Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 7:59 Re: Rudy dom, Protka, Chmurek, Chmurka na tymczasie

Chmurek i Chmurka po pierwszej nocy :D Noc bardzo spokojna, przespały spokojnie w transporterku. Rano po wyjęciu ich zaczęłam się zastanawiać czy ich nie przekarmiłam - bezbuki wyszły na wiercch :mrgreen: Pobudzowały grzecznie na moim łóżku, nie rpzejmujac się sykami reszty kotów i ich wielką ciekawością :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto cze 21, 2011 10:40 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Pierwsze koty za płoty :mrgreen:
Protka syczy jak oszalała, Chmurek mało nie zarobił łapę przez główkę 8O ale potem Protka usiadła na stole i obserwowała maluchy. Garfildosek zorientował się w obecności maluchów przy misce z suchym :twisted: mina wściekła, ale w nocy siedział pod trnsporterkiem i obwąchiwał w ciszy. Puszek syknął parę razy, powąchał Chmurka pod ogonem i zdenerwował się - uciekł na okno. Ryś wylizał łepetynki maluchom w czasie ich zabaw w siłowanie się. Teraz Chmurka na łóżku stoi a Ryś na podłodze i zaczynają gadać :ryk: Chmurka mruczy bardzo delikatnie :1luvu:

joarkadia

Post » Wto cze 21, 2011 12:20 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

masz tu fotki made by sqpien:

Chmurek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chmurka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto cze 21, 2011 12:21 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Remont ku końcowi, na szczęście....
Chmurka i Chmurek wzorowo korzystaja z kuwety :kotek: teraz biegają po łóżku i biją się łapkami. Jak się zmęczą usypiają w połowie biegu albo w dziwnych pozach z łepkiem w dół :mrgreen: Ryś obserwuje z coraz bliższej odległości :mrgreen: Protka, Garfildek i Puszek ze stosownej, acz coraz bliższej odległości. Dają im zwiedzać pokój i sprawdzać wszystkie zakamarki :twisted: Wyczyściłam im uszka i obawiam się, że w użyciu będzie oliderma :evil: Nie przepadają za obcinaniem pazurków :wink: Bebzunki rosną w oczach 8O Sama radocha patrzeć na takie maluchy :ryk:

joarkadia

Post » Wto cze 21, 2011 15:46 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Ijeee jakie cudnosci :) :) :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dotarlam wreszcie do Was :) dziendobryy:)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto cze 21, 2011 15:55 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Chmurka i Chmurek leczenie uszu ze świerzbowca :evil: :evil:
Po wizsycie u weta drapia sie tylko w uszka albo śpią.... albo zaczepiają psy po drodze :mrgreen: Furorę wzbudziły już wszędzie :1luvu:

joarkadia

Post » Wto cze 21, 2011 18:32 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Rezydenci dowartościowani :mrgreen: Maluchy zamknięte w transporterku grzecznie śpiochały sobie, a Puszek, Ryś i Garfildos obłożyły mnie swoją rudą sierścią jak kocem, przytulały się, miziały, mruczały i spały. Celował w tym Puszek, który owinął się wokół mojej szyi, Garfildosek na klatce piersiowej, a Ryś spał na moim brzuchu. Maluchy w tym czasie rozlazły się po całym pokoju w celu zwiedzania - a moi panowie spali na mnie :mrgreen: Nastąpiła pełna dystansu zgoda i tolerancja :1luvu:

