S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 10:54 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

AgaPap pisze:Znaczy się Mała1 nie chciała się ze zwierzaczkiem ganiać po schronisku? 8O
A pffffe co za niedobra baba :mrgreen:

Fretkowe zaczepki potrafią wyglądać bardzo groźnie - grzbiet w pałączek, wystawione na pokaz kły i dziwne odgłosy.
No i jak widziałam dzisiaj jaki tłok w schronie, to chyba nawet za bardzo nie było gdzie tego berka uskuteczniać.

neferet

Od: Czw lip 01, 2010 18:38

Post » Czw cze 16, 2011 18:09 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

ja tam się go nie bałam :wink:

a tłok jest, oj jest

zapraszam na wątek małej ślepinki któa dzis trafiła do schroniska przy nas
darła sie ponoć dwa dni na klatce schodowej
viewtopic.php?f=1&t=129166

w sprawie MCO trwają różne rozmowy, jak coś z nich wyniknie-napiszę

no i przedstawiam nowe koty
tri- 205 / 11
od 15 06 w schr
Obrazek

mała- 206/11
od 15 06 w schr
Obrazek

przesyłam tez pozdrowienia z sindrowego domku
mały juz nie dziczy, bawi się i z ludżmi i ze swoim kumplem brytkiem

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw cze 16, 2011 19:05 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

no i przedstawiam nowe koty
tri- 205 / 11
od 15 06 w schr
Obrazek

ZUMBA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw cze 16, 2011 22:36 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Nie chcę Wam już więcej zaśmiecać fretkiem kociego tematu. Jeśli chcecie wiedzieć, że wasze dobre serce dla niego się nie zmarnuje to zapraszam do obserwowania tematu na fretkowym forum (nie trzeba się rejestrować): http://forum.fretki.org.pl/viewtopic.php?f=144&t=17702
Fotki postaram się uzupełniać w galerii na bieżąco- szału nie będzie, bo fretki są czasami za szybkie dla aparatów: https://picasaweb.google.com/mazurkaska ... directlink .
W ocenie weta jego stan jak na schronowego zwierzaka jest bardzo dobry.
Z mojej strony tylko dodam, że widać po maluchu, że otrzymał od Was dużo serca - jest tak socjalny, jakby każdy dzień swojego życia spędził w "superdomku".

(ach i byłabym zapomniała - nie jest zaczipowany)

neferet

Od: Czw lip 01, 2010 18:38

Post » Czw cze 16, 2011 23:24 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

W schronisku duszno i zadziornie. Klatki nie spuszczają z tonu..maleńtaski skore do zabawy, a jeszcze bardziej ''cyca''. Starsze - pragnące ciepła, mruczące i podbiegające z ciekawością. Mało czasu, a tyle podopiecznych do wygłaskania.. Niektóre rzadko opuszczające klatkę dzisiaj miały okazję przypomnieć sobie jak to jest. Odpoczynek i błogi spokój. Ciche westchnięcie. Takie momenty dla podopiecznych to skarb na wagę złota. Dla nas też. Bo jest to powodem by ciągle tam zaglądać, wracać i przypominać im, że nie pozostaną same sobie dopóki jesteśmy.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
MIRON - Pan papużka uwielbia spoczywać na plecach i ramionach.
Preferuje też styl rogalika i jest w tym prawdziwym mistrzem.
Mruczy cichutko, patrzy głęboko w oczy szukając zadowolenia i aprobaty w twoich oczach.
Jego kruche ciałko jest niesamowicie elastyczne i wrażliwe na dotyk. To życzliwy minimalista.

GUNDAR
Obrazek
BAROLLO
Obrazek
Dwa przeurocze koty, które potrzebują domku..Kochany Gundar i rozbrajająca Barollo..klatka już im nie wystarcza i chcą więcej..
nie tylko przestrzeni, ale i własnego kąta i opiekuna, który będzie czuwał i wspierał podopiecznego

ObrazekObrazekKATARZYNA, AGRYPINA
ObrazekObrazekPATI, JANA
Cztery panny przebywające na pierwszej kociarni może i dobiły targu bo spokojniej jakoś

ObrazekObrazek
DONATA - Leżąca większość czasu plackiem
ObrazekObrazek
KAJKO - Wesoły chłopak z sąsiedztwa

ObrazekObrazekObrazek
MAGOT - Obecnie największy krzykacz i machacz ogonem. Zestresowany chodzi za tobą i chce wskoczyć na kolanka,
ale zamiast to zrobić to pretensje z jego gardziołka hurtem. Urodzona przekupka.

