jest.
Nie wiem co dalej :(

pozytywka

Post » Wto cze 21, 2011 17:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Ożżż, kurde, no :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto cze 21, 2011 17:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Kqwqjbanamać :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 21, 2011 17:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Nie znam Twoich uwarunkowań ale - ZABIERZ GO STAMTĄD :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 21, 2011 17:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

no
:(

Obrazek

pozytywka

Post » Wto cze 21, 2011 17:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

serce się kraje :(

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto cze 21, 2011 17:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

AYO pisze:Nie znam Twoich uwarunkowań ale - ZABIERZ GO STAMTĄD :cry:

AYO on nie da podejść do siebie
przynajmniej na razie nie ma takiej mozliwości
opisałam wszystko w poście, który mi w...ło w kosmos - on nie chodzi, on się czołga i to szybko i od razu pod samochody

pozytywka

Post » Wto cze 21, 2011 17:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

AYO pisze:Nie znam Twoich uwarunkowań ale - ZABIERZ GO STAMTĄD :cry:

No, nie takie to proste...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto cze 21, 2011 17:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Obrazek

nawet mięso musiałam mu wrzucać pod auto, dziś już nie był tak oszalały z głodu, więc nie wysuwał łapy, żeby sobie przyciagnąć kawałek, tylko czekał, aż mu rzucę

Obrazek

pozytywka

Post » Wto cze 21, 2011 17:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Czy ja mogę delikatnie zasugerować młodzież na czatach na płask w pobliżu :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 21, 2011 17:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Biedulek, widać że oczka zaropiałe :(
Ale nosek i błony w oczkach różowe, więc może to nie anemia.
Szkoda, że nie chce dać się złapać :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 21, 2011 17:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

on się ich boi
wszystkich sie boi
dzieci mi donosiły żarcie i aparat, ale on wtedy się chował głębiej
poza tym, przepraszam, ale oni nie chcą się tam kłaść i ja to rozumiem, bo mnie jakiś sąsiad zrobił dzis całą sesję zdjęciową na leżąco i to nie była sesja, jaka robi po latach sympatia ze szkolnej ławy :roll:
poza tym oni na pewno go nie złapią - nie ma za co chwycic i jednak bym się bała - kły ma jak najbardziej i potrafi nimi operować
On na pewno nie da się wziąć żywcem

pozytywka

Post » Wto cze 21, 2011 17:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

:( jeju jaka bida. Tak by się chciało pomóc każdemu...
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]