Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 19:07 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Siostrzyczki szukają domu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 17, 2011 19:09 przez Korciaczki, łącznie edytowano 1 raz
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt cze 17, 2011 19:09 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

one pieknieja z dnia na dzien :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob cze 18, 2011 19:15 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

No i byliśmy dzisiaj z maluchami u weta – zostały odrobaczone Stronholdem. Czują się dobrze, rozrabiają jak zwykle. Niestety - okazało się, że mają świerzba w uszach: uszka już są leczone. A w sumie coś mnie tknęło, ze dwa dni temu, że coś jest z tymi uszkami i że może to świerzb… Bo kociaki miały takie zabrudzone uszki i czyściłam je wacikami… Ale, to nic przecież groźnego. Co dwa dni kropelki do uszu i gotowe.
Kociaki zostały też zważone: dziewczynki ważą ok. 800 g, a Mimi 900 g. Mimi ponadto ma coś z wąsami – część z nich jest jakby „przycięta”. Wetka powiedziała, że to może być wynikiem złego odżywiania, bądź połamały mu się w zabawie. No i ja myślę, że to nie może być od złego odżywiania, bo przecież wszystkie kociaki były odżywiane tak samo i tylko Mimusiowi sie połamały… No a poza tym przecież maluszki były/są dobrze odżywiane… W każdym bądź razie odrosną Mimikowi te wąsy…
Za jakieś dwa tygodnie szczepienie – tu WIELKIE dzięki dla NIEKOCHANYCH za sponsoring :1luvu: :1luvu: :1luvu:
My niestety nie dalibyśmy obecnie rady wyłożyć takiej sumy. Mam nadzieję, że się jakoś, w czasie, uda nam się Niekochanym odwdzięczyć.

A nasze dziewczynki wciąż szukają domków: są bardzo, bardzo kochane :1luvu:
Chętnie oddamy je w dobre, odpowiedzialne ręce.

A tu Mimiś pozdrawia Kraków :D Jutro może nam się uda zamieścić filmik z chłopakiem w roli głównej. A czkolwiek trudno się filmuje, bo maluchy bardzo ciekawskie i ruchliwe :D

Obrazek

Pozdrowienia serdeczne :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob cze 18, 2011 21:26 przez tellma, łącznie edytowano 1 raz
tellma

Post » Sob cze 18, 2011 19:25 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

piękności :kotek:
tellmo-dzwonił do mnie jakiś facet w sprawie dziewczynek, niewiele go wypytałam bo na akcji ciężko się rozmawia, młyn, hałas
miał 9 lat kotkę, odeszła niedawno na raka-leczyli
Powiedziałam ,żeby skrobnęli do Was maila

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob cze 18, 2011 22:08 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Na połamane wąsiki wetka dała moim maleńkim tymczasikom Efaderm- E. Efekt był bardzo dobry.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Sob cze 18, 2011 23:45 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

ech slodziaki... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: jak zawsze nie moge sie napatrzec na fotki przeslodkich pysiow, i oniemiala, oczarowana urokiem osobistym koteczkow nie wiem, co napisac, jak zawsze ochom i achom nie ma konca :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie cze 19, 2011 7:34 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Witam Tellmo i Korciaczki, Planowalam na wczorajszy dzien dojechac na akcje w Silesii - niestety wszystko sie skomplikowalo. Od pau dni Poldek jest w szpitalu wiec z tak oczywistego powodu nie bylo mnie.Czloweiek mysli ..........kresli. Jest mi teraz bardzo ciezko. Pomimo takej sytuacji mysle o Was i o Waszych podopiecznych dla korych napewno znajda sie dobre domki.Cieszy mnie to ze chociaz pare niekochanych znalazlo dom. A ja na razie musze taraz myslec o Poldku i siedze prawie caly dzien w szpitalu. Pozdrawiam Franczeska

Franczeska

Od: Pt cze 10, 2011 9:21

Post » Nie cze 19, 2011 7:52 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Witaj Franczesko
ja też pokutuję od rana :wink:
Bardzo mi przykro... Słów nie znajduję... No tak to w tym życiu bywa...
Trzymajcie się jakoś - Ty i Pan Poldek.
Ludziom, którzy wierzą, jest na pewno łatwiej. Wierzą, że KTOŚ nad nimi czuwa i że tak ma być. Że każde cieprienie ma sens...
Dużo ciepłych myśli przesyłamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A o naszą Hanusię pyta domek. Już po pierwrszym wstępnym mailu, łącznie z pytaniem o osiatkowanie okna i wizycie przedadopcyjnej (domek z Chorzowa).
No i ...odpisali...
Mają dwie koteczki. Jedna, starsza, wyratowana z piwnicy jako kociak...Okna nieosiatkowane, ale pomyślą...

A ja ciągle myślę ludzkimi kategoriami: jak rozdzielić to brykające, rozbrajające rodzeństwo... Przecież koty to nie ludzie, nie ma między nimi takich relacji.
Nie no. Przecież wiem o tym...
Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Pozdrawiamy :1luvu:
tellma

Post » Nie cze 19, 2011 13:54 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Filmik z Mimi - niestety, nie miałam zbyt natchnienia... Ciężko się robi takim ruchliwym obiektom :wink:
I na tym filmiku widać "zmiany na wąsach - taki Mimiś jest troszkę oszpecony :| Widać też, że znacznie urósł. Powoli zaczynają mu się zaostrzać rysy i tak go "wyciągnęło" do góry :D

Grajdo - kupię ten środek, dzięki :1luvu:

http://www.youtube.com/watch?v=pOZXE493oos
tellma

Post » Nie cze 19, 2011 15:22 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Basiu-piękne te maluchy! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zwłaszcza tercet burasiątkowy powalił mnie na kolana-do zacałowania są!
Za domki-mądre,najlepsze domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie cze 19, 2011 15:29 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Trzymam kciuki za Hanę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie cze 19, 2011 15:41 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Świetny filmik!!! :1luvu:
Szkoda, że nie umiem takiego nakręcić mojemu tymczasikowi,
zdjęć tez nie umiem robić za bardzo...
Kciuki trzymam nieustanne za Wasze Maluchy!!!
A po zdjęciach i filmiku widzę, że mój mały jest w wieku Waszych,
bo wzrost ten sam :wink:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie cze 19, 2011 15:45 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

tellma świetny filmik.
Maluch rośnie jak na drożdżach. Nie ma się jednak co dziwić, kociaki są pod doskonałą opieką.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie cze 19, 2011 16:09 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Jak zwykle - wchodzę, podczytuję i zachwycam się fotkami pięknych, zadbanych koteczków :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie cze 19, 2011 17:04 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Filmik z Mimakiem rozczulil mnie tak, ze z niewiadomych powodow sie poryczalam.
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

[poprzednia][następna]