Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 10:06 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

XAgaX, byłaś tam dwa razy i żadnych kotów nie widziałaś. To jaki jest sens jechać tam w ciemno?!? Sorry, nie mam na to czasu ani ochoty (w tym czasie mogę w innym miejscu wyłapać koty potrzebujące pomocy, i nie w ciemno).
Jak wymyślicie coś bardziej konstruktywnego (obawiam się jednak że to kolejny wątek który umrze śmiercią naturalną) wiecie gdzie mnie szukać.
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto cze 29, 2010 19:30 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

Słuchajcie, ja tam byłam wyjściowo i sporadycznie, na akcie notarialnym :)
Mogę podpytać, czy, jak często i kiedy koty się pojawiają - ale tylko telefonicznie. Przynajmniej do połowy - końca lipca.

Wdaje mię się, że dokarmianie jest prowadzone przez pracowników i mieszkańców, bez jakiegoś pomysłu, więc pewnie dlatego ni chcą dzwonić. Może boją si, że coś ich to będzie kosztować...

pinos

Od: Śro wrz 20, 2006 19:27

Post » Pt lip 02, 2010 23:03 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

Efcia1 pisze:XAgaX, byłaś tam dwa razy i żadnych kotów nie widziałaś.

raz. Drugi raz z powodu braku komunikacji nie doszedł do skutku. A dziewczyny jakoś koty jednak widziały, więc może wybrałam złą porę (było między 16.30 a 17.30), nie wiem, o której one były.

pinos, dobry pomysł :) podam Ci na wszelki wypadek telefon i maila na pw, niech się ze mną kontaktują, wiadomo, że zarabiam na życie w inny sposób więc ich akcja nic nie będzie kosztować :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 06, 2010 0:15 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

mam jeszcze jedną prośbę - napisz proszę w wątku, że i kiedy przekazałaś dokarmiającym moje namiary, żeby było wiadomo, kiedy akcja może ruszyć do przodu. Dzięki! :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lip 21, 2010 14:09 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

No i co? Cos sie moze działo w sprawie kotów...? Ja chetnie pomoge łapac itd, ale sama nie mam takiej mozliwosci...

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Czw lip 22, 2010 2:51 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

jhet pisze:No i co? Cos sie moze działo w sprawie kotów...? Ja chetnie pomoge łapac itd, ale sama nie mam takiej mozliwosci...

na początku lipca poprosiłam autorkę wątku o przekazaniu dokarmiającym namiarów na mnie- PW zostalo odebrane wkrótce potem, niestety ani nikt się ze mną nie kontaktował, ani nie mam od niej potwierdzenia, że im przekazała.

zastanawiam się, czy nie warto dać cynku fundacji opiekującej się okolicznymi kotami, może mają więcej możliwości...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 23, 2010 16:01 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

Uff, wreszcie się czegoś dowiedziałam, ale jeszcze nie wszystkiego.

Po pierwsze, znalazł się mały biały kocurek z obuocznym kocim katarem i wywędrował do DS. Będzie widział. Parka, która stała się powodem do założenia tego wątku, też ma się świetnie.

I to była ta dobra wiadomość.

Gorsza jest taka, że moje "kontakty" nie angażują się w dokarmianie kociąt, bo kociaki sponsoruje jakaś firma. Dokarmiane są przez pracownika tejże. Podejmę prób kontaktu z tym panem...

P.

pinos

Od: Śro wrz 20, 2006 19:27

Post » Pt lip 23, 2010 23:47 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

pinos pisze:Uff, wreszcie się czegoś dowiedziałam, ale jeszcze nie wszystkiego.

Po pierwsze, znalazł się mały biały kocurek z obuocznym kocim katarem i wywędrował do DS. Będzie widział. Parka, która stała się powodem do założenia tego wątku, też ma się świetnie.

I to była ta dobra wiadomość.

Gorsza jest taka, że moje "kontakty" nie angażują się w dokarmianie kociąt, bo kociaki sponsoruje jakaś firma. Dokarmiane są przez pracownika tejże. Podejmę prób kontaktu z tym panem...

P.

daj mu namiary najlepiej od razu na Koterię, http://www.koteria.org.pl , może sam podejmie się łapania i KASTRACJI matki- a jak nie, nie wycofuję oferty pomocy, i pewnie nikt z tego wątku jej nie wycofuje :)

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lip 24, 2010 2:44 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

(tuż obok działa fundacja Sfora i opiekuje sie okolicznymi kotami - ale nie wszystkimi. Mysle, ze warto pomóc i wyłapać, wysterylizowac te koty, w czym chetnie pomoge, ale jak tylko ktos sie znajdzie z mozliwoscia zapakowania w cos kociastych i przewiezienia ich)

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto lip 27, 2010 0:05 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

jhet pisze:(tuż obok działa fundacja Sfora i opiekuje sie okolicznymi kotami - ale nie wszystkimi. Mysle, ze warto pomóc i wyłapać, wysterylizowac te koty, w czym chetnie pomoge, ale jak tylko ktos sie znajdzie z mozliwoscia zapakowania w cos kociastych i przewiezienia ich)

w moim przypadku przewiezienie byłoby kłopotliwe - nie dysponuję samochodem i nie mam prawa jazdy, w pilnej sprawie oczywiście polecam się z autobusem, ale wiadomo, że to najgorsza opcja...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie cze 19, 2011 10:51 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

Odświeżam temat.
Koty przy baraku na Melomanów nadal są.
I to niestety płodne :(
Widziałam syjamowatego niebieskookiego, którego fotka jest na poprzedniej stronie, piękną szylkretkę, dorosłego czarnuszka i dwa podrostki: czarnego i krówkowatego.
Krówkowaty lekko kicha i ma jedno oko w tragicznym stanie - to znaczy albo tego oka nie ma, albo jest całkowicie zarośnięte. Jest wesoły, zabawowy i odważny.
Młody czarnuszek jest bardziej nieśmiały.
Czarny dorosły jest nieufny i płochliwy.
Szylkretka odważna, zwłaszcza jak czuje jedzenie.
Syjamowaty chyba nabardziej strachliwy.
Wszystkie mocno się drapią, ale poza krówkowatym inne nie mają widocznych objawów choroby.
Nie wiem, czy to wszystkie :(
Wrzucę fotki, jak reanimuję baterię w aparacie (oprócz syjamowatego, bo ten nie dał się sfocić).
Help!!!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie cze 19, 2011 12:45 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

Krówkowaty z chorym oczkiem (chyba młodszy od czarnego).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie cze 19, 2011 12:52 Re: Kociątka z ul. Melomanów w Warszawie

Młody czarnuszek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyliszkowa