Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2011 22:00 Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 6&start=30

Prosze o pomoc :(
Wszystko zawarte na 3 stronie tematu w moich postach
Bardzo potrzebna pomoc :(

vampirre_69

Od: Pon cze 20, 2011 21:57

Post » Pon cze 20, 2011 22:23 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Może ktoś lepszy w te klocki zajrzy :oops:
MIKUŚ

Post » Pon cze 20, 2011 22:39 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Odchowałam kiedyś cztery ślepe kociaki na zwykłym krowim mleku rozcieńczonym wodą, karmiłam z buteleczki szklanej po kroplach do nosa, masowałam, karmiłam, karmiłam, masowałam. Po kilku dniach moja półtoraroczna kotka zaadoptowała kociaki, więc miałam z głowy masowanie i ogrzewanie. Zostało tylko :mrgreen: karmienie.
To było w czasach , gdy nikt nie słyszał o kocim mleku, gotowych karmach itp.Miałam książkę o kotach, z niej czerpałam wiedzę, bo netu przeciez też nie było. Wszystkie koty dożyły sędziwych lat / 14 - 16 /.
Ja masowałam w trakcie karmienia, buteleczka do pysia, a nadgarstek na brzusio, po karmieniu, chwilka po odbycie, zwykle zaraz było siusiu, i następny plisss . Kupal był czasem przy każdym karmieniu, czasem co drugie.
Tak jak teraz czytam to forum to zastanawiam się, czy trafił mi sie wyjątkowo silny miot?
Bo robiłam wszystko nie tak.Nie ważyłam, nie cudowałam, mleko podłe, po paru dniach zaczęłam dodawać kaszkę dla niemowląt, żeby zagęścic, bo wydawały się głodne. Nie było biegunek, nie było kk, tylko cały dzien przy kotach.
Nie wiem , jak mogłabym pomóc, może ktos w Twojej okolicy ma kotkę karmiącą, która pomoze w odchowaniu maluchów.
Aha, nie chcę Cię straszyć, ale tu, na forum , wyczytałam, że kotka może mieć ponowną rujkę, krótko po urodzeniu i jak wróci, to będzie ponownie zaciążona.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon cze 20, 2011 22:46 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

I apropo ponownej ciąży. Jak kotka wróci to koniecznie sterylka kotki. Możemy jakoś pomóc. Więc prosze bądź w kontakcie. :wink:
MIKUŚ

Post » Pon cze 20, 2011 22:51 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Jak tylko kotka wróci na cito ją sterylkować !!! Jeśli nie masz pieniędzy załóż wątek z prośba o pomoc z zebraniu funduszy, znając forum pewnie uda się uzbierać!

tu masz kilka wątków z KOCIEGO ABC z poradami:
http://www.fundacjakot.pl/content/view/48/46/

http://www.kocidom.waw.pl/opieka-nad-kocietami.html

http://www.canis.org.pl/karmienie.html

viewtopic.php?t=6485

koniecznie je poczytaj - znajdziesz dużo odpowiedzi na pytania które zadałaś na KV.

Wiem, że Ci się uda. Trzymaj się!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto cze 21, 2011 9:11 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Trzymam kciuki za powodzenie "akcji" :ok:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt cze 24, 2011 21:02 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Troche sie pogubilam :oops: Ile maja te kociaczki? Moze mamka by sie przydala? I czy byly odrobaczone juz?

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Sob cze 25, 2011 8:15 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

doczytalam. Vampire masz pw.

vanja

Post » Sob cze 25, 2011 12:21 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Co u maluhów?
Czy kotka wróciła?
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 12:57 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Moze mamka by sie przydala wyslalam do vampirre pv, czekam na odpowiedz. Jeszcze moja propozycja jest aktualna. Niedlugo odstawie male ich mamuski to straci mleko.

vanja

Post » Sob cze 25, 2011 15:50 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Może dziewczyna na forum nie zagląda :roll:

Napiszę do Niej na GG :wink:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 15:56 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Upsss......nie napiszę :?
Skasowało mi GG i kontakt do Vampirre :roll:
MIKUŚ

Post » Nie cze 26, 2011 8:21 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Podnosze i przypominam sie.

vanja

Post » Wto cze 28, 2011 14:20 Re: Pomocy !! Ważę - 3 ośmiodniowe maluszki bliskie śmierci ?:(

Dziewczyna pisze i zamieszcza zdjęcia kotków na forum krakvetu.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13