joarkadia

Post » Śro cze 22, 2011 6:57 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Śliczne śliczności :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro cze 22, 2011 8:32 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Maluchy traktorzą i to dość głośno :mrgreen:
Dziś rano dostałam nakaz eksmisji z własnej łóżka jak te dwa małe tornada zaczeły się na nim bawić. Lataja, biegają, podgryzają się i zaczynają coraz chętniej zeskakiwać z łóżka w celu zwiedzania domostwa :twisted: Towarzyszy im najczęściej Ryś pilnujący porządku i dyscypliny. Chmurek, odważniejszy, wychodzi nawet samodzielnie z pokoju. Chmurka, jak ją coś zaniepokoi, przylatuje do mnie i się układa jak najbliżej. Reszta kotów bez większych fochów i duchów, choć nadal z dystansem - po próbie obwąchania raczej uciekają od maleństw. Protka spała z nosem przy klatce, a Puszek na transporterku z maluchami. Dziś może spróbuję nie zamykac ich już w klatce na noc, tylko wyścielę im posłanie na podłodze.
Koty biegają z podniesionymi ogonami w górze, a bebzunki aż się odznaczają - kociaczki mają duuuuuży apetyt :1luvu:

joarkadia

Post » Śro cze 22, 2011 13:54 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

To cudownie że wszyscy domownicy zaakceptowali nowe nabytki :kotek: oby tak dalej i choróbska precz :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro cze 22, 2011 14:00 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Koszmar remontowy minął to i koty z deka się uspokoiły :mrgreen:
Chmurek spał jak zabity na mnie, to Chmurka ganiała. Potem odwrotnie :D Garfildosek z Protką wylegują się na słoneczku, Puszek w cieniu, a Ryś na łóżku obok Chmurka. Maluchy są najedzone i śpią smacznie, a Ryś pilnuje abym im nie zrobiła krzywdy :twisted: Są tak wielkie, że mieszczą mi się w dłoni..... jak któryś dorosły zaczyna prychać to tłumaczę że sam był taki mały i mniejszy = skutkuje :ryk:

joarkadia

Post » Śro cze 22, 2011 20:03 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Chmurek ma odruch wymiotny - mam nadzieję, że to tylko po przejedzeniu, ale przejdziemy się do weta.....
Ryś wylizuje łepek Chmurki, ale Chmurka się boi i ucieka 8O Puszek i Garfildosek wylegują się w drugim pokoju, ale syków nie słychać nawet jak kociaki zwiedzają domostwo z podniesionym ogonkiem do góry :mrgreen: Protka wlazła na szafę i z góry patrzy na harce maluchów nie będąc zaczepiana przez nie :1luvu:

joarkadia

Post » Śro cze 22, 2011 22:51 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

moga byc robale...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw cze 23, 2011 8:30 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Wcinają jedzonko z wilimaxem, willdamaxem - coś takiego dostałam u weta. wczoraj pierwsza porcja (nie zjadły wszystkiego), dzisiaj odkurzyły resztę. Qupale stawiaja w transporterku zwarte, bez żadnych sladów robali. Apetyt mają spory, eksperymentują ze zwiedzaniem mieszkania i pozycjami do spania :ryk: jakoś dziwnym trafem lubią spać przy mnie :1luvu:
Wczoraj wieczorem następiło oficjalne otwarcie łązienki, więc trzeba było wypróbować wannę..... więc wziełam Chumrkę i Chmurka do łązienki ze sobą. Ja w wannie, a one miały full luz w bieganiu..... :twisted: :twisted: :twisted: Chmurka pogonił wychodząc z łązienki Garfildosa, a Chmurek przyszedł dopiero na wołanie 8O
Ogólnie rzecz biorąc fajnie nam się układa - mam z nimi zabawę. Dzieci biegają samodzielnie, kuwetkują, jedzą,broją, jedzą ładnie. Jedyna - i niech tak zostanie :!: = dolegliwość, to uszka, ale to sie wyleczy,...
A dziś sesja zdjęciowa dzięki niezastąpionej Cioci Alix :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw cze 23, 2011 14:36 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Czekam na zdjecia :) Fajnie ze pomalu sie aklimatyzuja. Oby tak dalej!
Mozesz o nich cos wiecej napisac? Skad sa? Jak do Ciebie trafily?

Gratuluje ukonczenia remontu!

pozdrawiam z bardzo dusznego i upalnego Krakowa:)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]