SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 18:42 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Magdalena424 pisze:dziewczyny mam 2 talony na sterylkę, może ktoś ma jakieś bezdomne kocice na sterylkę?
EWA - nie wiem jaki masz nick :oops: spotkałyśmy się na Nankiera- chyba mówiłaś, że masz jakieś u siebie na podworku ????

dzięki, ale Martka juz zalatwila mi 3 talony. Moje kocice jeszcze nie zlapane. Zaczne dopiero w przyszlym tygodniu. A ze złych wieści podwórkowych, to 2 maluchy już nie zyja. Chyba ktos tam na nie poluje :(
a do kiedy są ważne te talony?

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Sob cze 18, 2011 22:21 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Nada się na pewno :)
Ja jestem teraz ciągiem z tym weekendem wiec w każdy dzień najlepiej do 15 :)

Dzięki :*

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob cze 18, 2011 22:31 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

ewado pisze:
Magdalena424 pisze:dziewczyny mam 2 talony na sterylkę, może ktoś ma jakieś bezdomne kocice na sterylkę?
EWA - nie wiem jaki masz nick :oops: spotkałyśmy się na Nankiera- chyba mówiłaś, że masz jakieś u siebie na podworku ????

dzięki, ale Martka juz zalatwila mi 3 talony. Moje kocice jeszcze nie zlapane. Zaczne dopiero w przyszlym tygodniu. A ze złych wieści podwórkowych, to 2 maluchy już nie zyja. Chyba ktos tam na nie poluje :(
a do kiedy są ważne te talony?

kurcze :( a skąd wiecie, że nie żyją???

talony waźne do 10 lipca
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Nie cze 19, 2011 12:44 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

_leśna_ pisze:Nada się na pewno :)
Ja jestem teraz ciągiem z tym weekendem wiec w każdy dzień najlepiej do 15 :)

Dzięki :*

Mam taka narzutę - góra czerwony misiek , spód cienka gąbka - kolor czerwony. Na jakie kawałki to pociąć ?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie cze 19, 2011 13:22 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

jej :)
tak 35/40cm na 35/40cm mniej więcej :) żeby kocia doopka się zmieściła

_leśna_

Post » Nie cze 19, 2011 19:29 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

no to Thorkat zasypiemy schron legowiskami :mrgreen:
i dobrze :ok:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Nie cze 19, 2011 20:55 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

ciekawa.swiata pisze:nie no na drutach dziergać nie będę :lol: życia by mi nie starczyło :roll:
myślę, żeby na maszynie poszyć takie legowiska z cienką gąbką (1,5 lub 2 cm) w środku, żeby można było ewentualnie wyprać w 90 st. całość.
mogłoby być takie cuś?

o z czymś takim w środku, żeby dupce było miękko ;)
http://www.hurtowniatapicerska.pl/pianka-tapicerska-t25-3cm.html
można też zrobić sznureczki albo haczyki, żeby można było przypiąć do szczebelków klatki ( coby nie spadało z półki prosto w siuśki)

daj znać, czy coś takiego się nada, to zamówię gąbkę :)

Pianka fajna, ale taniutka nie jest. Lepiej poczekać na sezon winogronowy i zaprzyjaźnić sie z warzywniakiem , potem tylko gąbkę przebrać, dosuszyć i napychać.
Posłanek to chyba nie piorą w schronie, bo chyba pralnię jak w szpitalu musieliby mieć.
Fajnie,że podrzucisz swoje wcześniej, bo ja bede trochę czasu potrzebować na przegląd , żeby jeszcze coś wpadło :D
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon cze 20, 2011 8:14 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Magdalena424 pisze:kurcze :( a skąd wiecie, że nie żyją???
talony waźne do 10 lipca

Bo widzialam :(
A talony bardzo się przydadzą. Kiedy mogę po nie podejść?

ewado

Post » Pon cze 20, 2011 9:07 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

ewado pisze:
talony waźne do 10 lipca

w jakim miejscy poluje się na maluchy? tyle tych miejsc gdzie są bezdomne koty czekające na pomoc że ja już się trochę pogubiłam :-( no i ile kociaków tam jeszcze zostało ?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon cze 20, 2011 9:29 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Thorkatt pisze:
ciekawa.swiata pisze:nie no na drutach dziergać nie będę :lol: życia by mi nie starczyło :roll:
myślę, żeby na maszynie poszyć takie legowiska z cienką gąbką (1,5 lub 2 cm) w środku, żeby można było ewentualnie wyprać w 90 st. całość.
mogłoby być takie cuś?

o z czymś takim w środku, żeby dupce było miękko ;)
http://www.hurtowniatapicerska.pl/pianka-tapicerska-t25-3cm.html
można też zrobić sznureczki albo haczyki, żeby można było przypiąć do szczebelków klatki ( coby nie spadało z półki prosto w siuśki)

daj znać, czy coś takiego się nada, to zamówię gąbkę :)

