K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 13:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

niestety, nie :(
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro cze 15, 2011 13:17 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:Ponieważ życzliwi wydzwaniają do wetów (nie wiem, może powinnam podać listę tych, u których leczymy, żeby nikogo nie pominęli, bo pomijają) z awanturą, dlaczego Fundacja ma taniej, usunęłam post z informacją o cenie. Jednocześnie informuję, że kiedy ktoś kupuje w hurcie 100 koszulek co 6 miesięcy, regularnie, to będzie miał taniej niż ktoś kto kupuje 2 koszulki w orku. Bardzo dziękuję za uwagę i za skurwysyństwo, które dotyka nas, a na którym tracą koty i to te najbardziej potrzebujące. Kij w bary.

wciąż ciężko uwierzyć, że tak źli i tak gupi ludzie są tak blisko nas..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro cze 15, 2011 15:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:Ponieważ życzliwi wydzwaniają do wetów (nie wiem, może powinnam podać listę tych, u których leczymy, żeby nikogo nie pominęli, bo pomijają) z awanturą, dlaczego Fundacja ma taniej, usunęłam post z informacją o cenie. Jednocześnie informuję, że kiedy ktoś kupuje w hurcie 100 koszulek co 6 miesięcy, regularnie, to będzie miał taniej niż ktoś kto kupuje 2 koszulki w orku. Bardzo dziękuję za uwagę i za skurwysyństwo, które dotyka nas, a na którym tracą koty i to te najbardziej potrzebujące. Kij w bary.

8O
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Śro cze 15, 2011 15:52 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

A jak ci Bogu ducha winni weci zareagowali? :|

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro cze 15, 2011 15:58 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

źle, pewnie się cieszą życzliwi. na szczęście, nie do wszystkich się udało im dodzwonić, a może do niektórych nie śmieli, tak czy inaczej, mam nadzieję, że kiedyś tego pożałują, jak nie jestem pamiętliwa i źleżycząca. niestety, nie wolno na forum poruszać kwestii finansowych, ważnych, choć bardzo bym chciała, żeby wszystko było przejrzyste, ale się nie da, bo niektórych skręca, że dajemy radę, a to, że korzystają koty mają w przysłowiowej dupie.
W związku z tym chyba trzeba przemyśleć nieco politykę informacyjną, nie wiem, jak, bo przecież to ludzie dają nam pieniądze i na pewno chcieliby wiedzieć, co się z nimi dzieje, ale okazuje się, że to nie jest takie proste...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 15, 2011 16:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

ale narobilam zamieszania :oops: zapytalam w dobrej wierze, a wyszlo jak wyszlo :roll:
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Śro cze 15, 2011 16:56 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

przecież to nie Twoja wina, ja też w dobrej wierze odpowiedziałam, ale widać są tacy, co mają złą wiarę. :) damy radę.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 15, 2011 17:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

edit_f pisze:może ktoś ma jakiś pomysł..
Tolka złapałam tylko na kastrację.. przy zabiegu okazało się, że na podniebieniu ma guzka.. może to być zwykły naroślak, ale może to być coś rakowego, coś co odrośnie i nie pozwoli kotu jeść (do tego drugiego scenariusza, że to rakowe, skłania się wetka, która go operowała).. Tolek bardzo się boi, pozwala głaskać się po główce, ale i tak drętwieje ze strachu.. pomyśliłam, że go zaszczepię, dam na kociarnię i poszukam jakiegoś chociażby wychodzącego domku, może podwórka, gdzie ktoś miałby nad nim pieczę.. wczoraj wetka poinformowała mnie, że nie chce go zaszczepić, bo spadnie odprność i znów coś mu się w pyszczku pojawi.. czy faktycznie nie można go zaszczepić? czy ktoś zna jakieś bezpieczne miejsce, w którym mogłabym go wypuścić, i w którym ktoś miałby nad nim oko?

Obrazek

A macie to co mu wycieli? Poza jądrami ofkors? Może mogłabym pomóc zbadac za friko.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Śro cze 15, 2011 18:34 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

na kociarni spokój.
w ogólnej kuwecie leciutkie rozwolnienie, katia leciutkie rozwolnienie, lisica pustynna z dolnej klatki w izolatce też rozwolnienie, ale dużo mniejsze, niż w niedzielę.
poza tym mamy wodę cieknącą z sufitu :twisted:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro cze 15, 2011 19:59 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Dobre wieści: koty z Trambaru dostały czas do grudnia, bo budowa raczej jeszcze nie ruszy (nowy właściciel był zbyt naiwny :wink: ).
Więc klatki odblokowane.
A w grudniu będzie łatwiej może i dom im znaleźć. To dwa kastrowane kocurki i sterylizowana kotka, ich matka.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro cze 15, 2011 20:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

byłam na działkach, wypuścić kotę ostatnią od p. Józefa, poznałam sąsiada, powiedział, że kociąt jest 7... 8O
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 15, 2011 20:27 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Czy mógłby mi ktoś na pw podać numer tel. do Toszy?
Dziękuję, już mam.

Kotka trikolorka najprawdopodobniej jest posiadaczką jąder.
Wszedł do klatki i zjadł wszystko, tak aby tylko nie stanąć na zapadni. Więc załatwiłyśmy z Gosią Multan sznurek, wszedł drugi raz i był szybszy od drzwiczek... Wszedł też do transportera, lecz był szybszy od kratki i udało się go złapać na ręce, ale nie dało się utrzymać. Jutro powtórka...

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro cze 15, 2011 21:33 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

_namida_ pisze: [/size]

Kotka trikolorka najprawdopodobniej jest posiadaczką jąder.
Wszedł do klatki i zjadł wszystko, tak aby tylko nie stanąć na zapadni. Więc załatwiłyśmy z Gosią Multan sznurek, wszedł drugi raz i był szybszy od drzwiczek... Wszedł też do transportera, lecz był szybszy od kratki i udało się go złapać na ręce, ale nie dało się utrzymać. Jutro powtórka...

Już go lubię :mrgreen:
To sztuka podać błędnie własny numer telefonu, jeszcze raz bardzo przepraszam :oops:
Ze smutnych wieści-Iruś nie żyje. Weterynarz proponował jeszcze transfuzję jako opcję, ale sam przyznał, że nie wierzy, by to pomogło.. Był najładniejszy z rodzeństwa i jako jedyny grubiutki jak kuleczka.... Na pocieszenie pokazałam dziś pani Małgosi zdjęcia i filmiki z maluchem, który jest u Amarylis, bo to pani Małgosia wypatrzyła go w lecznicy.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro cze 15, 2011 21:35 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

To byłby bezcenny egzemplarz!!!
Za kocura - tri krótkowłosego hodowcy wyznaczyli ogromną nagrodę!!!!!!!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro cze 15, 2011 21:56 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tosza pisze:
To sztuka podać błędnie własny numer telefonu, jeszcze raz bardzo przepraszam :oops:
Ze smutnych wieści-Iruś nie żyje. Weterynarz proponował jeszcze transfuzję jako opcję, ale sam przyznał, że nie wierzy, by to pomogło.. Był najładniejszy z rodzeństwa i jako jedyny grubiutki jak kuleczka.... Na pocieszenie pokazałam dziś pani Małgosi zdjęcia i filmiki z maluchem, który jest u Amarylis, bo to pani Małgosia wypatrzyła go w lecznicy.

Bardzo mi przykro :(

Trzymam kciuki za trikolorka.
Dziś Dymitr był operowany, jeszcze nie wiem, co w końcu z nim zrobili.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]