Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 20:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Ale okolice Jeleniej Gory dużo ładniejsze niż okolice Warszawy 8) Ciekawe co Cześ chce powiedzieć - ajniu czyli Aniu , czy I knew :wink: Być może on także wiedział,że uda się z pracą :)
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Sob cze 18, 2011 21:43 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

On chce powiedzieć "Aniu", bo jest marudą z natury i wiecznie się czegoś domaga. :roll:

Fiszko, bardzo chętnie pospaceruję z Broniem. Czemu nie? :D
Basiu, fakt - do Warszawy bliżej niż do Jeleniej. Wybiorę się kiedyś, obiecuję. 8)

W Mirmiłowie wojna. I to przez kogo rozpętana?? A przez Misia - najmłodszego, plaskatego pierduśnika. :evil: Najpierw wystartował do Polci w zamiarach kompletnie nieodgadnionych. Bawić się chciał? Polował? Diabli wiedzą. Pola mu przyłożyła, Czesio chciał plaskatego bronić i... sam od niego oberwał 8O
Wyobraźcie sobie: huk, kwik, darcie japy, kotłowanina i olbrzymi Czesio pędzący na złamanie karku, a za nim mały Miś z całej siły okładający go tłustą łapką. Za Misiem Pola nawalająca obydwu i pierzchający im z drogi Joż.
Ma Czesio nauczkę. Bronił plaskacza i sam zebrał becki. No niebywałe. Miś jest kompletnie pozbawiony kręgosłupa moralnego. Matki nie ma i proszę, jak się to wszystko kończy!! :evil: :evil:
Ostatnio edytowano Czw wrz 01, 2011 11:39 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Sob cze 18, 2011 23:26 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Kochana... u nas GWAŁTY bezjajecznego są na porządku nocnym(3.30 np)
I wiesz co?
To są przejawy miłości kocio-kociej (brycio-perskiej).

Jakbym w to nie wierzyła to bym musiała ich rodzielić.
Wynająć mieszkanko dla Fi albo Fe??

Potem jest :"mamo ona mnie bije a ja ją tylko..."(!)
Zachowuję się jak matka patologiczna: o 3.30 NIC mnie to nie obchodzi!!!:)

Aniu pijemy z mężem toast winem przywiezinym dwa lata temu z Sycylii (zawsze zwozimy wino)
Nich WAM się tam wiedzie- wszystkim w Mirmiłowie.Zapraszamy do nas.
Do domu i do księgarni.
Jesteście z NASZEGO plemienia.
Albo - my z Waszego!:)

Melon nadmienia,iż chetnie prześpi noc przytulony do nowej cioci.
Obiecuje zorganizować: pełny demakijaż (językiem!) i ZAPACH jamniczy na cała ,upojną noc.

Nie martw się ,powstrzymam go jakoś!:))

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob cze 18, 2011 23:35 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Szanowny Paniew Czesławie!
Proszę mnie nie "dołować" i nie mówić już więcej słów.Moja Duża mi o tym opowiada i stawia Pana za przykład. A ja się złoszczę! (wrrrau...mrauuu...miauuu!).
Bo ja nic nie mówię tylko "miękolę" i ZAWSZE na temat spacerów.
Chyba napiszę do Bronisława.On mnie zrozumie.
Więc proszę : niech Pan już nie mowi!!
Wymagania mojej Dużej mnie przerastają!

Pozdrawiam-
Załamany Felix kot Kotkins!

kotkins

Post » Nie cze 19, 2011 8:10 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Kotkins, Ty się nie zachowuj jak znerwicowana młoda mama ;) ;) która ogryzając paznokcie siedzi na placu zabaw i podejrzliwie łypie na dzieci, porównując, czy aby jej potomstwo nie jest mniej uzdolnione. Wpędzasz swego kocinę w kompleks niższości. Poczucie własnej wartości Feluś będzie miał zachwiane. :evil:
Czesiek jest genialny. Ale za to Miś... O borze szumiący! Tu Cię mogę pocieszyć. W wieku trzech latek wypowiada 1 (słownie: JEDEN) wyraz. Wierz mi - to nie jest normalne. :lol:
Ponadto, ileż ja się wczoraj natłumaczyłam, że jak miseczka pełna, to NIE walimy łapką w szafkę, domagając się jedzenia, tylko idziemy jeść. Po prostu. Przystawiany do miseczki Miś patrzył na mnie jak na niepełnosprytną i dawaj - wracał do obijania drzwiczek. I nie, nie chciał czegoś innego, bo Miś je tylko suche, a to co miał na miseczce było w dodatku suchym ulubionym.
Wymyśliłam sobie wczoraj, kąpiąc 55 moich zielonych podopiecznych, że niektórych powinnam lepiej wyeksponować. Poprzestawiałam kwiecie, poprzesuwałam i wielce zadowolona siadam z kawą, by napawać się widokiem. Kosmata pupa natychmiast przesłoniła mi obraz. Po sekundzie w miejscu pupci objawia się płaski nosek i buzia memlająca listeczki kwiatka, przeznaczonego do zapierającej dech ekspozycji...
Ostatnio edytowano Nie cze 19, 2011 8:22 przez Aniada, łącznie edytowano 3 razy
Aniada

Post » Nie cze 19, 2011 8:20 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

kotkins pisze: Aniu pijemy z mężem toast winem przywiezinym dwa lata temu z Sycylii (zawsze zwozimy wino)
Do domu i do księgarni.