ObrazekObrazek
Elegancik EMANUEL pełen powabu potrafi rozkochać w sobie każdego. Znów próbował :twisted:
Z kolei ORIANA naburmuszona atakowała znienacka współtowarzyszy

ObrazekObrazek
IWANOWA w cieniu i mało widoczna
BELLATOR nie lubi czesania, nachmurzony babskimi wyczynami

ObrazekObrazekObrazekObrazek
FOREST dzisiaj niczym się nie przejmował i chodził ufaflony jak dziecko czekoladą :ryk:
DZIKA na słoneczku, RUSKA czujnie i z dala od ludzi

Obrazek
KAROLINKA - Prawdziwe zaskoczenie tego jakże upalnego dnia. To jak ciocia, której nigdy nie udające się ciasto nagle wyszło idealnie...
jak twój miziak, który zrozumiał, że kuweta jest do celów wyższych niż zabawa. Karolino! To był odważny krok z Twojej strony, dziękuję
Chodziłam za nią w celu wyczesania. Karolina odchodziła powolutku speszona. Nie dawałam za wygraną i znów obok niej. Wyczesałam pannę, potem grzebyk zamieniłam na rękę i co się okazało?
Nie tylko nie odchodziła, ale i wystawiła nieśmiało główkę do głaskania (może wyczuła, że nie ma wyboru). Za uszkami i pod bródką. To było ujmujące

ObrazekTarnica, Dzika, Czarna
ObrazekObrazekObrazek
Trzy odlotowe agentki, które wspaniale się uzupelniają: nieprzenikniona TARNICA, nieustępliwa AURELKA, nietuzinkowa AMI
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw cze 16, 2011 23:51 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Przepraszam, że z taką sprawą, wiem jak jest ciężko... Dziś w nocy coś płakało na moim osiedlu tak, że słyszałam to z mieszkania, po poszukiwaniach pod maską tż znalazł 4-6 tygodniowego kociaka :cry:
Czasami mogę mieć tymczasy, ale teraz naprawdę, naprawdę nie. Ciągle nie mogę wydać Lilu :( Jeżeli nic nie znajdę - tylko schron przychodzi mi na myśl :( Zajrzyjcie proszę : viewtopic.php?f=1&t=129180&p=7601258#p7601258 Może ktoś pomoże? Zapłacę za żarełko, żwirek, weta :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt cze 17, 2011 5:41 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Tanunda-bardzo trafne opisy

Karolinka kiedys, kiedyś, na samym początku, jeszcze w klatce pozwoliła sie jednej osobie brac na ręce
mnie się boi, za często trzymałam ją przy podawaniu antybiotykówa Miron rzuciła się jak głupi na suche hepatic-nowość royala dla wątrobowców
tylko pierońsko drogie

Liwia_-byleby małe zdrowe było
choraski maja przy tym przepełnieniu w schronie szanse prawie zerowe
a ja jak wiesz tez nie mam pomyslów już

Mała1

Post » Pt cze 17, 2011 10:25 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

...a dziś w schronisku.....

dwie tricolorki Zumba i Trulla miały dziś ciacha
obie były ciężarne
:ok: za rekonwalescentki trzymajmy

no i jest oczywiście nowe podrzucone kocie
kotek
od 17 06 w schr
kocurek 3 mies, miziak
tricat 17 06
Obrazek

u reszty bez zmian
MCO nie je nadal :( , sika, krwi nie widzieliśmy
kupala też nie, ale jak nie je to pewnie nie ma czym

Gamoń tak się przyzwyczaił do spacerków pod okiem ludzia, że normalnie się domaga :wink:

no i dzwonił do mnie domek Newady
zaczęło się :roll:
zaczęła załatwiać sie poza kuwetą, notorycznie
nie było w domu żadnych zmian kompletnie
nie umiem tego rozgryżć
jedyne co nam przychodzi na myśl, to to ,że zaczęło się to w momencie jak pewnego dnia miała rozwolnienie, które szybko minęło
ale zaczęła omijać kuwetę, nawet z sikaniem
może jej się kojarzy z bólem :roll:
Martwię się , bo niełatwo zyć z kupą w łóżku :|
nie wiem na ile domek będzie cierpliwy
Na razie stanęło na położeniu jeszcze dwóch kuwet-misek z różnym podłożem

Mała1

Post » Pt cze 17, 2011 10:55 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Ja jeszcze tylko dodam tak odnośnie czwartku :mrgreen:
Specjalnie naładowałam akumulator, aparat zwarty i gotowy do pracy by porobić morowe zdjęcia podopiecznym, a tu światło nie za ciekawe, koty rozleniwione w jednej pozycji typu ''harmonijka'' i jakieś takie nadąsane i niechętne do współpracy :roll:

Kokosz zaczyna powolutku dominować wśród męskiej publiczności :twisted:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt cze 17, 2011 11:28 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Mała1 pisze:
Liwia_-byleby małe zdrowe było
choraski maja przy tym przepełnieniu w schronie szanse prawie zerowe
a ja jak wiesz tez nie mam pomyslów już
Małe wygląda na zdrowe, tylko wygłodzone i przestraszone :( Ale drobina z niego straszna, on szuka jeszcze mamy, cholernie się boję schronu przy takich malcach ;(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt cze 17, 2011 16:45 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

no i w schronie kolejan mama z dwoma 2miesieczniakami :|

Mała1

Post » Pt cze 17, 2011 19:35 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Zdjęcia :

Obrazek Obrazek
Obrazek

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pt cze 17, 2011 20:39 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Fotka z motylkiem - super!!!
Języczek też wygląda apetycznie :)

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt cze 17, 2011 20:48 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

te fotki to małe obrazy są normalnie :ok:

mam zgłoszenie o zaginionym persie czarnym na wełnowcu ul kotlarza
mieszkających tam proszę o oczy dookoła głowy
oczywiście balkon :|

Mała1

[poprzednia][następna]