Pianka fajna, ale taniutka nie jest. Lepiej poczekać na sezon winogronowy i zaprzyjaźnić sie z warzywniakiem , potem tylko gąbkę przebrać, dosuszyć i napychać.
Posłanek to chyba nie piorą w schronie, bo chyba pralnię jak w szpitalu musieliby mieć.
Fajnie,że podrzucisz swoje wcześniej, bo ja bede trochę czasu potrzebować na przegląd , żeby jeszcze coś wpadło :D

Właśnie ja już mam prawie wszystkie, zrobiłam jednak nie z gąbki tylko z pociętej cienkiej kołderki (taka wersja letnia ;) ) to jej wypełnienie jest o tyle fajne, że sie nie zbija w praniu nawet przy bardzo wysokiej temp.
no właśnie nie wiem czy w schronie da rade je prać (ja prałam posłania po chorowitkach w 90st z dodatkiem Lysoforminu do odkażania powierzchni i sprzętu medycznego. A później podwójne płukanie).
No nie wiem ,to już _leśna_ zdecyduje :)
zrobiłam z tego takie coś jak parapetniki, takie jak tu na kocim bazarku ktoś sprzedawał, z dwoma sznurkami do przywiązania do szczebli klatki.
A właściwie zrobiłam to niezbyt celne stwierdzenie, ja powykrajałam materiały i kołdry, a moja mama je wykończyła na maszynie :1luvu:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto cze 21, 2011 16:53 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

No właśnie, z praniem to tam będzie zdecydowanie ciężko dlatego tak napisałam. Bo szkoda pracy żeby coś specjalnie robić. Ale fakt że czasami jak kot jest czysty to na dłużej starcza.
:) No i to że jest ciepło więc jak któregoś dnia będę miała więcej czasu /bo teraz to padam/ to zawsze można zostawić i wyprać.

_leśna_

Post » Śro cze 22, 2011 10:36 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Może słyszałyście o kimś z Gdyni kto by kotki szukał?

viewtopic.php?f=13&t=129396
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Śro cze 22, 2011 11:38 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

mawin pisze:
ewado pisze:
talony waźne do 10 lipca

w jakim miejscy poluje się na maluchy? tyle tych miejsc gdzie są bezdomne koty czekające na pomoc że ja już się trochę pogubiłam :-( no i ile kociaków tam jeszcze zostało ?

5-6 z dwóch miotów. I wszystkie czarne :( Kto zechce 6 CZARNYCH kotów :?: :!: Nie wiem co mam robić.
Łapać i co dalej. U mnie 5 własnych, 1 kotka z zimowej łapanki, wysterylizowana dziczka, która się za bardzo oswoiła, żeby wypuścić, ale jeszcze nie tak, zeby ktoś ją wziął. Poza tym ma już ponad rok i jest oczywiście czarna, więc wygląda na to, ze zostanie u mnie. Od soboty mam jednego malucha (3-kolorową kociczkę ok.3-4 mies.)
Powinnam wyłapać matki z małymi i wysterylizowac, ale nawet nie bardzo mam je gdzie przetrzymać, a co z małymi? Ecb...

ewado

Post » Śro cze 22, 2011 12:16 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

ewado pisze:5-6 z dwóch miotów. I wszystkie czarne :( Kto zechce 6 CZARNYCH kotów :?: :!: Nie wiem co mam robić.
Łapać i co dalej. U mnie 5 własnych, 1 kotka z zimowej łapanki, wysterylizowana dziczka, która się za bardzo oswoiła, żeby wypuścić, ale jeszcze nie tak, zeby ktoś ją wziął. Poza tym ma już ponad rok i jest oczywiście czarna, więc wygląda na to, ze zostanie u mnie. Od soboty mam jednego malucha (3-kolorową kociczkę ok.3-4 mies.)
Powinnam wyłapać matki z małymi i wysterylizowac, ale nawet nie bardzo mam je gdzie przetrzymać, a co z małymi? Ecb...

czarne i bure zawsze mają najgożej :-( to te kotki z Purkiniego?
kurcze kto może dać kociakom DT i przetrzymać kotki po sterylce?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro cze 22, 2011 12:27 Re: SchronWro. Kociaki proszą o dom! fot str 70

Nie, to "moje" dziki, które dokarmiam na Kotlarskiej. W zimie udało mi się wysterylizować 4 kocice. Trzy wypuściłam, a jedna została u mnie. Jednej kotnej nie udało mi się złapać, a o jednej w ogóle nie wiedziałam :oops:

ewado

[poprzednia][następna]