Jak to mawiała jedna z bohaterek "Ani z Zielonego Wzgórza" - jesteście ludźmi, którzy znają Józefa. :)
Aniada

Post » Nie cze 19, 2011 8:28 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

kotkins pisze:Szanowny Paniew Czesławie!
Proszę mnie nie "dołować" i nie mówić już więcej słów.Moja Duża mi o tym opowiada i stawia Pana za przykład. A ja się złoszczę! (wrrrau...mrauuu...miauuu!).
Bo ja nic nie mówię tylko "miękolę" i ZAWSZE na temat spacerów.
Chyba napiszę do Bronisława.On mnie zrozumie.
Więc proszę : niech Pan już nie mowi!!
Wymagania mojej Dużej mnie przerastają!

Pozdrawiam-
Załamany Felix kot Kotkins!

Bronisław na pewno zrozumie :mrgreen: oraz zapewne odpisze jak tylko przestanie zajmować się swoim ulubionym porannym zajęciem, którym jest oczywiście mękolenie o spacer. A ja nosa za drzwi dziś nie wytykam, bo pada. Deszcz Broniowi nie straszny, kiedy trzeba obejść teren. On ma obowiązki :mrgreen:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie cze 19, 2011 8:30 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Aniada pisze:
kotkins pisze: Aniu pijemy z mężem toast winem przywiezinym dwa lata temu z Sycylii (zawsze zwozimy wino)
Do domu i do księgarni.

Jak to mawiała jedna z bohaterek "Ani z Zielonego Wzgórza" - jesteście ludźmi, którzy znają Józefa. :)

A nawet Jożefa :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie cze 19, 2011 10:50 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Witamy pięknie krajanów, bywaliśmy tutaj, owszem ale teraz się przywitamy :-)
Nasz skromna trójca :D

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto lip 05, 2011 16:35 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Wtykam nos do Niebieściuchów, a tu cisza... Co słychać? To znaczy wiem co, bo byłam na blogu i mimo deszczu opanował mnie pogodny nastrój 8) Ale jakoś tak zatęskniłam za rozmową z Wami.
Bronisław nie odpisał, bo strajkuje. Nie znaczy to bynajmniej, że się nie odzywa, a skąd. On rozpaczliwie obwieszcza światu niesprawiedliwość decyzji Dużego. Dostał szlaban (raptem na dwa dni, a i tak padało), bo ucieka na drzewa i do cudzych ogródków.
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Wto lip 05, 2011 20:55 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Kłania się Kotkins Bez Kotów(i bez psa!!) z urlopu!!
Melduję ,że 37 w cieniu ale Alhambra cudowna:)

Fiszko tyle się dzieje...że człowiek sam nie wie za którego kota się złapać.
Odszedł Gerard u Neigh a ja mu strasznie kibicowałam(jest u niej w DT mój Fiodor), mój kochany Franek (kot ex-synowej)się zatkał i chcą go weci wyszyć (ma wątek na forum)...
A ja 3tys km od Franka i jego Ani!
(ex-synowa też Ania)

Że o moich kotkinsach nie wspomnę...
(kot Fel ugryzł pasierba ,kotka Fi śpi wtulona w nową synową...zdrajczyni jedna płaska!)

Pędzę poczytać bloga Niebieskich.
Pozdrawiam!!!

kotkins

Post » Wto lip 12, 2011 20:15 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Kotkinsie kot sąsiadki się też zatkał, to wiem że takie coś jest. Wiem też od niedawna, że istnieje coś takiego jak niewydolność nerek i że właściciel musi wiedzieć więcej niż wet. Smutne.... Chyba, że trafi się na weta z powołania, z wiedzą i doświadczeniem, które pozwolą spać spokojnie. Jest to możliwe...?

Aniu, zaglądnij to czasem ;)
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Wto lip 12, 2011 21:58 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

No gdzie ta Aniada??

Fiszko kochana : siedzę w pufie nakryta grubą pierzyną i mam kaca moralnego.
Mój Teodor- Fiodor...
Trzeba czekać.

Kto jak kto ale ja to mam pecha!!
tylko Neigh może się pochwalić większym...

kotkins

Post » Wto lip 12, 2011 22:01 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

P.S. Franek ma się dobrze i odchudzamy grubasa:)

kotkins

Post » Nie lip 17, 2011 19:23 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - wielka akcja masowania stópek!

Dopiero teraz trafiłam na Twój wątek :), zaznaczę sobie i będę zaglądać :D
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

[poprzednia][następna]