Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
annskr pisze:My tu ograniczamy ze wszystkich sił rozmnażanie się kotów - o sterylkach, kastacji itp powiemy Ci prawie wszystko.
O porodach - nic.
Więc szybko dzwoń do swojego weterynarza, albo pędź z kotką do niego.
A potem popytaj na forum hodowców.
A potem zapoznaj się z mottem forum viewtopic.php?f=1&t=27018
Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)
Ze swojej strony zapytam tylko, czy będziesz mieć środki na odchowanie kociąt - kotka w czasie karmienia musi dostawać wartościową suchą karmę, a tak kosztuje powyżej 20zł/kg.
Kociaki ok.5 tygodnia życia też zaczną potrzebowac czegoś wiecej, niż mleko matki - dobra karmę dla maluszków. Jak już zaczną ładnie samodzielnie jesć, trba je dwikrotnie odrobaczyć, potem dwukrotnie zaszczepić.
A potem znaleźć dobre domki - nie takie, które już miały mnóstwo kotów, i wszystkie sobie "gdzieś poszły".
I wysterylizować kotkę.
seidhee pisze:Annskr, masz rację, ale teraz już za późno na to wszystko, kociaki się rodzą... i będą musiały zająć jakieś domy.
BlackKitty, tu masz kilka porad, co robić w trakcie porodu: viewtopic.php?f=1&t=113336&hilit=por%C3%B3d
Wiesz, nie obraź się, ale mogłaś się zainteresować tematem wcześniej, ciąża u kota jednak trochę trwa...
BlackKitty pisze: A domki już mają zapewnione.
BlackKitty pisze:Miejmy nadzieję, że te osoby się nie rozmyślą. Na razie wciąż dwa kociaki. A co do sterylizacji to własnie dzwoniłam do mojej pani weterynarz i powiedziała, ze w 12 tygodniu można je będzie poddać wczesnej kastracji. (zapytałam ja o to po przeczytaniu na forum). Pies dzielnie pomógł kotce wylizać maluchy. nie wiem czy to normalne ale zachowuje się jak ojciec przy porodzie.
eowna pisze:Chciała pomocy, a dostała wykład,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Patrykpoz i 91 gości