K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 23:32 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:
Tosza pisze:Za to w szpitalu w Arce został dziś Iruś, jutro się rozstrzygnie, czy jest o co walczyć :( :(

Co mu? :(

Od zawsze miał problemy z dziąsłami. I chyba od zawsze miał nadżerkę na języku. potem pojawiła się ropa, rany na sluzówkach.kotu cały czas zwisała slina z ropą. Nie pomagał antybiotyk, steryd, odkażanie. Doktor Gawor zaproponował wyrwanie zębów,choć to nie zeby były problemem, by wyciszyć stany zapalne w pyszczku. Zastrzegł, że, nie ma gwarancji, że to pomoże. I chyba nie pomogło. Po samej operacji było nieźle, ale minęło kilka dni i znów ślina z ropą, kot jest smutny, słabnie. Ndżerki, które zawsze były czerwone, dzis były pokryte ropą.To kot białaczkowy ( jedyny z miotu, którego o białaczkę nie podejrzewałyśmy...). na szczęście ma gorączkę, czyli jeszcze walczy.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro cze 15, 2011 5:05 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:A Gil kabanosa zjadł?

Nie, nie zjadł.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro cze 15, 2011 7:46 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

RATUNKU !!!

potrzebuje kogos kto by mi dotransportowal roll-up i ulotki z kocimskiej na armii krajowej. ( biurowce Galileo, Edison, Newton) !!!!!
ja nie moge wyjsc z pracy, a o 10tej mam byc z tym na jakims kurde dziwnym dniu otwartym fundacji OPP....

koszulka by mi sie przydala tez :(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro cze 15, 2011 9:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

juz mam
Obrazek

kosma_shiva

Post » Śro cze 15, 2011 9:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

:ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro cze 15, 2011 9:11 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

może ktoś ma jakiś pomysł..
Tolka złapałam tylko na kastrację.. przy zabiegu okazało się, że na podniebieniu ma guzka.. może to być zwykły naroślak, ale może to być coś rakowego, coś co odrośnie i nie pozwoli kotu jeść (do tego drugiego scenariusza, że to rakowe, skłania się wetka, która go operowała).. Tolek bardzo się boi, pozwala głaskać się po główce, ale i tak drętwieje ze strachu.. pomyśliłam, że go zaszczepię, dam na kociarnię i poszukam jakiegoś chociażby wychodzącego domku, może podwórka, gdzie ktoś miałby nad nim pieczę.. wczoraj wetka poinformowała mnie, że nie chce go zaszczepić, bo spadnie odprność i znów coś mu się w pyszczku pojawi.. czy faktycznie nie można go zaszczepić? czy ktoś zna jakieś bezpieczne miejsce, w którym mogłabym go wypuścić, i w którym ktoś miałby nad nim oko?

Obrazek
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro cze 15, 2011 9:23 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

UWAGA !
okazuje sie, ze na tym dniu otwartym sa zwierzeta krakowa!
Maja klatke z kotem i jest moja ulubiona pani Malgosia.

Moze ktos ma czas, auto i kota zeby z klatka tu przyjechac na 11ta i postac troche?
Ja jestem z ulotkami, ale zasadniczo nie powinnam tam byc. Potrzebna jakas osoba ....

wiem, ze sytuacja beznadziejna
Obrazek

kosma_shiva

Post » Śro cze 15, 2011 9:28 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

na sterylce u dra lisa dwie kotki od sąsiada, została jeszcze jedna + 3 maluchy i kotka z jakimiś starszakami, za każdym razem, jak tam jadę to wychodzą nowe koty.
Edyto_f, może tam Tolisława wypuścić?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro cze 15, 2011 9:31 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

edit_f pisze:może ktoś ma jakiś pomysł..
Tolka złapałam tylko na kastrację.. przy zabiegu okazało się, że na podniebieniu ma guzka.. może to być zwykły naroślak, ale może to być coś rakowego, coś co odrośnie i nie pozwoli kotu jeść (do tego drugiego scenariusza, że to rakowe, skłania się wetka, która go operowała).. Tolek bardzo się boi, pozwala głaskać się po główce, ale i tak drętwieje ze strachu.. pomyśliłam, że go zaszczepię, dam na kociarnię i poszukam jakiegoś chociażby wychodzącego domku, może podwórka, gdzie ktoś miałby nad nim pieczę.. wczoraj wetka poinformowała mnie, że nie chce go zaszczepić, bo spadnie odprność i znów coś mu się w pyszczku pojawi.. czy faktycznie nie można go zaszczepić? czy ktoś zna jakieś bezpieczne miejsce, w którym mogłabym go wypuścić, i w którym ktoś miałby nad nim oko?

Obrazek

W kociarni na razie jest problem z klatkami. :(
W kominkach siedza posterylkowe kotki (nie wiem, jak dlugo jeszcze) i Gil w króliczej. 2 klatki sa zarezerowane na 3 koty z Trambaru , ktore maja nóz na gardle i sa łapane (moze dziś, moze jutro przyjedzie jeden lub nawet dwa). One tylko kwarantanna, szczepienie i cat-room.
Obrazek

miszelina

Post » Śro cze 15, 2011 9:33 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:W kociarni na razie jest problem z klatkami. :(
W kominkach siedza posterylkowe kotki (nie wiem, jak dlugo jeszcze) i Gil w króliczej. 2 klatki sa zarezerowane na 3 koty z Trambaru , ktore maja nóz na gardle i sa łapane (moze dziś, moze jutro przyjedzie jeden lub nawet dwa). One tylko kwarantanna, szczepienie i cat-room.

czy to jest kwestia tylko braku wolnych klatek, czy tez braku miejsca na nowe klatki?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro cze 15, 2011 9:35 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

a ja do znudzenia przypominam o kocim bazarku, który już wkrótce, tzn 26 go czerwca,

tu wydarzenie na FB proszę o pomoc w rozpowszechnianiu info udostępnianie i wysyłanie znajomym
http://www.facebook.com/profile.php?v=f ... 0210016721

jak ktoś chce to mogę wysłać plakat w pdfie i w jpg

no i oczywiście jeśli ktoś ma jakieś fanty do przekazania to ja mogę odebrać

a, i w PRACOWNIA CAFE&PUB są AFNowskie gadżety
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro cze 15, 2011 9:36 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

j3nny pisze:
miszelina pisze:W kociarni na razie jest problem z klatkami. :(

czy to jest kwestia tylko braku wolnych klatek, czy tez braku miejsca na nowe klatki?

Miejsca na nowe klatki NIE MA.
Juz i tak potykamy sie o wlasne nogi. Ze wzgledu na zagrozenie zalaniem klatki ani tym bardziej karma nie nie moga stac na podlodze :( a wiecej stołow to sie w pomieszczeniu nie zmiesci.
Obrazek

miszelina

Post » Śro cze 15, 2011 9:37 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

ja zabieram dzikuskę z limanowskiego jakoś w pt wieczorem.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 15, 2011 9:40 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:ja zabieram dzikuskę z limanowskiego jakoś w pt wieczorem.

A która to? Czarna?

Sorry, nie mam wplywu na termin zlapania kotow na Stolarskiej, przenoski nasze maja od wczoraj, ale obiecalismy im, a tam zaraz zaczyna sie budowa. Trambarowi przedluzaja dzialalnosc praktycznie z dnia na dzien....
Obrazek

miszelina

Post » Śro cze 15, 2011 9:43 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

nie, ja nie wiem, bo z powodu awarii tikaczu robert ją zgarniał, ja tylko łapke zawoziłam. Pani mówiła, że dymna...
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]