Uszatka i Mroczek - ja tego wcale nie chciałam...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 13:23 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Mroczek dał się nakarmić z ręki kiełbaską :)
Co za głodomór ;)
Jeszcze pogłaskać się nie dał, ale to, że do ręki podszedł i jadł - to już coś :kotek: :kotek: :kotek:
Zjadł trzy całe kocie kiełbaski, skonczyły mi się, chyba muszę pójść kupić więcej :mrgreen:

edit: a wierszyk o Mroczku przecudny :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt cze 17, 2011 13:29 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

caldien pisze:Mroczek dał się nakarmić z ręki kiełbaską :)
Co za głodomór ;)

hehe
czy to nie jest ŁAPówkarstwo??? :ryk:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt cze 17, 2011 13:38 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Zwal jak zwał, ważne, że działa :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Pt cze 17, 2011 14:40 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Cel uświęca środki :lol:

Pod wrażeniem jestem. Oby tak dalej :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt cze 17, 2011 17:06 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Super wiesci :kotek: A jak jego brzuszek?? Ide doczytac poprzednia strone :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 17, 2011 19:13 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Mroczek - głodomor: http://www.youtube.com/watch?v=XIYfr-uaiZg
Siedziałam z metr od niego :kotek: Widać jak co chwilę sprawdza czy na pewno nic mu nie zrobię, a każdy dźwięk z zewnątrz tez rozprasza go i stresuje... Straszek mały ;)
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pt cze 17, 2011 19:25 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Tylko oczyska co chwilę błyskają :D

A jaką ma ładną miseczkę :D I pojemność odpowiednia do jego apetytu :lol:

Może teraz ktoś uwierzy, że potrafił zjadać 30 dag za jednym podejściem? Bo zwykle, jak to mówiłam, to patrzono na mnie jak na niepotrafiącą liczyć :wink:

jaaana

Post » Pt cze 17, 2011 20:34 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Ja wierzę 8O Kupiłam wczoraj przed południem saszetki, 12 sztuk, dzisiaj więcej niż połowy nie ma, a i tak staram się racjonować...
A z Mroczka wcale specjalnie duży kocur nie jest, na pewno jest sporo mniejszy od Badyla, który je mniej... 8O
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pt cze 17, 2011 21:03 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Uszata dopiero niedawno zaczęła jeść mniej i wybrzydzać.
A dla tej dwójki, jak na dworze przebywali, to szły 2 puszki dziennie 8O Zbankrutować można przez takie łakome darmozjady :wink:

jaaana

Post » Pt cze 17, 2011 21:03 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Dzisiejsze obwąchiwanie Mroczka i Badylka
http://www.youtube.com/watch?v=iEz2PkRmYxw
Mało widać, bo z komórki, a już ciemno :oops:
Chwilkę później Badylek syknął więc go zabrałam,ale wydaje mi się, że nie jest źle ;)
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pt cze 17, 2011 21:14 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Widać - Mroczek leżał, tak? Badylek zaglądał za kanapę, tak? No to było widać :lol:

Bardzo poprawne stosunki.

Nie to co u mnie - Uszatka za zamkniętymi drzwiami, z drugiej strony drzwi Dominika. Dominika powęszy trochę zasyczy raz jak lew, drugi raz jak tygrys, odwraca się i dumnym krokiem odchodzi. Pokazała tej małej przybłędzie, kto tu rządzi!
A biedna Uszatka na widok Dosi na drugim końcu mieszkania spyla na najwyższą półkę i nie schodzi, dopóki drzwi nie zamknę.

Dobre masz koty :D

jaaana

Post » Sob cze 18, 2011 7:06 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Jak się Uszasta ŚLICZNA miewa? :kotek:

Mroczek znowu w nocy jojczał. Oraz znowu była bardzo brzydka kupka :(
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Sob cze 18, 2011 12:19 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Musi się przestawić na obowiązujący rytm dnia. Jak w końcu wyjdzie zza kanapy, to powinno być łatwiej, bo będzie aktywny w tym czasie, co i Ty.
Jeśli nie jest wyjątkowo upartym egzemplarzem, to powinien się szybko nauczyć, że z jojczenia nic nie wynika.

U mnie jest zjedzony kawał wykładziny przy drzwiach, bo Fresia chciała wyjść z kuchni. Ale też się przyzwyczaiła, że tam sypia.
Uszatce zajęło to tylko kilka dni.

U mnie w ogóle koty mają trudniej, bo idę spać, kiedy się rozwidnia (koty właśnie są już wyspane) i śpię do ok. 10 :oops: A one, biedaki muszą czekać, bo jak mnie ktoś/coś obudzi, to jestem bardzo niemiła :twisted:

jaaana

Post » Sob cze 18, 2011 17:46 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Kolejny postęp Morczka :kotek:
Daję mu jedzenie tylko tak, żeby musiał do mnie podejść i widział, że to ja mu je podaje.
A zatem dzisiaj jadł z odległości niecałego pół metra i na koniec wylizał mi paluszki :mrgreen:
Nie mogę się doczekać, kiedy da mi się dotknąć :1luvu:

edit: zapomnialam dopisać :oops: - Mroczek wcale a wcale nei boi się dźwięków telewizora, bezbłędnie rozróżnia te z dworu od tych z telewizora 8O Zdziwiłam się, specjalnie nie włączałam tv wcześniej żeby go nie straszyć...
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Sob cze 18, 2011 18:05 Re: Czarna pantera w DT u caldien! Uszata śpi na podusi.

Tak podejrzewam, że Mroczasty kiedyś był domowy.
Dzikusy trzymają się w stadach, razem biegną do jedzenia, razem śpią. Trudno je przyzwyczaić do bliskości człowieka.

A Mroczek nie zbliżał się do okolicznych stadek. I dlatego zabrakło mu miejscówki do spania.

Może będą z niego ludzie :ryk:

jaaana

[poprzednia][następna]