to dobrze, malutka ma suchy nosek, może szybciej będzie zdrowa...
Moderator: Estraven

Blue pisze:Blue to co najwyżej napisze że już dawno optowała za zdjęciem opatrunków
Nie widzę tej ranki, ciężko mi się dokładniej ustosunkować, nie widzę jak ogólnie łapki wyglądają.
Jeśli są jeszcze otwarte rany to warto kocurka na czas bez kontroli zostawiać w kołnierzu.
Bo może się nie lizać, nie lizać - a coś mu się podrażni, coś zaswędzi i może szkód narobić bo koci język mocno zadziorny jest.
Ale powietrze to najlepsze lekarstwo na takim etapie leczenia.
....vip0 pisze:Niech się już Blue nie gniewa![]()
....
Jak mi wetki kazały,tak robiłam,a tu proszę,co wyszło.
Dziękuję pięknie,zrobię,jak radzisz.
Blue pisze:vip0 pisze:Niech się już Blue nie gniewa![]()
....
Jak mi wetki kazały,tak robiłam,a tu proszę,co wyszło.
Dziękuję pięknie,zrobię,jak radzisz.
Nie gniewam się, nie gniewam
W sumie to rozsądne że trzymasz się zaleceń lekarza prowadzącego a nie jakiegoś kogoś z netu
Ale mam naprawdę spore doświadczenie z ranami (to było i jest takie moje hobby swoiste). I to doświadczenie mówi mi że na pewnym etapie leczenia opatrunki już nic dobrego nie dają, bardziej szkodzą.
najszczesliwsza pisze:No ja jakbym robiła tylko to co mi wetki kazały to bym śmiało dołek mogła zacząć kopać...
plamek teraz odżyje bez kołnierza, jak się wymyje, zobaczysz, a jak będzie się lepiej czuł psychicznie to i gojenie przyspieszy.

Blue pisze:Na pocieszenie Cię (? - bo nie wiem czy to w sumie pocieszenie) powiem że rzadko ma się do czynienia u kotów z aż tak poważnymi obrażeniami. Ciężko mieć w takich przypadkach doświadczenie będąc przeciętnym właścicielem kota a i weci często przestraszeni rozległością ran mają skłonność do ich opatulania bandażami, opatrunkami. Wtedy rana wygląda na "zaopiekowaną". Zresztą właściciele kotów często wolą jak rana jest pod opatrunkiem, bo jej wtedy de facto nie widać, nie jest tak stresująca.
Oczywiście są sytuacje gdy rana wymaga opatrunku.
Ale gdy nie jest on konieczny - warto z tego korzystać
kristinbb pisze:
Jaki cudowny kotek![]()
![]()
I jakie spojrzenie![]()
Trzymam kciuki za całkowite wyzdrowienie Plamka.![]()
![]()
![]()
![]()
!
liszyca pisze:To zdjęcie jest zabójcze. Kocham tego kota, na odległość, ale jednakTeoretycznie każdy kociak jest wyjątkowy, ale czy niektóre nie są najbardziej wyjątkowe z wyjątkowych?
!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Lifter, Meteorolog1 i 13 gości