10 kotów na podwórku, potrzebna pomoc finansowa i domki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 14:16 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Anabella

Ok. 1,5 roku, biało-czarna, trochę płochliwa, ale i tak udało mi się trochę przekonać ją do siebie, bo kiedyś bardzo się bała ludzi. Suzi jest jej matką. Anabella miała jeszcze dwójkę rodzeństwa, ale Blacki zaginął jakoś jesienią, a Lizę p[rzejechał samochód, gdy się pod nim wygrzewała :placz: A ja niestety nie wiem, czy Anabella to kotka, czy kocur . Gdy nadałam jej to imię, myślałam, że to kotka, później że kocur, a teraz to już mi się wszystko pomieszało. Razem z Suzi są nierozłączne, po prostu wszędzie chodzą razem.

Obrazek
Obrazek

Jak wstawić zdjęcia ???
Umieściłam je na fotosiku i wstawiłam adresy do nich, ale nie umiem wstawić zdjęcia do postu

Niestety, to pierwsze zdjęcie Ababelli jest z jesieni :oops: , gdy była jeszcze kociakiem. Trudno jest zrobić zdjęcie, kiedy trzeba się chować przed ludźmi.
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Pt cze 17, 2011 14:25 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Julijaaa pisze:Pomagamy wiedząc, bo joanna521 to moja mama :ryk:

aaaaaa :oops: na swoje usprawiedliwienie mam to, że nie wiedziałam :wink:

Julijaaa pisze:Jak wstawić zdjęcia ???
Umieściłam je na fotosiku i wstawiłam adresy do nich, ale nie umiem wstawić zdjęcia do postu

Gdy masz wrzucone zdjęcie na fotosiku kliknij link "Pobierz kody", następniej skopiuj link z opisu: "Miniaturka na forum" i wklej adres do posta. Wtedy pojawi się zdjęcie bez błędu, w takim formacie jak niżej:
Obrazek Obrazek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt cze 17, 2011 14:27 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

To jest Anabella, nie Ababella, tylko mi się niechcący napisało.

Zdjęcia zaraz wstawię.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt cze 17, 2011 14:33 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Suzi i Anabella
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c29b40a16672747.html]
Obrazek[/URL]
Anabella
Obrazek
Suzi
Obrazek
Suzi
Obrazek

Dziękuję za pomoc :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt cze 17, 2011 17:18 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Zapisuję się do wątku ;)

Przy naszych obecnych możliwościach i długach chyba niewiele możemy pomoc. Gdyby Niteczka zrobiła ogłoszenia, to może udałoby się znaleźć jakieś domki. To jednak nie rozwiąże problemu, bo przy takim stadzie potrzebna jest pomoc organizacji, która znajdzie pieniądze na sterylki i pomoc lekarska. O samej karmie już nawet nie mówiąc.

Zorientuję się w sytuacji i dam znać.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt cze 17, 2011 19:15 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Jasne że ogłoszenia mogę zrobić :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pt cze 17, 2011 20:57 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Jasne że ogłoszenia mogę zrobić

Niteczko, dzięki :) Ja zrobię ogłoszenia na "swoich" portalach. Co prawda, już dawałam ogłoszenia, ale ogłaszałam kociaste "hurtem", znaczy się całą gromadkę :)
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pt cze 17, 2011 21:49 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Katie

Ma ok. 4 miesiące. Nie wiem, czy to kotka, czy kocurek, bo kot pojawił się całkiem niedawno. Jak przychodziłam do kotów z koleżankami, to próbowałyśmy ją trochę oswoić, zachęcić do siebie. Widać było, że chciała podejść, ale mimo to miała pewne opory. Wtedy tak śmiesznie przebierała łapkami. Na szczęście ona przychodzi na sąsiednie podwórko, gdzie już nikt nie czepia się kotów.

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 19, 2011 9:23 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Domino

Kotka w wieku ok. 9 miesięcy. Tak jak innym kotom nadałam jej imię zanim wiedziałam, czy to kotka, czy kocur. No ale imię już zostało, bo imię Domino mi do niej pasuje. Ubarwienie jej pyszczka kojarzy mi się z szachownicą i kiedy o tym pomyślałam, to zaraz przypomniałam sobie o układaniu domina. W zasadzie nie wiem, co mają wspólnego szachy z dominem. Kotka nie daje mi się pogłaskać, ale gdy mnie zobaczy i jest głodna, to miauczy i prosi o jedzenie.

Obrazek

Aktualnie kotka karmi czwórkę 3-tygodniowych kociąt.Niestety widziałam je tylko raz. Siedziały w masce samochodu, pomiędzy silnikami :!: Pod spodem samochodu była dziura i kotka tamtędy je wnosiła do środka. Samochód stoi tam już od dawna i nikt go nie używa. No ale jeden kociak nie mógł wejść, a kotka nie chciała mu pomóc. Jak dałam kotom jedzenie pod balkonem, to Domina poleciała coś zjeść. A ten jeden kociak tak się wydzierał i wołał matkę, że zaniosłam go do niej. No i wtedy Domina już się nim zainteresowała. Ale chyba zorientowała się, że skoro ludzie wiedzą, gdzie są kocięta, to samochód nie jest bezpiecznym miejscem. No i przeniosła je gdzieś, ale nie wiadomo gdzie. Za każdym razem, gdy karmiłam koty, zaglądałam pod ten samochód, ale kociąt tam nie było. Domina przychodzi codziennie, gdy daję jedzenie, więc kocięta powinny być niedaleko "stołówki".
Jeden kociak jest biało-szary, inne chyba biało-czarne. Udało mi się zrobić zdjęcia tylko jednemu, temu, który nie mógł wejść do samochodu.

Zdjęcia wstawię następnym razem, bo coś się z fotosikiem porobiło i nie da się zapisać zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 19, 2011 13:28 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Może dorzucimy koteczki do wątku kieleckiego ogólnego ??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon cze 20, 2011 12:59 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

fiona.22 pisze:Może dorzucimy koteczki do wątku kieleckiego ogólnego ??

Tak, myślę, że można dorzucić. Ale muszę jeszcze przedstawić i wrzucić zdjęcia 11 kotów.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pon cze 20, 2011 13:06 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

A oto kocięta, o których niedawno pisałam, ale nie dodałam ich zdjęć:

http://naforum.zapodaj.net/27527255afd3.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/f0f2d89c0949.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/cb42f7626670.jpg.html

Zjęcia nie są zbyt udane, ale naprawdę trudno było je zrobić tak ruchliwemu kociakowi :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pon cze 20, 2011 13:15 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

W takim razie powoli będę dorzucać futerka :)
Ile jest maluchów pingwinków ?

Czy kocice ssą ciachnięte czy potrzebne sterylki :?:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon cze 20, 2011 13:25 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pon cze 20, 2011 13:26 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Kocice nie są po sterylce. A maluszków jest czwórka.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

[poprzednia][następna]