Wielki kot Kapitan Bryś - szuka swojego portu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 8:38 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

meksykanka pisze: Mila już dwa razy dostała (bo pierwszy raz o 4.00) a to ma być 4 x dziennie.
Jestem pełna nadziei, bo czasem nie jest łatwo, ale starać się trzeba.

Minimum 4 razy, można więcej (zapytaj dokładnie ryśki co do maxa) ale z tego co pamiętam im częściej tym lepiej - jak masz możliwość to warto podawać częściej (tylko zapytaj ile można max)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 18, 2011 8:39 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

meksykanka pisze:No, mam krople, trzeba się chwytać wszystkich sposobów, bo niestety chcielibyśmy Milę posocjalizować i pooswajać a Gruba jak się zapędzi to tak ją bije, że przed wczoraj mała ze starchu przewróciła miskę z jedzeniem, potem z wodą a na koniec kuwetę.

Każda ma niestety swój smutny bagaż. Są u nas nadal relatywnie krótko, a oprócz tego są rezydenci. Dlatego bardzo chętnie korzystam z porad, stąd te krople... bo kociarz kociarzowi pomóc może, chce i powinien...

A tu się trzeba uczyć przez całe życie... jak z ludźmi
Każdy kot... to cały kosmos

Dokrzuć do tego jeszcze Royal Canin Calm-daje efekty tylko jest "drobny" :?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob cze 18, 2011 8:43 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

J.D. pisze:Dokrzuć do tego jeszcze Royal Canin Calm-daje efekty tylko jest "drobny" :?

Jest w opakowaniach 400g? Bo najmniejsze jakie znalazłam w necie to coś koło 3kg czy 2kg jakoś tak... :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 18, 2011 8:46 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Gibutkowa pisze:
J.D. pisze:Dokrzuć do tego jeszcze Royal Canin Calm-daje efekty tylko jest "drobny" :?

Jest w opakowaniach 400g? Bo najmniejsze jakie znalazłam w necie to coś koło 3kg czy 2kg jakoś tak... :|

niestety nie ma ale może znajdziesz kogoś do "spółki" :mrgreen:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob cze 18, 2011 9:40 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Dzięki serdeczne za porady.
Popytam się sąsiadów i znajomych (u nas kotów dużo), czy ktoś też nie chce kota "wyciszyć", może by się na spółkę kupiło.

Zajrzałam do Chrumci, biedulka śpi, bo w nocy popłakiwała to krążyłam cąły czas a koty dyżurowały pod drzwiami, ale nie były agresywne. Mućka (rezydentka) nawet popłakiwała do niej. Niestety nie próbowałam doprowadzić do konfrontacji. Gdyby się coś zadziałało, byłby to dla koty dodatkowy stres, a mogłabym mieć problemy z wyłapaniem całego towarzystwa.

Co do kropli - rzeczywiście zapytam Ryśki, bo na kroplach napisane 4 x, ale jak można częściej to czemu nie. Ja mam teraz do pracy tłumaczenia, które w domu "obrabiam", to dałabym radę podawać.

Rozmawiałam przed chwilą przez telefon z koleżanką, której kotka ma chyba 10 lat (nie pamiętam) a calkiem niedawno okazalo się, że jest białaczkowa...
Kocia jest niewychodząca, nie miała kontaktu z innymi kotami, jest od 2 miesiąca życia w tym samym domku... czyli zawsze musiała być "plusowa". Czuje się doskonale. Moja koleżanka na początku bardzo się wystraszyła słowa białaczka... ale ponieważ kotka nic sobie z tego nie robi, rządzi całym domem jak zwykle, to jest znowu "jak zwykle".

Obiecała mi przesłać zdjęcia swojej "białaczkowej" jako dowód, że białaczka kocia to żaden wyrok...

To właśnie ta koteczka o wdzięcznym imieniu Wąsik, zjadła tyłek barankowi wielkanocnemu upieczonemu przeze mnie... no, mięsożer prawdziwy, baranina tyż mięso :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob cze 18, 2011 11:45 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Biedna Chrumcia tyle zmian w jej życiu. :ok: Bryś znów dzisiaj biegunkuje ,myślę ,że ten imunactiv daje takie skutki uboczne lecz niech zje. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob cze 18, 2011 12:23 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Kapitanie, pamietaj, jak ty w kuwecie, to personel po rum sięga i inne rozrywki !
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 18, 2011 15:13 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Byłam w schronisku i .........,na miejscu Brysia nowy duży kot biało-bury.Są prześliczne maluchy,już chorują.Ja wyśle zdjęcia i idę Brysiu po rum bo na trzeźwo ciężko jest. :cry:

horacy 7

Post » Sob cze 18, 2011 15:23 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

horacy 7 pisze:Byłam w schronisku i .........,na miejscu Brysia nowy duży kot biało-bury.Są prześliczne maluchy,już chorują.Ja wyśle zdjęcia i idę Brysiu po rum bo na trzeźwo ciężko jest. :cry:

Na trzeźwo ciężko jest, fakt.
Brysiu, Ty jesteś lepszy niż rum, podnosisz na duchu człowieka.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 18, 2011 16:39 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Tak Bryś ,Maciuś,Lusia 1 i 2,Czarny ,Yuki i wiele wiele innych napędzają motor.Inaczej dawno bym się poddała ale jak wczoraj otrzymałam nowe fotki Maćka to wiem ,że warto.Dzisiaj wiem ,że gdybym wtedy go nie zabrała juz by go nie było ,ma chore nerki i najcudowniejszy dom pod słońcem.Niestety nie wiem jak z pw przesłac zdjęcia.

horacy 7

Post » Sob cze 18, 2011 17:29 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Brysiu - wróciliśmy. Chrumcia już w swoim DS. Przy okazji chyba wyszło na jaw, po co my te transporty oragnizujemy
Chyba objedliśmy gospodarzy kompletycznie :oops: .

No tak, człowiek niny koty wozi, a tu zje, tam przekąsi... i na swoje wyjdzie.
Trzeba się umieć ustawić :oops:

No widzisz Brysiu, załoga Ci się rozbestwiła.
Idę do sąsiadów zrobić popołudniowy obchód koci, Renifer niech na razie zajmie się naszym stadem.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob cze 18, 2011 20:05 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Brysiu wesprzyj swojego maitka rozumem,proszę :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Sob cze 18, 2011 20:08 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Ja przypomnę, że Bryś cały czas szuka swojego DS.
Może uda się żeby wypatrzył go nawet jakiś domek forumowy :oops: Przecież nigdy nie wiadomo :)
po_prostu_kaska

Post » Sob cze 18, 2011 22:00 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

horacy 7 pisze:Tak Bryś ,Maciuś,Lusia 1 i 2,Czarny ,Yuki i wiele wiele innych napędzają motor.Inaczej dawno bym się poddała ale jak wczoraj otrzymałam nowe fotki Maćka to wiem ,że warto.Dzisiaj wiem ,że gdybym wtedy go nie zabrała juz by go nie było ,ma chore nerki i najcudowniejszy dom pod słońcem.Niestety nie wiem jak z pw przesłac zdjęcia.

Kliknij w zdjęcie na pw i zapisz je na pulpicie, potem wyślij np. przez imageshack.
:kotek:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 19, 2011 7:36 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o wsparcie i DOM

Załga się melduje na pokładzie. :kotek:

horacy 7

[poprzednia][następna]