Uśpić, bo alergia. Kinia - 12 lat... Ma dom!!! :))))))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 19:25 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Niestety, ruda pokraka nie przestał pomagać w kuchni... :twisted:

Przed Kinią nowe wyzwanie. Pożyczamy JEJ klatkę dla bezdomnych maluszków. Zamierzam dalej zostawiać otwarte drzwi. Zobaczymy, jak dziewczyna na to zareaguje...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie cze 19, 2011 19:53 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Kiniutek przychodzi sobie do kuchni, kiedy coś w niej robię. Siada na puszce z karmą i przygląda się. Czeka na głaski. pogłaskana zagaduje mnie, śpiewa, grucha... Cudna kicia. Cudna! :1luvu:
Jest coraz odważniejsza. Pomalutku, pomalutku, krok za kroczkiem... Bardzo mnie to cieszy! Bardzo!
Obrazek

hanelka

Post » Śro cze 29, 2011 14:46 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

:P pamiętamy, zaglądamy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro cze 29, 2011 18:18 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

dagmara-olga pisze::P pamiętamy, zaglądamy!

ja też :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw cze 30, 2011 12:40 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Zaniedbuję troszkę swoje wątki... :oops:
Ale nie futerka!

Zbiegło mi się trochę smutków i już się nie wyrabiam z czasem. :(
Kiniaczek jest wiecznie głodnym przytulaczkiem i gadułą, bardzo kochana kiciunia. Jednak kotów wciąż nie cierpi, boi się i atakuje.

Za dwa tygodnie naprawiamy chore ząbki, może się dziewczynie trochę humor poprawi.

Pomalutku zlikwidowałam jej osobisty węzeł sanitarny. Bardzo ładnie korzysta z ogólnokocich kuwet. Nie ma żadnych wpadek. :D
Obrazek

hanelka

Post » Śro wrz 14, 2011 12:17 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

napisz prosze u seniorów - wejście przez banerek w moim podpisie - kilka słów :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 04, 2011 17:59 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Ludzie to.... ech nawet szkoda słów na takie coś...

Alergia na kota, a to przecież najczęściej powtarzany błąd. Nie na kota, a na ślinę...
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Sob paź 15, 2011 17:59 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Na kota czy na ślinę. Co za różnica? Dla kota żadna. Kinia straciła cały swój świat. Siedzi u mnie. Żyje. Fakt. Nie wyprawiono jej na tamten świat ani przez podanie zastrzyku, ani via schronisko. I co z tego? Nie ma swojego domu, nie ma swojego człowieka...
Jest śliczna, drobna, zwinna, skoczna, zdrowa, kontaktowa gadułka, spragniona bliskości człowieka. I nikomu niepotrzebna. Nikt o nią nie pyta, nikogo nie chwyciła za serce. Ma ponad setkę ogłoszeń. Założyłam jej ogłoszenie na fb...
U mnie trwa. Zajęła miejsce w przedpokoju. Nie znosi moich kotów, więc opuszcza swoją miejscówkę tylko na posiłki i wypad do kuwety. Leje każdego, kto zbliży się do niej nieopatrznie.
Tak bardzo mi jej żal. Utknęła w zawieszeniu... A tyle mogłaby dać swojemu człowiekowi. Ma niewyczerpany potencjał. Czasem daje mi próbki...

Czekając na miłość naprawiliśmy ząbki. Były połamane, z korzeniami na wierzchu i ropniami w dziąsłach. W pysiu goiły się leje jak po bombach... I nagle sucha karma okazała się nie tylko jadalna, ale i pyyyyszna. Smutne to wszystko.

Gdyby ktoś zechciał udostępnić, zapraszamy :)
https://www.facebook.com/event.php?eid=163624687057650
Obrazek

hanelka

Post » Sob paź 15, 2011 18:03 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

hanelka pisze:Na kota czy na ślinę. Co za różnica? Dla kota żadna. Kinia straciła cały swój świat. Siedzi u mnie. Żyje. Fakt. Nie wyprawiono jej na tamten świat ani przez podanie zastrzyku, ani via schronisko. I co z tego? Nie ma swojego domu, nie ma swojego człowieka...
Jest śliczna, drobna, zwinna, skoczna, zdrowa, kontaktowa gadułka, spragniona bliskości człowieka. I nikomu niepotrzebna. Nikt o nią nie pyta, nikogo nie chwyciła za serce. Ma ponad setkę ogłoszeń. Założyłam jej ogłoszenie na fb...
U mnie trwa. Zajęła miejsce w przedpokoju. Nie znosi moich kotów, więc opuszcza swoją miejscówkę tylko na posiłki i wypad do kuwety. Leje każdego, kto zbliży się do niej nieopatrznie.
Tak bardzo mi jej żal. Utknęła w zawieszeniu... A tyle mogłaby dać swojemu człowiekowi. Ma niewyczerpany potencjał. Czasem daje mi próbki...

Czekając na miłość naprawiliśmy ząbki. Były połamane, z korzeniami na wierzchu i ropniami w dziąsłach. W pysiu goiły się leje jak po bombach... I nagle sucha karma okazała się nie tylko jadalna, ale i pyyyyszna. Smutne to wszystko.

Gdyby ktoś zechciał udostępnić, zapraszamy :)
https://www.facebook.com/event.php?eid=163624687057650

Bardzo mi szkoda tej koteczki, nie tracę nadziei ,że w końcu kogoś chwyci za serducho.
Udostępniam. :mrgreen:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob paź 15, 2011 19:53 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Udostępnione :) Oby znalazła domek i swojego człowieka :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob paź 15, 2011 20:03 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Tez udostępniłam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 15, 2011 21:36 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Tak pięknie piszesz o Kini. Nie wiem, co jest z tymi ludźmi, co się jej pozbyli, ale to teraz nieważne.
Ważne, żeby Kiniuś znalazła dom :(
Udostępniam na fb
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lis 03, 2011 14:47 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

co u niej..? Napiszesz coś u seniorów - wejście przez banerek w moim podpisie
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 03, 2011 16:02 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Przymierza się od jakiegoś czasu, żeby spać ze mną w łóżku... Tylko ten tłok ją wkurza. :(
Jest już o niebo lepiej, niż było na początku: już na widok kotów nie wpada w panikę, nie dostaje histerii, nie załatwia się pod siebie...
Ale też nikogo nie polubiła. Każdy, kto zbliży się nieopatrznie, dostaje z pazura... Cale stado, jak jeden, omija ją łukiem.
Kinia kocha człowieka. Kinia ociera się o nogi, Kinia tuli się do rąk. Kinia wciąż gada i gada, i gada...
Nadal jest u mnie. Choć na swój sposób jedyna, to jednak jedna z wielu. A jej potrzeba człowieka i żadnych kotów wokół!
Jest wciąż zagubiona w tym dziwnym miejscu, które nie jest jej domem. Chociaż jej dom bardzo ją zaniedbał, zawiódł i w końcu zdradził haniebnie, był do tej pory całym jej życiem.

Założyłam jej wydarzenie na fb. Kilka osób się odezwało. Niemal wszyscy potępiali jej opiekunów. Nikt nie zainteresował się NIĄ. Nie było ani jednego pytania dotyczącego kotki... :(

Kinia w sierpniu skończyła 11 lat...
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]